lauantai 19. heinäkuuta 2014

Lisää kankaita + muuta kivaa


Mökkiremontti vie mehut meikäläisestäkin joten aikaa blogin päivittämiseen ei oikein tahdo liikoja löytyä. Tänään olen kuitenkin miehen ja koiran kanssa käymässä stadissa parin päivän reissulla ja tähänkin löytyi aikaa.  Remppatarinan laitan sitten kun on päästy ulkolaudoitukseen ja saatu tuvan sisämaalaushommat alulle. Siinä vaiheessahan kaikki onkin jo melkein valmista ; ) 
Paitsi että sähkömies pitää pyytää isomman hellan takia paikalle ja jostain taikoa uudelle tiskitasolle kaapisto, kaikki muu onkin melkein kokonaan ehtaa mummonmökkimallistoa eli edelleenkin toimivaa vanhaa sekalaista kalustusta.


Paikalliselta kirppikseltä löytyi Hello Kitty-verhot joissa kangasta yhteensä 160x150 cm /3€ ja viisi kpl kauniita lasilautasia yht. 1,50€.  Viereisessä kuvassa on uusia puuvillakankaita, siis pesemättömiä,  jostain 60-luvulta (luulen), maksoivat yhteensä 1€ ja mittaa niillä seuraavasti, ruskea 80  x 300 cm ja vihreä 90 x 230 cm. Nämä jälkimmäiset löytyivät Puhoksen perinnepäiviltä vanhemman rouvan pöydältä ja tuo vihreä oli kuulemma äitinsä mekkokangas joka oli sitten jostain syystä jäänyt ompelematta. Saas nähdä mihin meikäläinen saa nämä upotettua.

 Näissä epätarkoissa kuvissa yritän esitellä hienoja koirien kaulapantoja joita oli tuonut Perinnepäiville myyntiin valjas- ja satulaseppä Niina Tolvanen / www.sarania.net .
Sivuilta löytyy vaikka mitä kivaa pienemmille ja isommille lemmikeille.

Sanchalle ostin uuden hienon dimangipannan ja pyysin siihen lisäksi yhden niitin ns. asennetta antamaan ja lisukkeeksi ostin myös plingpling-tassuriipuksen. Vaikka koirulin turkki on vielä parturoinnin jälkeen melko lyhyt niin ei pannan dimangit sieltä paljon vilku, mutta tärkeintähän on uusi hieno panta.


Remppavahtimme yrittää ottaa nokosia yhdistetyllä olohuone-ruokahuone-verannalla.

 

Tuulettelin Perinnepäivillä myös Maripeittoani joka sai aikaan mukavia keskusteluja sen katsojien kanssa.

Kaunis unikko lakastui pian hehkeimmän kukintansa jälkeen, enään siitä ei ole jäljellä kuin siemeniä kasvattava kota.

 

Vaaleanpunainen ruusu aloitti kukintansa pari viikkoa sitten ja koskaan siinä ei ole ollut niin monta kukkaa kuin tänä vuonna.

Kiitoksia kommenteistanne ja mukavaa heinäkuun loppupuolta.

12 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kivoja nuo retrokankaat. Uskon niistä syntyvän jotain mukavan näköistä:)

Kvilttaaja kirjoitti...

Hauskoja kangaslöytöjä. Ei ihan helpoimmasta päästä tilkkutöihin. Onneksi on niin reilusti, että voit kokeilla kaikenlaista. Kiva nähdä että Maripeitto todellakin pääsi tuulettumaan ja näytteille. Kirjaa nyt sen taakse kaikki paikat, missä olet näyttänyt sitä. Niitähän alkaa olla reilusti.

Anitta kirjoitti...

Kauniita kankaita ja tosi edullisia, lähes ilmaisia löytöjä.
Onpa monenlaisia kaulapantoja koristeinen.

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihastuttavia kankaita ja todellakin halvalla olet saanut ne, noista saa vaikka mitä, kun kangasta on niin paljon. Mukavaa viikonloppua!

kosotäti kirjoitti...

Tosi upeita kankaita, ja hieno panta koirulilla:)

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaa tuo upea vaaleapunainen ruusunkukka. Luulen että minulla on sama ruusu, mutta en tiedä sen nimeä.Kukki minullakin tosi upeasti.Tiedätkö sinä ruusun nimen?

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistavia löytöjä olet taas tehnyt. Marianne

Unknown kirjoitti...

Hienoja kangaslöytöjä, niitä teen itsekkin juuri vehoja ym. kirpparilta. Niistä kivasti tehtyä kainken laista. Kiitti tuosta nettilinkistä. Mekin laitettiin villakoiran Poikapentu (kääpiövillakoira). Laitoin kuvan blogiini.

Lea P kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne ja Anonyymille ruusukysyjälle ei kyllä ole vastausta antaa, miehen äiti oli sen joskus saanut pihalleen eikä hänkään sen nimeä tiennyt kun joskus vuosia sitten kyselin, itse mielessäni kutsun sitä Emmaksi edesmenneen anoppini mukaan.

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä ne timantit on koirankin paras ystävä! Tuo maripeittosi on kyllä niin kaunis, ihailin sitä jo aiemmassa postauksessasi.

Tuo ruusu muuten taitaa olla Neidonruusu, ikivanha ja sitkeä ja jopa tuoksuukin.

Marle kirjoitti...

Voi että, me ajettiin Puhoksen perinnepäivien ohi (aikamoinen ruuhka siinä kohdin olikin), kun mentiin sinne Ilomantsiin. Oltaisiin varmasti pysähdytty, mutta aikataulu oli melko kiireinen. Peitto on varmasti saanut ansaitsemaansa huomiota. Mukavaa kesänjatkoa ja Sanchalle terkut ja kehut hienosta pannassta.

Lea P kirjoitti...

Anteeksi kauheasti kun tulin poistaneeksi vahingossa viimeisimmän oikean kommentin kun poistin sen roskasellaisen, enkä sitten tietenkään osannut etsiä ja saada sitä takaisin. Kaipaan näköjään harjoitusta tämän käytössä.

*Vekki* - kiitos ruusun tunnistamisesta, neidonruusu se taitaa olla ihan tuoksuaan myöten.