maanantai 21. lokakuuta 2013

Pyyheliinapeitto ja koiran kujeita!


Tämä pyyheliinapeitto on tullut tehtyä joskus 10 vuotta sitten ja on sillä myös seuralaisia tuolla kaapin kätkössä, kaikki ilman pitsejä eli vähää vaille valmiita. Tämä meni lahjaksi ystävälleni kuin myös tuo hyllykkö joka löytyi kirpparilta. Jossain vaiheessa sitä innostui ompelemaan näitäkin erilaisilla kuvioaiheilla, lainailin vanhoja peitteitä tutuilta ja piirsin valopöydän päällä kuvioita itselleni talteen. Ihan mukavia ommeltavia neulomisten ja tilkkuilun lomassa. Ei tartte suunnitella vaan ompelee sitä mitä kuvio määrää.


Viime viikon mökkeilyn lomassa käytiin myös karpalossa tiistaina ja keskiviikkona jolloin ilmat olivat mitä mainioimmat. Torstaina olikin sitten sellainen ilma etten olisi suolle lähtenyt vaikka mitä olisi maksettu, tuli vettä - räntää ja tuulta ihan liikaa. Ja siihen päälle sitten pikkupakkanen.
Useimmat marjat oli kyllä kaivettava sieltä sammaleen sisältä esille, harvemmassa mättäässä olivat näin pinnassa. Saalista saatiin jotain 16 litraa yhteensä ja kokoa marjoilla oli aika sopivasti vaikka eihän ne kaikki noin isoja olleet kuin tuossa ylimmässä kuvassa.


Koiramme Sancha oli yksinollessaan keksinyt vähän askaretta, myllännyt sänkymme ja nuollut minun tyynyni ihan märäksi. Eipä ole nuorempana moisia keksinyt.
Makkarimme on mallia entinen saunan pukuhuone joka sijaitsee hirsimökin (rak. 1940 vanhasta riihestä) kylkeen 1975 rakennetussa "siivessä", siitä nuo sisustuksen värit, kalusteet ja somisteet.
Noin 30 vuodessa sitä on jotenkin tottunut väritykseen ettei niitä oikeastaan enään edes huomaa.
On meillä mökillä muitakin "kummallisen" värisiä ns. sisustusratkaisuja. Mutta niistä sitten joskus toiste.

Mukavaa viikonalkua kaikille!


7 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Oi, mikä karpalomäärä. Noista tuleekin monta karpalokiisseliä. Minä juuri hörpin kaupan karpalo-puolukka-mehua ja tunnen ihan nenässäni kuuraisen nevan tuoksun.

Sancha onkin mukavasti pöyhinyt tyynyjänne. :D

kosotäti kirjoitti...

Nuo pyyheliinapeitot on ihania, henkivät sellaista menneen ajan tunnelmaa. Hienoa että olet ottanut malleja talteen.
Mahtava karpalo saalis.

*VEKKI* kirjoitti...

Karpaloita on meilläkin täällä eteläisessä Hämeessä todella paljon. Keräsin ihan pikku hetkessä neljä litraa. Mutta 16litraa!!
Noita pyyheliinapeittoja keräilee myös ystäväni ja hänellä on myös monta mallia talletettuna. Tosi perinteinen.

Kaye kirjoitti...

Hienolta näyttää tuo pyyheliinapeitto, vaikka olikin ilmiönä itselle ihan uusi :)

KristiinaS kirjoitti...

Mä niin haluaisin pyyhepeiton tehdä mutta ei mulla tässäkään kodissa ole paikkaa sellaiselle. Ehkä sitt joskus jossain mummonmökissä . . .
Koirulilla on varmaan ollu ikävä itsekseen ku on sotkemaan ruvennu. Tai jos siellä sängyssä on hiiri mellastanu ja sitä piti pyydystää:)

Marle kirjoitti...

Voi, Sanchalla on ollut kova ikävä sinua ja siksi nuollut tyynyn. Mahtavan karpalosaaliin olette saaneet. Minulla taitaa olla tuollainen pyyhehommeli. Se on yhden tätini tekemä.

Tiinatei kirjoitti...

Voi millaisia karpalon mollukoita! Kaunis pyyhepeitto!