sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Yllätyksiä


Mökkirempan takia piti tyhjentää koko 26 neliön tupa ja ompelunurkkasta löytyikin toisen laatikon sisältä punainen karkkilaatikko täynnä valmiiksi leikattuja paloja hyrräblokkeja varten. Näitä en edes muistanut olevan olemassa. Toivottavasti kotoa löytyy lisää niitä reunuskankaita koska mökillä oli vain noita pilkullisia. Ompeluhommiin en pääse kuin ehkä kuukauden kuluttua jos hommat etenee ilman kummallisuuksia.

 Tohmajärvellä n. 18,5 km Kiteeltä pohjoiseen oli viime viikolla Potsipäivät, satuin käymään siellä lauantaina ja tietenkin löysin(tiesin siellä olevan) paikallisen ompelijan löytöpisteen jossa oli myynnissä kankaita, nauhoja, vetoketjuja ym. tarpeellista. Kankaista sain sormeni pidettyä irti mutta pussillinen pussukkapituisia vetoketjuja ja muutama metri kapeaa pitsiä sentään lähti mukaan.
Samaan aikaan vierailuni kanssa paikalla oli myös Katri-Helena oman raittinsa avajaisissa.
Arvaatte varmaan mitä siellä koko porukka hoilasi, tietenkin puhelinlankoja.
Hyvä ilma juhlisti myös tilaisuutta, oli lämmin eikä hirveästi tuullutkaan.


Parin viikon aikana on tullut jämäiltyä hiukan, aikuisten kokoisiin v-v/varpaistavarteen-sukkiin sain upotettua 5 erilaista Nallelankajämää ja pikkuiset lasten putkisukat sekä v-v sinisetsukat kuluttivat omat jämäkeränsä loppuun. Sinisistä jäi n. 15 cm lankaa jäljelle mutta sekin uppoaa raitana johonkin.


Tänään oli jotkin kummat kärpästen kokoontumisajot kun niitä istuskeli iso parvi rappusilla.


Viikon toinen luontokuva on ihana unikko joka tekee joka kesä vain yhden kukan. Saas nähdä mitä se tykkää siirto-operaatiosta toiseen paikkaan mahdollisen mökin salaojituksen takia. Viime kesänä otin kypsän siemenkodan talteen joten jälkeläisiä pitäisi kyllä syntyä jos siirto menee pieleen.

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

11 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Hienoa, kun löysit lisää hempeitä paloja hyrrätyöhösi. Olet kyllä ollut aikamoinen kätkijä, kun noita tilkkupiiloja löytyy koko ajan lisää.

Tiinatei kirjoitti...

Hyviä löytöjä, niin omista varastoista kuin toistenkin. Ja onnistuneita jämälankaupotuksia!

Hannele kirjoitti...

Hienoja löytöjä, lomareissuilla kannattaa pitää silmät auki :) Unikkokuva on upea!

Irma kirjoitti...

Hyvin hallitsit ja hillitsit itsesi ompelijan pöydän luona, hyvä että jotain sopivaa sentään "löysit":)
Unikko on mun lempikukka!

kosotäti kirjoitti...

Sitä kun laittaa talteen tavaroita, niin joskus ne esiin ilmestyy ja löytäjä ilahtuu:)))
Mukavan näkösiä sukkiakin olet ahkeroinut.
Miun kokemuksen mukaan tuota unikkoa ei saa hengiltä kuin kantopommilla.

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihanaa löytää sellaista, mitä ei muista:)
Mulla oli myös joskus samanlainen unikko, joka teki vain yhden kukan monta vuotta, kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita aikaansaannoksia. Työ ei tekemällä lopu. Minullakin oli unikkopelto mökillä. Kaunis kukka mutta vain niin lyhyen ajan. Joskus keräsin siemenkotia. Ajatuksena maalata joululsi kullanväriseksi. Tekemättä jäi. Isoäiti

Marle kirjoitti...

Tuon löydön takia pystyit olemaan ostamatta lisää kankaita. Nuo ekat sukat ovat tosi makeet! Minä siirsin viimevuonna vattupusikoista lintujen kylvämiä ihania unikkoja muutaman kukkapenkin tapaiseen ja ihmeekseni ne kukkivat tänä kesänä.

Kaye kirjoitti...

No niin, hienosti oot saanut jämiä kulutettua!

Unknown kirjoitti...

Olisipa mukavata pongasta tuollainen kangas myyjä, enkä saisi varmaankaan pidettyä näppejäni erossa kankaista :). Unikon siirtäminen ainakin minulla onnistui hyvin, tuuheampana vain kasvaa.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Välillä olisi hyvä tyhjentää koko mökki. Millään ei voi muistaa, mitä kaappien kätköistä löytyy. Mukavaa viikkoa sinulle.