sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Makeaa elämää - ja lisää lankaa


Kädentaitomartat oli kutsuttu tutustumaan neuleen kera Eiran lankatukkuun 12.5. jossa ohjelmana lankojen lisäksi illan aiheena oli ”neulomisen hyvää tekevä vaikutus”, josta puhui käsityö- ja mindfulness-ohjaaja Tiina Erkkilä-Wahtera ja Matka-Agentit esitteli käsityö- sekä muita opastettuja matkoja kera arpajaisten. Meikäläisellä kävi tuuri ja voitin Viking Linen Tukholman risteilyn, vähän kiire tuli matkan käyttämiseen koska mökkielämä kutsuu jo toukokuun lopulla.
Kässämartta- ja neuleystäväni Arjan kanssa sitten vierailtiin länsinaapurissa 19.5. ja vietettiin makeaa elämää kuten kuvista näkyy, ensin aamulla käytiin Rautatorilla sijaitsevassa kaupungin vanhimmassa konditoriassa ja myöhemmin päivällä kirppisten, lanka- ja kangaskaupan jälkeen toisessa konditoriassa Sankt Paulsgatanilla (vähän alaspäin em. kaupoista). Kolmannet herkut syötiin jälkiruokina laivan buffetissa.
Kävelyä tuli ainakin 10 km joten kaloreitakin luulisi kuluneen ;)

Oli muuten ensimmäinen kerta kun tulin matkalta kotiin ilman minkäänlaisia tuliaisia, jos niiksi ei lasketa paria karkkipussia.


Hauska neuletägi oli laitettu konditorian edessä olevaan puuhun ja tuo kukallinen katto löytyi Emmaus-kirpparin Vintagepuolen sisäänkäynnistä.


Kotiin tultua keskiviikkona löytyi s-postista Eiran lankojen viesti jossa kerrottiin -50% alesta toukokuun aikana kaikista hyllyissä olevista tuotteista. Kauppa on kiinni kesän ajan mutta nettipuoli toimii normaalisti läpi kesän. Olinpa vailla 4 mm sukkapuikkoja ja lähdin niitä sitten ostamaan. Oikealla olevassa kuvassa on ne sukkapuikot tuon sinisen vyyhdin edessä ja kylkiäiset jotka niille löysin. Koska olin Vallilassa niin kävin tarkastamassa Kurvin Fidan tarjonnan ja hienot löydöt teinkin, 5 m 80 cm lev. ohutta ruusukangasta (tilkkutyön taustaksi), palan mv-kuosista ja ihanan 2,5 m 91 cm lev. retron joka maksanut joskus 9 mk/ nyt 4 € sekä ihanat kauniisti käsinkirjotut tarjottimen roikottimet.  Näille tuliaisille tuli hintaa reilusti alle 50 €.


Matkakässänä tein keskosmyssyjä joita sain kaksi valmiiksi. Oikealla olevat sytomyssyt on tikutettu joskus alkukuusta.


Kävimme miehen kanssa kyläilemässä ja isäntämme esitteli pihallaan kasvavat mahtavat korvasienet, arvelimme niiden yhteispainon olevan n. puolikiloa. Sivulla näkyvä kori ja sen päälle asetettava kivi pitävät varikset poissa sienien kimpusta, saas nähdä miten isoksi ne vielä kasvavat. Samalla reissulla sain tuollaisen jännän "pistokkaan" mökille ja keräsin myös noita poikasia, toivottavasti lähtevät kasvamaan.  Ja juu, olis kiva tietää mikä tuon nimi on.

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja mukavaa viikonalkua.

6 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Olipa sinulla arpajaistuuria ja sait kivan reissun.

Onpas valtava korvasieni. Siitä jo saisi isommankin korvasienimuhennoksen ja -keiton.

Nuo kasvit näyttää minusta joltain mehitähdiltä.

Lea P kirjoitti...

Kiitos Anitta kukan tunnistamisesta, niitähän ne on.

Kvilttaaja kirjoitti...

Meinasin veikata mehiruusuketta, mutta ehkä mehitähti on oikkeampi. Kyllä sulla riittää puikotettavaa.

kosotäti kirjoitti...

Selvästihä tuo on kattomehitähti.
Ihania ostoksia ,mitä ihanuuksia sie noista teetkään .

Marle kirjoitti...

Kaikki kankaat on aivan ihania! Ja langat aika kivoja ja herkkuja liian paljon. Korvasieni on kyllä tosi iso ja noita kasveja minullakin oli, mutta ne ei oikein viihtynyt. Onneksi olkoon voitosta, matkat on aina kivoja, jopa Ruotsin matkat. Ihan oikeesti pidän Ruotsista tosi paljon.

Mallaviri kirjoitti...

Onpas sulla ollut hyvä munkki :-)