sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Harmaa huivi ja neulaton kuusi!


Tähän harmaaseen huiviin, joka menee ystäväni siskolle, löytyy ohje täältä.
Lankaa huiviin kului n. 250 g ja siihen on käytetty kolmea eri lankaa jotka olivat suht samanpaksuisia. Kuukkelista löytyy danish shawl-maininnalla monia ihania kuvia tästä ohjeesta ja mitenkä se puetaan päälle (eli siivet ristiin rinnan yli ja nauhat rusetille selkäpuolelle kolmion alle).
Neulomiseen meni aikaa yli kuukausi koska tein sitä vähän silloin ja vähän tällöin, ainaoikein-pinnan lisäksi tein sileitä raitoja joissa oli nurjia silmukoita koristeena, reunassa on oikealla puolella neulottu 2o yht.+lk koko matkalla ja nurjalla neuloin sen nurin. Reunan päättelyn jälkeen tein sidontanauhat 5-silmukan putkilo(icord)-neuleena. 


Paikallisesta S-marketista sattui silmiini ruåtsalainen kässälehti jossa oli neulottuja joulukuusia kannessa ja tuo käpy löytyi sitten sieltä sisältä.  Minun kuusiharjoitus on tehty ihan liian ohuesta langasta liian isoilla puikoilla joten sisuksen vihreäkin näkyy läpi ja käpykin on punainen kun minulla ei ruskeita lankoja ole edes olemassa mutta sainpahan uteliasuuteni ohjeiden ymmärtämiseen hoidettua. Näistä on kyllä ihan hyvät tekemiskuvatkin lehdessä.
Kuusia saattaa kasvaa meidän ikkunalaudalle useampikin kunhan käyn lankakätköni läpi, sillä jossain sitä paksumpaakin lankaa varmasti on.


Perjantaina olin Elma-messuilla Marttojen osastolla neuvomassa kaksipäisellä koukulla koukkuamista (tunisialainen virkkaus), linkistä löytyy monta juutuupi-videota aiheesta.
(Valmiit työt eivät ole omiani.) Aika kului kuin siivillä ihmisten kanssa jutellessa ja äänikin meinasi hävitä välillä. Monta tuttuakin tapasin siinä touhutessani.Messuostokset jäivät aika vähiin, silmukkamerkkeihin ostin noita keriä (myyjää en muista) ja kankaan ja japanilaisen tilkkukirjan (josta ei kuvaa) ostin Tilkkutarhalta.
 Tänä vuonna käsityö- ja harrasteosasto oli sijoitettu hyvin keskelle isoa hallia eikä sitä tarvinnut etsiä jostain oven takaa, siitä pisteet järjestäjille.

Mukavaa viikonalkua kaikille ja kiitos kommenteistanne!

12 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Kaunis huivi! Tykkään sen rauhallisesta neulepinnasta. Kuusi on kiva. Noistahan voi tehdä kokonaisen metsän.

paivis kirjoitti...

Kaunis huivi. Nuo tunisialaiset lapaset olivat kivat, pidän kunnon peukalokiilasta.

Unknown kirjoitti...

Ihanan näköinen huivi, tykkään väristä ja muodosta!!

kosotäti kirjoitti...

Upean värinen ja mallinen huivi.
Nuo kuuset ja käpy on tosi hauskoja.

Kaye kirjoitti...

Itse sain vihdoin hankittua n. kuukauden harkinnan jälkeen tunisialaisen koukun. Langat saan varmaan viikonloppuna, joten sitten pitäisi alkaa urakoimaan...

KristiinaS kirjoitti...

Mä jätin messuiluit väliin tänä vuonna.
Koukkuilu on vielä kokeilematta mutt nyt tiedän sitt neuvojan;)

Marle kirjoitti...

Hieno huivi ja kuusta luulin ensin pipoksi! Kuule, minä olen tehnyt melkein yhden rivin tuohon alimpana olevaan kintaaseen. Saattaa olla, että teen tuommoiset tumput, ne on niin hienoja ja mielenkiintoisia tehdä. (Ainakin se ensimmäinen kappale.)

Tilkkureppu kirjoitti...

Huivi on todella kaunis, pidän muodosta ja väristä!
Koukkuilulla saa kivaa pintaa.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis harmaa huivi ja mukavia kuusia! =)

*VEKKI* kirjoitti...

Aivan ihana tuo joulukuusi, täytyypä katsastella tuota lehteä, jos löytäisin. Muitakin nättejä olet ehtinyt ahkeroida.

Inkeri kirjoitti...

Mielenkiintoinen huivi ja hauska joulukuusi

kio kirjoitti...

mulla on hommattuna muutamaakin kokoa noita kaksipäisiä koukkuja, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla. Jospa tuon ne joku kerta Ogeliin, niin häiriköin sua :)
Hyvää joulua!