sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Huppu ompelukoneelle


Kankaiden välissä hyllyssä on jo kohta 10-vuotta seikkailleet osa näistä ompelukoneen huppuun esille päässeistä pienistä 15x15 cm tilkkutöistä joista jotain kerroin edellisessä jutussani.
Paraatipuolelle on päässyt myös kaksi pientä harjoitusblokkia.


Koneen hupussa on ohut polyesterhuopa päällikankaan ja vuorin välissä, ensin ompelin nuo tilkkutyöt ja muut päällikankaaseen ja sitten vuoritin.  Vois sanoa että vihdoinkin jotain järkevää tapahtui näillekin tilkkutöille, pitäis varmaan katsella muitakin pienempiä töitä vähän sillä silmällä että mitähän niille tekis.

***********************************


Kässämartta-tapaamisissa olen ihastellut erään henkilön kässäkassia ja niin sitten näppylän virkkaamiseen näytetyn tekniikan mieleeni painettua tein tämän kassin. Jokainen sivuruutu on erilainen ja kassissa on puuvillakangasvuori. Ihan en tehnyt samanlaista, kantimet tein erillisinä.
Tehdessäni tätä kutsuin sitä mielessäni Miss Marple-pussukaksi kun tämä mainio neiti kulki aina käsityökassi mukanaan murhia ratkoessaan.

Kassin taskussa pitää kuulemma olla pitsivetskari ja niin tässäkin on, toinen tasku on ilman vetskaria ja siinä on pari kolosta lyhyille sukkapuikoille ja virkkuukoukuille.
Kantimien kiinnityskohtiin laitoin koristeeksi nappeja ja kassin pohjassa on sileä ruutu jonka virkkasinkin kolmeen kertaan ennenkuin olin tyytyväinen.

Ensiesittelyn ja tehtäväharjoituksen tämä saa huomenna mennessäni Maunulan Saunabaarin sytomyssyneulomakerhoon.

*********************************

Kiitos kivoista kommenteista pallomerijuttuuni ja
mukavaa marraskuun alkua!11 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Ompelukoneen suojuksesta tuli hieno galleria pienille tilkkutöillesi. Kässäkassisi on iloinen ja käsityömäinen.

Marle kirjoitti...

Pienet tilkkutöt on varmasti nyt onnellisia, kun pääsivät pois sieltä kangaspinojen puristuksista. Ne on alunperin tarkoitettu esiintymään ja vihdoinkin pääsivät! Hupusta tuli sopiva, ei tarvitse tuoda sitä konetta mukana kurssille, kyllä me uskotaan kuvan perusteella. Sitä samaista kässäkassia minäkin kerran ihastelin. Kassistasi tuli upea. Kivat värit ja kaikki.

*VEKKI* kirjoitti...

Hieno huppu.

KristiinaS kirjoitti...

Komea huppu koneellasi nyt on. Kaiketi raaskit hupun ottaa pois päältä, aika ajoin;)
Kiva pussukka ja Miss Marple on just hyvä nimi sille. Mä oon nähny tuon esikuvan ja toisellakin neulojalla, eli sun on kolmas.
Keskiviikkona neulotaan Perobassa.

Tiinatei kirjoitti...

Loistoidea upottaa orpoblokit ompelukoneen huppuun! Siitä tuli hieno! Virkatussa kassissasi on jotain todella sympaattista, neiti marplemaista.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kyllä on hieno Miss Marple -kassi! Tykkään täböllä.

Anitta kirjoitti...

Kiva huppu ja kiva kassi.

kosotäti kirjoitti...

Ihan mahtava tuo kassi, ja Marple on sille passeli nimi ,tuollanen pitää joskus tehdä, ja ompelukoneen huppu on myös upea.
Oikein mukavaa marraskuuta

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kässäkassi. Ihailin niitä jo Ogelin neuletapaamisessa. Ei tullut silloin kyseltyä, kuinka "näppylä" on virkattu. Voisitko Lea antaa täällä "kirjallisen" ohjeen? Ehkä monet olisivat kiinnostuneet.
terveisin Anja

Lea P kirjoitti...

Anja: Näppylä on seuraavanlainen: virkkaa ensin kaksi ketjusilmukkaa, tämä on "näppylän" korkeus, seuraavaksi langankierto ja koukkaat langan korkeaksi silmukaksi edellisen kerroksen silmukasta niinkuin tekisit pylväitä (jatkossa nämä koukkaukset tulevat noiden näppylöiden välissä) ja toistat tämän vielä kaksi kertaa samaan silmukkaan tai välikköön ja sitten otat langan koukulle ja vedät silmukan kaikkien läpi ja virkkaat vielä yhden silmukan, ensimmäinen näppylä on valmis. Sitten vain lisää tekemään. Kulmassa on muistaakseni kaksi ketjusilmukkaa.
Yritin etsiä tähän juutuupista ohjetta mutta hakusanani eivät tuottaneet tulosta, toivottavasti tästä oli apua.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Lea näppylä ohjeesta.Testattu on. Helppoa, hauskaa ja kaunista jälkeä.
terveisin Anja