tiistai 15. marraskuuta 2016

Sekametelisoppaa


Tilkkupeittoni kotiutui Syyringin näyttelystä kotiin, seinän puolelta peittoa joutui hiukan taittelemaan kaksinkerroin jotta tilkkuosan saa stemmattua sängylle. 


Tulipa kasattua DJ-blokit pinnaksi ja tehtyä se 24 ruutukin, siitä tässä kuvassa puuttuu kyllä koristeet ja sijaitsee vasemmalla ylhäältä toisena.  Ogelin tilkkukurssilla isolla pöydällä tuli järjestys tällaiseksi, onneksi otin tämän kuvan sitten kotona ja vasta puhelimen ruudulta (kameran laturi oli edelleenkin hukassa ja löytyi mökiltä) sitten äkkäsin tuon epätasapainon, vihreät ruudut pitää saada kulmiin.

 

 Tällainen torkkupeittopinta blokeista uudelleen järjestelyn jälkeen sitten tuli, saas nähdä koska on valmis käyttöön. Minulla on näköjään joku peittotauti, en osaa tehdä pieniä, aina tulee iso.


Tilkkukurssilla tuli aiheeksi ns. tanssivat neliöt/ twisted quilt, kuukkelin haulla löytyy vaikka mitä kivaa tästä tekniikasta. Ruudun koko minulla oli 15 x 15 cm. Tästä on tulossa joululiina jossa koristeena kranssi. Pinta silputaan pienemmällä ruudulla ja ommellaan uudestaan yhteen.
Tämä on hyvä malli kankaiden hävittämiseen.


Pieniteräisellä leikkurilla leikkasin piirretyt ruudut osittain ja irroitin loput saksilla.
Seuraavien vaiheiden kuvia ja lopputulos viikonloppuna ja paremmin kuvin.

*************************************************

Ja sitten neulerintamalle:


Tässä muutamat sukat marttayhdistykseni joulukeräykseen.
 (Nuo keskeneräisetkin on jo neulottu valmiiksi.)


Mökkimatkahuivikin valmistui sekä toinen vähän pienempi. Punaisesta huivista jäi pari metriä lankaa mutta liilasta ei yhtään.


Villatakki joka neulottu ylhäältä alas ja kahteen kertaan tuli myös valmiiksi ennen pakkasia.

Tulipas hauska kuvapari, aikaa välissä aika tarkkaan 44 vuotta ja kiloja ainakin 10.
Tämä vanha kuva kertoo siitä että tilkkuilua ja kierrätystä olen harrastanut myös sen 44 v.
Olin lomalla Venetsiassa ja ihailen kultakorukaupan tarjontaa.


Pakkasia takaisin toivoen, mukavaa marraskuuta.


7 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hieno sekametelisoppa:) Tykkään värityksestä ja mallista!

Anitta kirjoitti...

Upeita nuo tilkkupeitot.
Noissa sukissa tuo raidallinen maalitaulukantapää on aikas hauska.

*VEKKI* kirjoitti...

Tuo sekametelisoppa on kyllä tosi hieno. Kuinka monta palaa siinä on? Tuhat. Torkkupeitosta tulee oikein kiva myös. Mutta kyllä olet ahkeroinut kun vielä kutonutkin.

Kvilttaaja kirjoitti...

Kiva, kun sait syksyn tuotantoasi blogiin. Paljon olet taas tehnyt.

Lea P kirjoitti...

Tulipa tehtyä hassu otsikko jonka piti kattaa sekalaista tekemistä ja olisi myös pitänyt antaa sänkypeiton oikea nimi joka on "kauniita unia".

Vekille tiedoksi että nyt sitten laskin nuo keskusalueen tilkut ja niitä on siinä 1260 kpl, enpä olis itsekään arvannut laskematta.

Marle kirjoitti...

Paljon kaikkea kaunista on Lean käsistä syntynyt.Iso peitto on ihana! DJ:t hienosti sommiteltu ja tuo viillelty työ on jännittävä! Mitä ihmettä siitä sitten lopulta syntyykään! Ihana tuo vanha kuva, kyllä siitä sinut tunnistaa.Neuloakin olet ehtinyt niin itselle kuin muillekin. Ahkeruutesi äimistyttää minua aina.

KristiinaS kirjoitti...

Komea peitto. Huh huh, on siinä ollut ompelemista.
Tosi kiva kuvapari, sama iloinen ilme ja isot rillit.Hyvin oot jaksanu hymyillä menneet vuodet, toivottavasti vielä monta tulevaakin.