tiistai 1. maaliskuuta 2016

Sitä sun tätä....

on parin viikon aikana tullut näperrettyä ja jotain saatu ihan valmiiksikin asti.Tässä pino (3 kpl) puikottimia eli sukkapuikkojen säilytys-systeemeitä. Päällimmäinen on Printexin kangasta (ajalta ennen Marimekkoa) sen alla tilkkukangaspujottelu josta idea näiden tekemiseen lähti kun olin nähnyt Marlen tekemän hienon puikkopussukan.  Tilkkukurssilla oli aiheena Ameriikka ja New York ja kuinka ollakaan niin löysin parin  (3-4) vuoden takaisen kangaspujottelun harjoituksia-laatikosta ja päätin sen värityksineen sopivan aiheeseen hyvin. Oli juuri sopivan kokoinen puikkosäilyttimeksi, alimpana on Marimekon Jokapoikaa.


Tässä on samaiset puikottimet aukinaisina, Marimekko- ja pujottelu-puikotin on pitkille sukkiksille ja Printex-puikotin lyhyille.
Alla kaikista omat poseeraukset.*******************************************************************Tässä säästin hulpion vuosilukuineen ym. merkintöineen.

*********************************Joskus vuosituhannen alussa olen leikellyt näitä kankaita parisängyn peittoa varten ja vuonna 2013 syksyllä olen niitä vihdoin ommellut yhteenkin (löytyi ihan kuvakin täältä blogista).
Peitosta löytyy juttua täältä ihan jutun lopusta kuvineen.
Tikkaukseen käytin melko paksua virkkauslankaa ja pistot ovat vähintää 5 mm pitkiä, enemmänkin. Käteni tuossa viimeisessä kuvassa näyttää että eräänlainen sääntö tikkauksessa täyttyy, kuulemma vain kämmenen kokoisen alueen voi jättää tikkaamatta, muuten tulee liian harvaa.  Ruutuosa peitosta on nyt tikattu ja reunat ovat jäljellä.

**********************************Juu-u,  siinä on taas tulossa villatakki, lankana vuosia marinoituneet Colinetten Jitterbugit, tyttäreltä minulle muuttaneet ja varastoituneet. Neulon pyörönä ylhäältä alas ja sitten sopivan pituisena tämä leikataan tuosta keskiosasta/kerrosten vaihtumisesta auki ja lisätään nappilistat. Tällä hetkellä hirvittää pelkkä ajatuskin leikkaamisesta mutta eiköhän tuo juutuupi ratkaise ongelman.

***************************


Ei pitäis koskaan vannoa olevansa lankalakossa, nämä löytyivät maalta S-marketista ja ne haluavat isona villaliiviksi miehelleni.


Ja entäs nämä, nämähän ei ole lankaa ollenkaan, kokonaan nylonia ja vyötteessä lukee Muurausnaru, oikein sopivaa ostettavaa Biltemasta, miesten aarreaitasta.  Naamakirjan virkkausryhmissä tästä tehdään vaikka mitä kivaa virkkaamalla, kuulemma nro 3 puikko sopii tähän oikein hyvin.
Saas nähdä mitä näistä saan aikaiseksi.

********************************

Mukavia maaliskuunpäiviä kaikille, kohta on kevät!

 


11 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Mitä ihmettä, Lea? Olet hankkinut muurausnarua, ehkä jotain muitakin muurarin tarvikkeita. Peiton tikkaukset on hienot, olen nykyään ihastunut tuommoisiin reiluihin pistoihin. Hyvä, että mieskin saa joskus jotain vaimon tekemää. Se lämmittää tuplasti. Sekä sydäntä että ruumista.

Kvilttaaja kirjoitti...

Kun sinulla ei ole käsityötarvikkeita riittävästi, niin sitten menet ja ostat remonttitarvikkeita käsityökäyttöön. Puikkopusseista tuli hyvät.

Katju kirjoitti...

Sun opelukset on aina niin kivoja. Toi Marimekko on ihana. Juu. Muurausnauha mullakin on ostoslistalla, tosin Biltemaan tulee harvemmin mentyä. Kiva Jitterbug neule tulossa.

Katju kirjoitti...

Onks se muuten muovia se muurausnaru? Sopisko teranssi matoksi?

Tilkkureppu kirjoitti...

No, nyt pysyy puikot järjestyksessä!
Muurausnarua onkin vilahdellut virkkausjutuista:)

Kaliroth kirjoitti...

Sikahienot puikkorullat! Haluun tehä tuommosen kangaspujottelujutun, kun itekin tarviin puikoille rullan. Pitääkö olla vinoon vai suoraan leikatut nauhat? Tuli mieleen et jitterbugit olis sopinu täydellisesti johonkin Stephen Westin briochehuiviin, mutta ehditkin jo alottaa niistä tuon villatakin. Kiva kun teet vaihteeks iskällekin jotain vaatetta! :)

KristiinaS kirjoitti...

Ai ai, naiset hamstraa muurausnarut ja sitt muurarit jää ilman! Kohtahan se kevät koittaa ja tuo muurarit.
Hienot puikottimet oot tehny.

kosotäti kirjoitti...

Tuo muurarin naru tuntuu olevan nyt kova juttu, kauppojen hyllyt tyhjinä kun naiset virkkaa ihania juttuja.
Ja ihania on nuo siun puikkokotelotkin.

*VEKKI* kirjoitti...

MUURAUSNARU! Mitä ihmettä. Tuotahan on ihan pakko kokeilla. Ja vaikkapa tipuja virkkaamaan. Kekseliäisyys on hieno asia käsitöissä!!

Unknown kirjoitti...

Hyvä malli noissa puikkopussukoissa. Mulla täällä kankaan tuhoamis projekti menossa. Tällä hetkellä ompelem keittiöpyyhkeitä, pussukoita ja patalappuja :)

Unknown kirjoitti...

thanks a lot admin on your information and sorry permission share
obat jantung aritmia tradisional,obat amneore tradisional,obat hiperhidrosis herbal,obat paru-paru basah tradisional,obat gondongan tradisional,obat varises esofagus,obat kebas tradisional,obat benjolan di dahi tradisional,obat hemangioma tradisional,cara menyembuhkan benjolan di kelopak mata,obat tbc tradisional