sunnuntai 24. helmikuuta 2013

"Marihame" 10 senttiä?


Minäkin kävin kirppistelemässä tänä viikonloppuna kun viikolla lueskelin monien blokkaajien sitä harrastaneen ja esittelivät hienoja löytöjään.
 

Stadin jäähallin kirppikseltä löysin eilen täyspitkän puuvillahameen 10 sentillä. Oletettavasti kangas on Marimekon (tai sitten ei), paksua lakanapuuvillaa ja käsinpainettu jäljestä päätellen, helmapäärmeen sisällä oli hulpioreunaa mutta sieltä sitten kuitenkin puuttuivat valmistaja- ja suunnittelijatiedot. Eipä kuitenkaan haittaa, kangas on kiva ja jännän värinen. Tuntuu kuin hametta ei olisi edes käytetty, ei tahroja eikä pesuryppyjä.

Alkuperäisenä ajatuksena oli löytää n. 4 litran taikinakulho leipätaikinan tekoa varten, kun en sen kokoista ole tavarataloista löytänyt.  Menin sitten tänään uudestaan ja sieltähän tämä sitten löytyi, Tupperwaren kulhosetti kannella. Päällimmäinen kulho vetää 4,3 litraa ja sisempi 3,5 litraa ja kansi käy tiiviinä tuohon isompaan kulhoon. Hintaa tällä lämpimänäpitoastialla, kuten myyjä siitä kertoi, oli 5 euroa. Minun silmissäni astia oli mitä parhain taikinakulho joka kotona pääsi sitten heti käyttöön.
Tein 8.5 dl nesteeseen sekaleipätaikinan, laitoin kannen päälle ja n. puolen tunnin kuluttua taikina oli pullistellut kannen auki. Taikinasta sain 10 kpl "patonkeja" jotka paistoin kiertoilmauunissa.
Myssyjä, myssyjä - nämä on tehty toisilta neulojilta saaduista jämälangoista.
Mukavaa viikonalkua!

8 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Onpa hienoja kirppislöytöjä ja nätit pipot.

Irma kirjoitti...

Herkullisen näköistä leipää:) itsetehty on vaan niin hyvää!
Kiva on kangasostoksesikin ja mikä hinta:)

Anitta kirjoitti...

Tuosta 10 sentistä tuli ensin mieleen, että hameen pituus olisi ollut 10 senttiä. Mulla sentään 1969 oli hameen pituus sentään 18 senttiä.
Sullakin oli näköjään leipomispäivä. Minä tein aamulla 1,5 desin sämpylätaikinan. Siien laitoin vähän kaurahiutaleita joukkoon.

Tanja kirjoitti...

Kauniita pipoja! Ja mukavia kirpparilöytöjä; tuollainen kannellinen taikinakulho onkin kätevä.

Sude kirjoitti...

Kirpputorit on mainioita löytöpaikkoja :)
Oletpas nättejä myssyjä neuloskellut, värit on sommiteltu niin kauniisti.

Tilkkureppu kirjoitti...

Molemmat hyviä kirppislöytöjä!
Ihanan näköisiä leipiä, itsetehty on parasta!

Unknown kirjoitti...

Kirpparit ovat ihania, itse käyn lähes viikottain etsimässä löytöjä. Pitääkin kuvanta omaan blogiin viime viikon löydöt :) Patonkisi ovat herkullisen näköisiä, pitäisköhän itsekkin leipoo?? :)

TeSa kirjoitti...

Välillä kirpparilta löytyy todella hyviä tavaroita, ihan tarpeeseen ja se kyllä piristää päivää.
Onnistuneet ostokset!