sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Valmis!Viuhkakassi valmistui tosi nopeasti sen jälkeen kun olin saanut viuhkat reunustettua yläreunoistaan kapealla punaisella kanttinauhalla ja alareunat puuvillalangalla (kun se kanttinauha loppui kesken).
Kassi on ollut jokapäiväisessä käytössä tiistaista lähtien ja on kiva ja sopivan kokoinen.

Ompelua helpotti joskus ompelukoneeseen hankittu lisäjalka, joka on kyllä alunperin tarkoitettu erilaisten pehmeitten lankatyyppisten koristeiden ompeluun eikä niinkään litteille nauhoille. Ihan hyvin onnistuin kun pidin vauhdin kohtuullisena.

Päällisen ja vuorin välissä on ohutta polyesterihuopaa joka napakoittaa kassia sopivasti. Tässäkin tuli harrastettua ei niin kivaa pussiinompelua kun halusin tuosta yläreunasta myös viuhkamaisen.  Kääntöaukko sijaitsee kassin vuorin pohjassa.

Kurssilla on valmistumassa monta kivaa laukkua, tässä yksi jossa farkku ja Fassett on yhdistetty. Värit sopii yhteen todella hyvin. Farkkuruudun koko on 10 x10 cm.

Pidemmän aikaa tekeillä ollut neulakirja on melkein valmis, puuttuu jonkinlainen sulkijasysteemi.
*****************************************
Isoin kuva: pieni tumma kerä on rukkikehräystä ja värttinäni sain sitten noin täyteen. Ylh.oik.: opettajan kirjoja ja välineitä. Oik.kesk.: karstaamaani villaa. Vas.alh. saamiamme villoja. Kesk.alh.: lampaanvilloja. Alh.oik.: Ylimmäinen tarkastaja Rulla tarkistaa karstauksen tuloksen.
Lauantaina olin kässämarttojen järjestämällä kehruukurssilla jossa vain 6 tunnin ajalla sain mielestäni paljon tietoa ja jonkinverran oppia kehräämiseen värttinällä ja rukilla. Jonkinverran tarkoittaa sitä että värttinällinen melkein langan näköistä tulosta sain aikaiseksi villoista jotka myös itse karstasin, mitään valmiiksi karstattuja ihanuuksia ei käytetty.  Rukkiakin ehti pikkasen polkasta ja huomata että samanaikainen polkeminen ja villankäsittely ei ihan helppoa olekkaan.
 Villat oli ehtaa lanoliinista lammasta ja pestyn koiran villaa, villoja sai myös mukaansa ja nyt minulla on hyvin mukavasti navetalle haiseva pussukka kässähuoneessani jonka taidan siirtää loppukevääksi parvekkeelle. Luulen että kehruuopetteluharrastus näin kaupunkioloissa ja sisätiloissa jatkuu pestyillä ostovilloilla.
Tarkoitus olisi oppia tuota värttinäkehräystä sen verran että jo yli 10-vuotta talteenotetut koiramme villat kera lampaanvillan joskus päätyisivät langaksi.
Saattaapi olla että helpommin sanottu kuin tehty.

Muiden värttinäkehruut ja rukillakehrääminenkin jäi kuvaamatta, piti itse opiskella niin ahkerasti ettei muistanut eikä kerennyt.


Neulerintamalla on valmistunut yksi miesten sytomyssy puuvillasta ja kirjava hiihtopipo. Tuota kirjavaa Nallea on vieläkin pieni nöttönen jäljellä.

Qvidi-Minajakun välitiedote: Kaavaruudukko täytetty ja paloja on 412 kpl. Ja ne ei varmaan vielä edes riitä, tytärkin varoitti että kokoon harsimisen jälkeen minulla on vain sellainen pikkujakku kasassa.

Mukavaa viikonalkua t. Lea P.

19 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Väärin, niin kamalan väärin. Olin niin ylpeä, että olin saanut kaikki kassipalat valmiiksi ja sitten sulla olikin jo koko kassi valmiina ja mulla vain palat. Tuollainen tehokkuus saa meidät hitaammat näyttämään todella säälittäviltä :(
Oot kyllä oikeasti niin ihailtava pakkaus kaikkine aikaansaannoksinesi.

Lea P kirjoitti...

Tähän ei voi muuta sanoa kuin KIITOS.

Unknown kirjoitti...

Kylläpä on kaunis viuhkakassi, ihan mahdottoman upea!! Taitavaa työtä ja mahdotonta näpertelyä.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiinatei kirjoitti...

No on pirtsakka kassi! Viuhkat asettuvat kivasti ja onneksi et tasannut yläreunaa, se toimii juuru noin hyvin. Tuo kehrääminen jäisi kyllä minulta tekemättä.

Tilkkureppu kirjoitti...

Tulipa hieno kassi ja värit ovat pirteät!

kosotäti kirjoitti...

Voi miten ihana kassi.

Keräämistä näin lapsena kun mummoni rukki surisi ja hyrisi unilaulua meille lapsille. Lampanvillan tuoksu on muistissani, sopii hyvin sinne parvekkeelle:))

KahviKaneli kirjoitti...

Oi, kuinka komia kassi (ja snautseri)

Lea P kirjoitti...

Kiitos kaikille kassikommenteista!
Minulla oli pohjakankaissa ruudun koko 12,5x12,5 cm ja tuon viuhkan korkeus (alareunasta yläreunaan) 6,5 cm. Oikeasti kaarien pitäisi yhtyä noissa blokkien risteyskohdissa mutta en halunnut taistella paksujen saumojen kanssa.

Katju kirjoitti...

Tosi kiva toi sun kassi. Mä oon menossa la 2.2. värttinä kurssille http://varpula.fi/Varpulan_nettiesite_kevat_2013.pdf ja su 17.3. rukki kurssille Hakunilan käsityökeskukseen - tuu mukaan!

*VEKKI* kirjoitti...

Oikein kiva kassi. Tulee mieleen joskus 50-luvulla olleet kassit, ne olivat nahkapaloista samaan tyyliin.

Outi-M kirjoitti...

Kyllä Sinulla on täällä upeita töitä. Niin hieno tuo kassikin.

Lea P kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista!
Katju: Värttinä kyllä kaipaa harjoitusta ;), kiitos vinkistä.

Hannele kirjoitti...

Kaunis, onnistunut kassi, pidän kovasti! Samoin tuosta farkku-Kaffe-yhdistelmästä, malli sopii kaikenlaisille kankaille.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oi, mitö ihania kursseja siellä järjestetäänkään!! Tuo kirja on todella kaunis - joskus vielä isompia kuvia siitä? ;o)

Anitta kirjoitti...

Onnistunut kassi muotoineen ja väreineen. Aika työläs kyllä lienee.

hienotar kirjoitti...

Todella hieno kassi! Onnitteluni onnistuneesta työstä!

Marle kirjoitti...

Todella hieno kassi! Yhdyn täysin Kvilttaajan sanoihin.

Unknown kirjoitti...

Ihana kassi :)