sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Karkkisukat


KierrätysKaapelilta ostettu Aino van-lanka on nyt sukkina, aloitin varpaista ja lankaa jäi n. 60 cm pätkä. Näitä oli kiva neuloa eikä värilätäköitä tästä langasta muodostunut vaan langasta syntyi todelliset karkkisukat. Langassa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia, puikkoina oli 2,5 carbonsit.


Florica-lankajämistä ja muutamasta kirppareilta löytyneistä keristä aloitin torkkupeiton Pagisen mitä pagisen-blogin Kosotädin innoittamana. Täytyy sanoa että on lanka muotoansa muuttanut vuosien saatossa, vyyhdillä oleva on todellista hienoa lankaa ja tämän päiväinen melkoisen ohutta, mutta eiköhän näistä jonkinmoinen peitto synny. Nelosen koukulla virkkaan.


Tilkkukilta Syyringin aplikaatiopeittoprojekti etenee, sain toisen minulla työn alla olevan sivupaneelin aplikoitua valmiiksi, toisessa on vielä jotain 25 lehteä aplikoimatta.
Peittoprojektia voit seurata täältä.

Pikkuruinen keskosmyssy ja pari sytomyssyäkin on tullut valmiiksi, näitä tikuttelen telkkarin ääressä.


Ei loppunut purkuhomma edellisiin vaan uutta sain ystävältä, kuudet tosi pitkäkoipisten farkut joista sai pitkänpitkiä katesaumoja kieputettaviksi. Nämä olikin varmaan jostain viime vuosituhannelta koska kangas oli pehmeää ja paljon väriä päästänyttä.  Puretun materiaalin otan mukaan mökille ja ompelen siellä uuteen olomuotoon vanhalla poljettavalla Singerillä, tuntuu että sillä ompelisi vaikka peltiä, ei nikottele paksuimmankaan sauman kohdalla.


Mukavaa viikonalkua kaikille!

PS. Valkovuokot sain aamulla mieheltä ja Sanchakoiralta.6 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihanat karkkisukat!
Peitosta tulee kyllä tosi upea.

Marle kirjoitti...

Sukat on tosi makeet! En oikein tykkää niistä läikäsukista, mutta raidat on aina hyviä. Minulla ei taida olla yksissäkään farkuissa noita hienoja saumoja. Onko helppo päästä polkukoneen poljentarytmiin? Suloinen tuo vauvan kypärä ja sitä isoäidin neliöiden ohjetta, jonka sain sinulta, tutkailin tarkasti.

Kvilttaaja kirjoitti...

Mulla on erivärisiä florica-lankoja pari kiloa. Ovat vanhoja. Piti tulla villatakki, muttei syntynytkään. Kiinnostaako?

Lea P kirjoitti...

Kvilttaaja: Iiiiik, kiinnostaa ja etenkin ne vanhat.

Unknown kirjoitti...

Valloittavat karkkisukat!!

*VEKKI* kirjoitti...

Aivan ihania töitä kaikki, mutta kyllä karkkisukat on parhaat. Meillä kun on Karkki-mäyris!