sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Toiset terveiset..


tulevatkin sitten Tallinnasta jossa kävin viime maanantaina Kässämarttaystäväni Arjan kanssa.
Satamasta hurautettiin taksilla Karnaluksiin jossa vierähti mukavasti pari tuntia kaikkia ihanuuksia ihmetellessä ja löytöjä tehdessä. Kävellen tulimme keskustaan Kaubamajan taakse jossa sijaitsee minule ihan vakiokahvipaikaksi tullut Kohvik Energia. Olen käynyt siellä ensimmäisen kerran jo edellisen valtiomuodon aikaan, tarjoilut ovat edelleen yhtä hyvät ja edulliset. 


Karnaluksista tuli hankittua vain tarpeellista, pieni kangaspala, iso neliöviivain ja parit pienet sakset sekä kauniita nuppineuloja (kuva vasemmalla). Tarpeellisia sukkalankoja ja koukkujakin löytyi kuin myös metallilanka-askarteluun minityövälineet ja veivit langan kippurointiin. Yksiväriset langat ovat Eesti Käsitöö-liikkeesta vanhasta kaupungista.


Eesti Käsitöö-liikkeen näyttelytilassa oli nähtävänä Janika Saar:en ihania villaisia takkeja.
Näihin voi paremmin tutustua Lillemantel´n omilla sivuilla.


Jotain on neulottukin, tämä Citron-huivi on tehty niistä Kässämessuilta ostetuista Knitpicksin ihanista langoista. Käytin langan kaksinkertaisena, ihan ei riittänyt ohjeen loppuun asti joten jouduin vähän soveltamaan viimeisen röyhelön kohdalla ja käyttämään toista lankaa päättelyyn ja simpukkavirkkaukseen huivin reunaan. Aikas kiva tuli. Ai niin, aloitin tämän viikko sitten perjantaina ja sitä tuli neulottua Rauman ja Tallinnan reissuillakin. 

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja mukavaa uutta viikkoa kaikille!


5 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihant nuo takit, tuollaisen kun saisi, mutta taitaa hinnat olla huimaavat.

KristiinaS kirjoitti...

Ekaa kuvaa katsoin ja aattelin että oot ollu Energissä. Ja niinhän sitt tekstistä paljastuikin.
Ostit pienen "pulloharjan" - mulla se on kahvinkeittimen pesutarvikkeena.
Just muistelin aikaa kymppivuosi taaksepäin, silloin ei vielä tiedetty ns. vironvillasta vaan just noita yksvärisiä keriä ostettiin Eestikäsitöö-kaupoista. Maavilla nimiltään Liisu ja Maali.
Mä meen nyt perjantaina sinne, ollaan ihan yötäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuneita ostoksia ja herkkuja. Energia minunkin lemppari. La-su olen menossa kässämatkalle, Karnaluks ja Raasiku. Ihan kiva. Isoäiti

Unknown kirjoitti...

Ihana Karnaluks!! Mukavia löytöjä olet tehnyt sieltä. Huivi on kaunis!

Marle kirjoitti...

Jäihän sinne Karnaluksiin vielä jotain meille muillekin vai oliko tuossa oikeasti kaikki ostokset?