sunnuntai 20. marraskuuta 2016

"Tanssivia neliöitä"


 

Tanssivat neliöblokit on nyt irroitettu pohjaruudukosta ja laitettu tarkasti oikeaan järjestykseen ja nippuihin ompelua odottelemaan.

Tässä on vierekkäin edellisen kuvan tyhjä pohjaruudukko ja yhteen ommellut leikatut blokit, aika paljon pieneni alkuperäisestä pinnasta.  Seuraavaksi ompelin ylijäänet neliöt uudestaan samaan järjestykseen kuin alkuperäinen asetelma oli ja leikkasin siitä uudet pienet neliöblokit. Tässä tuotokset vierekkäin, joululiinoiksi jalostuneina, päällisen ja taustan välissä on valkoinen ohut lastenlakanakangas ja olen ommellut nämä pussiin. Tikkaukset vielä puuttuvat ja tapahtuvat varmaankin vaalealla langalla kranssin muotoa seuraten.


Elma-messujen Kädentaitopuolen tarjonta oli tänä vuonna todella pientä mutta löytyi sieltä sentään nämä kotiinkannetut.Sukkia on tullut neulottua ja tässä uusin "villitykseni", uudenlainen tapa rakentaa villasukat, aloitetaan kantapäästä tekemällä se ensin. Ohje tähän löytyy Punomon sivuilta nimellä  
sukat kantapään kautta, näistä on tulossa itselle uudet unisukat. En tykkää neuloa sukissa kovin ohuella langalla ja siksi laitoin kaksi lankaa rinnakkain että pääsen neulomaan 3 puikoilla ja että sukat edes joskus valmistuisivat. Jämälankoja kertyy ja olen saanut pikkukeriä ystäviltänikin lahjaksi. Näistä saattaa tulla ihanan huurteiset väritykseltään.


Ruskea-siniset ovat antiikki-7-veikkaa, vyötteessä oli nimittäin hintana mk 19,90, kummatkin sukat on tehty kantapäästä aloittaen kun taas sinipunaisissa kantapäät on neulottu viimeiseksi.


Kiitos kommenteista edelliseen,  mukavaa viikonalkua marraskuusta huolimatta.


5 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Heinot kantapäät. Raidalliset erityisesti. Tanssivat neliöt -nimitys Twister-blokille on käytössä vain yhden opettajan taholla. Kukaan muu ei taida sitä tuntea :) Hienot joululiinat sait aikaan. Ehkä kokeilen tuota joskus uudelleen, todennäköisesti en.

Tiinatei kirjoitti...

Minulle ihan uusi tapa tehdä sukkia, kivan näköistä jälkeä. Tanssivat neliöt näyttävät hyvälle!

KristiinaS kirjoitti...

Huh, mä vaan en käsitä, että noita tilkkuja ja pieniä paloja jaksat vääntää ja kääntää. Hattua nostan. Kauniita töitä juttuja kyllä osaat tehdä.
Ai että kantaapää ekaks. Hmm, ehkä kokeilinen mutta luulen että jää haaveeksi vaan.

Tilkkureppu kirjoitti...

Tanssivat neliöt ovat kivan ja hauskan näköisiä, pitäisi itsekin kokeilla tehdä.
Hmm...kantapää ensin, kyllä sukankudonta edistyy nykyään, kaikkia kivaa keksitään silläkin saralla, hyvä juttu ja sukat näyttävät kauniilt.

Marle kirjoitti...

En oikein ymmärrä tuota tekniikkaa, mutta hieno on lopputulos!