maanantai 12. elokuuta 2013

Neulatyynyn alkuja ja keitoksia!


Koko kesä on kohta mennyt ja ihmettelen kun ei olevinaan ole saanut mitään aikaiseksi.
Monesta paikkaa etsin tätä katedraalinikkuna-mallin ohjetta ja omasta kirjahyllystähän se sitten löytyi. Tässä vaiheessa voin sanoa että nyt niitä kyllä löytyy vielä parempia, täältä netin ihmeellisestä maailmasta. Kumma kun eivät löytyneet yhtä ihanina aikaisemmin.  Tämä tekemäni on vain yksi versio ja kaksi erilaista on ainakin vielä tehtävä jotta tiedän mitä olen tekemässä.
Hiukan liian pienen aloitusruudun leikkasin (20 x 20 cm) kun tyynystä tulee melkoisen pieni. Löysinpä sellaisenkin ohjeen jossa alkuruutua ei edes ommella pussiin vaan reunat vain taitellaan. Sitäkin pitää kokeilla. Täältä löytyy ohje.


Keitokseni otsikossa ovat näitä värjäyshommia, ruskean värin sain tyräkkipuskasta jonka leikkasin viime syksynä kukkapenkistä, silppusin, keitin reilun tunnin vähässä vedessä ja säilöin lasipurkissa viileässä läpi talven. Keltainen on tämän kesän pietaryrteistä joista värikeitoksen tein pari viikkoa sitten. Koko päivä menisi yhdessä värjäyksessä jos aamulla aloittaisi värinkeiton ja siitä sitten siirtyisi lankojen värjäykseen johon siihenkin saa helposti kulumaan reilut kolme tuntia kaikkine huuhtomisineen.
Minulla tämä "noitahomma" on vähän sinnepäin, lankamäärät värjäyksessä ylittää sallitut rajat eikä langat aina ole vyyhdillä vaan valoverhopussissa keränä. Keitoksien annoin jäähtyä lankoineen seuraavaan päivään ja huuhtelin vasta silloin.  Se mitä näistä joskus syntyy on ihan arvailujen varassa,  saattaa olla että matkin Pagisen mitä pagisen blogin pitäjää ja virkkaan isoäitineliöpeiton.


Koirulimme Sancha on nauttinut kesästä ja etenkin uimisesta, se onkin meidän uimamaisterimme. Mikähän siinä on että koko ajan pitää haukkua oikein korkealla äänellä niin että koko lähitienoo kaikuu kun joku on uimassa.
Turkki kuivana on kiva päästä rapsutettavaksi ja punkkisyyniin ennen nukkumista.


Perjantai oli herkkupäivä ruoan suhteen,  saimme juuri verkoista irroitettuja muikkuja suoraan ovelle aamulla kello 8.00.  Puhkoin kalat heti, osan laitoin pakkaseen ja iltapäivällä syötiin ihania ruisjauhoilla hunnutettuja voissa paistettuja muikkuja perunoiden kera. 
Kalanperkeet sai naapurin kissa.  
Sienisaalis on sunnuntailta ja niiden kanssa menikin sitten myöhään ennenkuin olivat puhdistetut ja ryöpätyt ynnä suolattu purkkeihin. Näitä tulee varmaankin lisää kun vihdoinkin on alkanut sadella vähän enemmän.

Kiitos edellisen postauksen kommenteistanne ja mukavaa viikon jatkoa!


9 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Mukavia kesähommia sinulla on ollut.
Tuore kala kyllä maistuu voissa paistettuna ihan herkulta.
Toivottavasti tulee hyvä sienisyksy.
Milloin palailet kaupunkiin?

MariL kirjoitti...

Hienoja värejä olet saanut lankoihin, ja herkullisen näköisiä sieniä koriin! :)

*VEKKI* kirjoitti...

Kivoja nämä kesäpuuhastelut. Mutta nuo muikut vasta veden kielelle saivat. voihan nam nam!

kosotäti kirjoitti...

Mukavan näköistä tilkkutyötä teet ja kauniita lankoja, pitäsköhän kokeilla tuota tyräkkiä, mietitään.
Kiitos siulle kun linkitit blogiini:).
Tei koira sopis varmasti vesipelastukseen, kun kerran vahtii uimassa olijoita.
Oikein tuli vesi kielelle kun ajattelenkin noita muikkuja, nam.

Tiinatei kirjoitti...

Kauniin pehmeitä sävyjä olet saanut lankoihisi.Kiitokset ohjelinkistä!

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi miten ihania keitoksia ja sävyjä!!
Jouduin perumaan ensi viikonlopun värjäyskurssille osallistumisen, nyt harmittaa oikein isosti, kun näin ihanat liemesi!!

Kaye kirjoitti...

Lankojen värjäys onkin jotakin, johon pitäisi joskus itsekin tutustua :)

Tilkkureppu kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja ja varmasti kivaa puuhaa.
Kiva kun laitoit ohjelinkin katedraalin ikkunan tekoon :)

Unknown kirjoitti...

Ensinnäkin ihana mahtava kalasaalis sulla. Tuli ihan vesikielelle, kun mietin miltä ne illalla tehdyt kalat maistuivat!! Kanttarellejäkin olet löytänyt. Hieno saalis sekin, muita sieniä en sitten tunnistakkaan :) Ja sitten toivottavasti tulee valmis kuva tuosta neulatyynystä, sillä se näyttää mielenkiintoiselta !