tiistai 15. maaliskuuta 2016

Jotakin uutta ja tosivanhaa!Uusi pussukka jolla kokoa 22 cm leveyttä, 16 cm korkeutta ja pohjan leveys/syvyys 6 cm. Pinnan alla pehmeä tukihuopa ja vapaatikkauksella vähän liian vauhdikkaasti tikattu. Kankaina Marimekkotilkkuja (myös vuori),  vanhimpana tuo kullalla painettu Fandango vuodelta 1962.
(Tai sitten mv-viirukangas tuolla vasemmalla.)


Tässä sitten se tosivanha jo edellisessä postauksessa puikkopussukassa esiintynyt kangas. 
Vuotta tälle ei ole mutta jostain 1949 - 1953 luvuilta tämä on ja varmaankin Vuokko Nurmesniemen suunnittelema.  Tämä taulu riipuskelee ompeluhuoneeni seinällä, onkohan jollain muullakin vastaavanlaista historiaa seinillään?

********************************************


 

Uusi on tämä Kana Kukkonenkin joka vielä odottelee rautalankaripustinta sisäänsä kun pääsee ikkunakoristeeksi eikä patalapuksi johon ohje Suuri Käsityölehdessä sitä ohjeistaa.
Muuten ihan kiva tehdä mutta noi mustat edestakaisvirkkaukset noiden sulkien väliin oli kamalat tehdä kun lanka piti pitää työn alla.


Kässämessujen (Vanha Satama) saalis minulla oli sopivan pieni, langat ja vanhat marikankaat kierrätyksen pisteestä, Tilkkutarhalta pitsivetskareita ja muuta tarviketta korulisukekauppiailta.

***************************************************

Tulevana viikonloppuna on Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n  vuosikokous ja tilkkutapahtuma Lahdessa, nimeltään Tilkkulatu 2016.  Kokouksessa valitaan myös uusia jäseniä yhdistyksen hallitukseen  ja ehdolle jäseneksi tai varajäseneksi on ilmoittautunut Tilkkukilta Syyringin puheenjohtaja Tiina Saaristo joka blogiyhteisössä tunnetaan paremmin Tilkunviilaajana.
Käy tutustumassa Tilkunviilaajan ajatuksiin linkin kautta.

***************************************************


Kvilttaajan blogissa kerrottiin Anna ja Toivo-nukeista ja samaa sarjaa on tämä Yrde Kurkku-nimeä kantava punkkarikin. Yrde asustaa Kampin palvelukeskuksen pohjakerroksen käsityövaltakunnan ohjaajan lasikopissa. Kysyin luvan ja sain ottaa Yrdestä kuvat ja laittaa teidän muidenkin ihasteltaviksi. Yrdellä on aito nahkarotsi, korvat täynnä reikiä ja koruja sekä vaatetus muutenkin asiaankuuluva.

*******************************

Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille!


7 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Kaikki on ihania! Pussukka hieno, kukko erittäin komea, ostokset fiksut ja rokkari ihan huippu-tyyppi! Niin ja tietty tuo Printex-taulu! Hyvä, että vanha kangas on saanut arvoisensa paikan seinällä.

Tilkkureppu kirjoitti...

Hieno pussukka ja tuo hulpioteksti on oikein kiva!
Marikangas nostalginen ja hienosti jäänyt muistoihin taulun muodossa:)
Rokkaava nukke, hauska.

kosotäti kirjoitti...

Ihana tuo rokkari nukke.
Hyvä idea laittaa vanha kangas tauluksi.
Niin ja tuo kukko on kyllä mainio.

Tiinatei kirjoitti...

Printexin kankaalla taitaa kohta olla jo antiikkiarvoa...

Irma kirjoitti...

Kukko on kyllä kiva ja hauska!
Kultapainettua Marimekkoa on minullakin palanen, en ole oikein osannut sitä mihinkään käyttää.
Maltillisilla ostoksilla selvisit reissusta, hyvä sinä!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos, että mainostit minua! Ei ollut turhaa, koskapa tulin valituksi. Hyvää pääsiäistä sinulle, läheisillesi ja käsityöharrastuksellesi! Toivottavasti ehdit pyhien aikana harrastaa!

Unknown kirjoitti...

thanks a lot admin on your information and sorry permission share
cara jitu menurunkan tekanan darah tinggi hipertensi