maanantai 27. lokakuuta 2014

Opettelua


Luetun ymmärtäminen on hyvä taito, joskus sitä ei vaan osaa. Tämä tuli todistettua Ogelin tilkkukurssilla opettajamme Ulla Meskasen selkeitä ohjeita lukiessani tätä ylläolevaa pussukkaa varten. Tuon pöllö+kissakangaspussukan tein kurssilla ja kukallisen sitten kotona perjantaina vähän erilailla kuin ohjeet oli, eli ymmärtämisen jälkeen sooloilin pitsivetskareiden kanssa.

Pussukan rakenteen ymmärtäminen oli ihan ok mutta kompastuin heti alussa tarvittavan materiaalin osioon. Ohjeessa sanottiin ihan selkeästi että pitää leikata kaksi samankokoista neliötä päällikankaasta ja samankokoiset kaksi vuorikankaasta. Jostain kumman syystä kuvittelin saavani aikaan pussukan tuosta yhdestä pöllökangaspalasta, eipä onnistunut ja siksi vierellä luurailee kissakangasta kun pöllöjä ei enempää ollut.


 Suomalaisessa kirjakaupassa oli -40% lisäale jo alennetuista kirjoista, siispä sinne kuikuilemaan kässäkirjoja. Sieltäpä löytyi tuo kirjastosta ei niin vaan lainattava Sukat kahdella puikolla-kirja + muuta kivaa tarpeellista. 
Alemmissa kuvissa on ostoksiani KädentaitoMarttojen järjestämältä käsityötarvikkeiden kirpparilta Helsingin Kumpulasta lauantailta. Löysin mitä tarvitsinkin, Isoveli-lankaa isoja sukkia varten ja puuvillaa pipoihin. Vetskarit menee pussukoihin ja kässävälineitä tarvitsee aina kun pitäisi aloittaa uusi työ ja sopivat puikot on kiinni keskeneräisessä.


Ensimmäiset blokit aplikaationa on valmistuneet, vielä on 4 blokkia odottamassa harsittuina ompelua. Ensiksi tuntui ettei tästä tule mitään mutta pari lehteä tehtyäni se alkoikin sujua, etenkin sen jälkeen kun älysin leikata uudet vähän isommalla kääntövaralla olevat osat. 5-6 mm kääntö/saumavaraa aplikaatiossa ei ole yhtään liikaa, sinne ne uppoavat nätisti neulalla kääntäen piiloon.
Saas nähdä mitä olen mieltä hommasta seuraavien blokkien kanssa, niissä on vähän enemmän mutkallisia kukkalehtiä.

*************************************

Kiitoksia jälleen viimeviikkoisista kommenteistanne ja sopeutumista talviaikaan.

Meidän Sancha-koirulimme elää heräämisten ja ruoka-aikojensa kanssa ihan kesäaikaa joten aamuisin pitää herätä aikaisin tai kanssa-asujat haukutaan ylös. Sen jälkeen sitä onkin sitten ihan kiva käydä vielä jatkounille keittiön pöydän alle.


7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihanat nuo siun blokit ja pussukat.
Ohjeiden ymmärtämisestä sen verran että kirjoitettu virkkausohje on itselleni täyttä hebreaa, teen työt kuvista, hieman säveltäen.
Mukavia hetkiä uusien kirjojen ja lankojen parissa.

Tilkkureppu kirjoitti...

Pussukka pussukan sisällä, onpa kivat, kyllä noissa onkin varmaan miettimistä, miten tehdään.
Uudet kirjat on aina mukavia ja niihin voi palata silloin kun haluaa:) Kaunis applikonti.

KristiinaS kirjoitti...

Huh, mulla olis jäänyt pussukat tekemättä ku sulla taitajallakin meni vähän pieleen.
VillaLankassa on noita pitsivetskareit ja sellaisia glitteriketjuja kanss. Jotain dimangeja reunassa.
Jep, niin se on ettei eläimet mitään ajansiirrosta tajua. On tää kumma ettei aina voi olla sama aika. Näin bittiaikana ei luulis enää olevan väliä mitä aikaa käytetään, kaikki on kuitenkin aina tavattavissa.

Marle kirjoitti...

Teit jo toisenkin! Joskus, kun pää on hyvässä ja vastaanottavassa kunnossa, yritän tehdä tuollaisen. Hyviä kirjoja, minullakin on tuo patalappukirja. Se on aivan ihana. Sancha pitää tarkan huolen ruoka-ajoistaan, se on hyvä.

Anitta kirjoitti...

Kauniita pussukoita.
Omat kommervenkkinsä on joskus uusissa töissä itse kullakin. Kokeneempi saa työn tehtyä silti, mutta tumpelo purkaa tai heittää veke.

Tiinatei kirjoitti...

Kivat, osastoidut pussukat! Minulla taitaa olla samanlainen kello kuin Sanchalla, en vain pääse pöydän alle aamupäivätorkuille.

*VEKKI* kirjoitti...

Nätit pussukat. Joskus minäkin pähkäilin näiden pussukoiden kanssa, mutta muutaman kikan kun osaa, onnistuu. Mielenkiintoiset kirjat.