maanantai 13. lokakuuta 2014

Kiva viikko...

 

TAI oikeastaan ihan mahtava viikko. Keskiviikkona Ogelin tilkkukurssilla sain peiton pinnan reunuksia vaille valmiiksi kun olin ahkeroinut rivit valmiiksi kotona. Hiukan väheni ruutujen määrä, aluksi leveydessä oli 8 ja 7 ruutua, nyt pudotettuna 7 ja 6 ruutua (133 cm) ja korkeutta työssä on 13 riviä eli 208 cm.  Barcelona-tilkkuja kuluikin tähän vain 85 kpl, osan annoin pois ja osasta tulee luultavasti tyyny.

**********************************

 

Perjantaina kävin linja-autoaseman Laiturissa, Hgin kaupungin tiedotus- ja näyttelytilassa katsastamassa monen tutun kehuman talo-pukunäyttelyn. Tämä rokokoo-tyylinen talopuku oli suosikkini. Alemmassa kuvakollaasissa on vähän tarkempia kuvia helmaosan asunnon sisustuksesta (toivottavasti näkyvät), hellan yläpuolella on kuvassa Chaplin ja toisessa kuvassa kristallikruunun oikealla puolella Hercule Poirot ja alapuolella Mona Lisa. Ja löytyy sieltä ihan pikkuruinen käkikellokin.


****************************
 Viikon varsinainen herkku oli Tyttöjen päivän treffit Espoossa lauantaina Meritorin koululla.  Marlella on päivästä seikkaperäinen kertomus, käykääpä lukemassa niin minä pääsen helpommalla!

Paperikangaspajassa taiteilin itselleni taulun vehnäjauholiiman avulla, ihan päällimmäisenä siinä on sideharsoa, aion vielä lakata pinnan jotta värit hiukan kirkastuisivat ennen lasin alle joutumista.
Monotypiapajassa halusin kokeilla sudenkorentoja taittelu-musteläikkä tekniikalla ja vaahteranlehdet työ on syntynyt ns. hurmiossa kun kaikki muutkin niitä teki. Tämä lehtikokeilu oli tosi kiva.

Kankaitakin ostin, höpötin itselleni että ihan oikeasti tarvitsen Dear Jane-työtäni varten lisää pikkukuviosia kankaita. Ei muuta vikaa kuin että olen aloittanut sen joskus 4-5 vuotta sitten ja alkutekijöissään on vieläkin, mutta jospa se nyt tästä lähtisi eteenpäin. Tikkausneuloja ompelukoneeseen piti myös hankkia, jospa vihdoinkin siirtyisin koneella tapahtuvaan tikkaukseen ainakin välillä. Pitsivetskari oli vain ihanan värinen ja bambuvanu pääsee modernin peiton sisuksiin.

Oikealla olevassa kuvassa on Espoon Tilkullisten Popup-puodin houkutus hankkia kaaviot koko tähän aplikoitavaan blokkikokoelmaan.

Kolmantena herkkuna hyvän kasvissosekeiton ja ihanien marjapiirakoiden lisäksi oli neulakirje-paja.
Tähän asti pääsin tunnissa ompelemisen kanssa, vielä puuttuu koristeita ja sisäpuoli on kokonaan ompelematta. Laitan kuvia lisää kun saan tämän valmiiksi.

Isot kiitokset päivän järjestäjille, oli kiva käydä kylässä tapaamassa tuttuja ja saamassa uusia kivoja tilkkuystäviä!

*******************************


Mies oli nähnyt tutullaan tosi kätevän suurennuslasin jossa on myös valo ja hankkinut samanlaisen (näitä on myynnissä ainakin apteekeissa 11 - 12 €) ja siihen sitten toivottiin koteloa jotta pysyisi taskussa tai repussa naarmuttomana. Tämä syntyi sitten lauantai-iltana, kankaat ommeltu suoraan vuori-vanukerroksen päälle, kantattu yläreuna + kiinnitetty nauhasilmukka samalla ja taitettu kahtia, jonka jälkeen siksakattu vinonauha reunaan. Hiukan sai arvostelua tuosta ankkurinapista kun on pullukka. Pitää vaihtaa kunhan löydän littanan sellaisen.

*****************************


Sunnuntaiaamuna kahdeksalta lähdettiinkin mökille, alun ajomatka oli melkoista sumusoppaa ja kirkastui vasta Kouvolan jälkeen.  Nämä syksyiset kasvikuvat on otettu tänään, muutamilla kasveilla on näköjään ihan omat kukkimisaikansa. Pajutkin näyttävät kasvattavan uusia silmuja.

******************************

Kiitoksia kommenteistanne edelliseen ja mukavia syyspäiviä!

10 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihan tässä hengityskin salpaantui kaiken tuon kauneuden edessä. Peittosi on niin mielettömän upea, aivan huippu.
Ja tottakai sie tarviit uusia kankaita.

Tilkkutöiden teko on jo taidetta

Irma kirjoitti...

Tykkään kyllä kovasti uudesta tilkkutyöstäsi:)

paivis kirjoitti...

Kaunis tilkkupinta, tykkään.

Marle kirjoitti...

En kyllä ymmärrä tuota sinun vauhtia! Vastahan löysit tuon mallin ja nyt on jo pinta valmiina. Siitä tulee todella hieno, ihailen. Kivat korennot sait aikaiseksi ja taulusta tulee kaunis. Myös hyvää olemista sinne maalle.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Tykkään tosi paljon sun uusimmasta tilkkupinnastasi! Täytyisiköhän itsekin kokeilla...

Soile Kivinen kirjoitti...

Täydellinen tilkkupinta! Just mun makuuni sopiva!

Anonyymi kirjoitti...

Yksi kauneimmista tilkkupeitoista mitä oletn koskaan nähnyt. Olet kyllä taitava ja ahkera. Isoäiti

Tiinatei kirjoitti...

Kaunis tilkkupinta! Tuossa blokissa on jotain koukuttavaa. Minäkin kävin pikaisella Helsingin lomasellani ihastumassa Helsinki dresseihin! Sama suosikki!

Tilkkureppu kirjoitti...

Ihanat värit tilkkupeitossa, kiva blokki ja näyttää niin kivalta.
Sinulla on ollut vauhtipäällä ja talo- pukunäyttely olisi kiva nähdä, mutta en taida nyt päästä Helsinkiin asti mitenkään sitä katsomaan, joten kiva kun edes jossain näkee kuvia siitä.

Unknown kirjoitti...

Kyllä on kaunis peitto tulossa ja noita muita harrastuksia, luin mielenkiinnolla. Vehnäjauholiimaa?? Mistähän siihen saisi ohjeen? Jos on ollut mukava viikko niin on ollut ahkerakin viikko :) :)