maanantai 9. kesäkuuta 2014

Mökkielämä alkoi

Vuohenputki rehoittaa iloisesti pitkin mökin takapihaa ja muutama marjapuska yrittää kurkottaa oksiaan sen yläpuolelle.  Totuuden nimissä on kyllä sanottava että löytyy sitä tontilta melkein joka paikasta. Viereisessä kuvassa on kuolleita mustikanvarpuja, oman pihan mustikat taitaa tältä kesältä jäädä maistelematta.  Lunta olisi talvella tarvittu näidenkin suojaamiseksi. Vielä en ole käynyt katsomassa parhaitten marjapaikkojeni tilannetta.

 Pienempi isoista projekteista tänä kesänä mökillä on autotallin rakentaminen, sitä tarvitaan kun mökki pitää saada tyhjäksi tavaroista kengittämistä eli alimpien hirsikertojen vaihtoa varten.
Tästä mökkikesästä tuleekin mielenkiintoinen, jännitän sitä onko mökissä alunperin ollut pieni maakellari vielä käyttökunnossa v.1975 remontin/uudistamisen jäljiltä. 
 
 Saalistakin on tänä keväänä jo saatu, ihan uusi kangastilkku matkasi huomiorättinä puutavaraliikkeestä peräkärryn lastissa. Ensi viikolla täytyy käydä tarkistamassa heidän kangasvarastonsa kun sieltä tommoisia saa lastin mukaan.
Korvasienisaalis jäi tähän määrään, onneksi on edellisvuosien kuivattuja vielä tallella.

*******************************************
 

Jos en väärin muista niin aloitin tilkkuilun joskus v. 1993 Kankaanpään opiston kesäkurssilla jonne minut houkutteli silloinen marttaystäväni. Silloin oli T-paidat isoja ja ilman sivusaumoja, parasta matonkudeaineistoa.  Leikellessäni kuteita kiikussa löytyi pusero muiden vaatteiden joukosta ja enhän tätä sitten pilkkonutkaan ennenkuin olin irroittanut pykäpistoin puseroon ommellun kissan irti. Siinä on vielä liimaharsokin tallella.  Kankaina oli omia ja osa toisten kurssilaisten roskiksista kerättyjä (kierrätystä jo silloin). Kissa pääsee toiseen puseroon jatkamaan pitkää eloaan.Tuunauslinjalla jatketaan, UFFin alesta löytyi käyttämätön 2€ pusero jonka kaula-aukko oli kyllä vähän liian iso ja sitä pienensin sitten virkkaamalla muutaman kerroksen pylväitä. Kiva virkattava tuo Novitan virkkauslanka, harmi vaan kun sitä en ole mustana löytänyt. Olis pari mustaa T-paitaakin vailla tuunausta.

*************************************
 Kiitos kommenteistanne kangasvaihtoon, 
mukavaa uuden viikon alkua.8 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Sun eläimelläsi näyttää olevan kauheasti vahdittavaa, kun pihalla myllätään.
Näyttelyssä olleet tavarasi voit hakea täältä, kun jossain vaiheessa tulet käymään kaupungissa. Työlistasi tosin näyttää niin pitkältä että taitaa mennä syksyyn. Iloisia kesäpuuhasteluja!

Hannele kirjoitti...

Työntäyteiseltä kuulostaa mäkkielämäsi :) Kiva tuo puseron tuunausidea, tuntuu että nykymuoti on niin avaraa kaula-aukkojen tienoilla, että moni kaunis pusero jää sen takia ostamatta.

Tilkkureppu kirjoitti...

Vähän erilainen mökkikesä tulossa:)
Kiva t-paidan aplikointi ja puseron kaula-aukon duunaus idea!

Anonyymi kirjoitti...

Työ ei tekemällä lopu. Sinulla riittää virtaa! Ja tuunauksen mestari olet! Hieno lopputulos. Isoäiti

Marle kirjoitti...

Korvasienet on pelottavia, onneksi niitä ei ole paloja. Aikamoiset urakat teillä on edessä. Hauska tuo t-paita! Ja sen kuvion jättämä jälki. Tuttu koira ja koirapussukkakin osui silmiin. Erinomaisen mukavaa kesää.

Anitta kirjoitti...

Miten laitat nuo korvasienet. Kuivaatko vai keitätkö vaiko keität ja kuivaat? Näin Hakaniemen torilla korvasieniä, mutta en arvannut ostaa kun mietin niiden kuivaamista. Tykkään kyllä korvasienistä kovasti, mutta itse en ole niitä poiminut kuin lapsena ja silloin äiti keitti ne pariin kolmeen kertaan.

Lea P kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne, autotalli on enään kattopeltejä vailla.

Anitta: Evermat-kuivurilla kuivatan sienet ja sitten ne pitää vielä ainakin kerran keitellä väljässä vedessä ennen käyttöä. Ennen murusteltiin kuivatut sienet suoraan soossiin. Jos ei kuivata niin sitten pitää keitellä kahteen kertaan ja heittää vedet pois ennen ruoaksi valmistamista.
Voi ne kuivattaa sähköuunissakin 50°:ssa mutta sitten pitää olla kaikki ikkunat auki ja myrkynimijät/kärynpoistajat päällä.

Unknown kirjoitti...

Teillä tuntuu mökillä puuhaa tällekesälle riittävän. Itse ajateltiin saunaa laittaa uusiksi. Se on edelliseten omistajien tekemä, eikä sille ole tehty mitään 30 vuoteen,joten me ajattelimme laittaa sen sisäpuolelta uuteen uskoon. Ollaan omistettu mökki nyt 5 vuotta! Muut tilat onkin sitten jo aikaslailla laitettu!