sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Uusi kassisuunnitelma!


 Työviksen tilkkuryhmässä on kassibuumi, tuntuu että jokainen on viuhkakassia tekemässä. Mallia oli kyselty jo ennen joulua ja opettajamme Ulla Meskanen oli etsinyt meille ohjeet käyttöön. Jokainen tekee kassiaan samalla kaavalla mutta mitoitus ja kankaat ovat kaikilla erilaiset joten yhtään samanlaista ei varmaankaan synny.

Kassin ruudut ja viuhkat sain leikattua keskiviikkona ja asettelusuunnitelman tein torstaina. 
Kassin pohja on tuossa keskellä.

Minulla on käytössä vanhoja Marikankaita ja -näytepaloja. Koska kankaat ovat melkoisen tanakoita en aio käyttää liimaharsoa noiden viuhkojen esikiinnityksessä vaan ompelen viuhkat ruudun päälle ensin suoralla tikillä ja sen jälkeen onkin sitten mietittävä mitä siihen sauman päälle laittaa koska mielestäni ohjeen mukainen laakasauma eli hyvin tiheä siksakki ei mielestäni tähän sovi. Voipi olla että etsin jostain kapeaa puuvillanauhaa tai jotain muuta jännää siihen ommeltavaksi.

Neuleina on valmistunut taas vauvapipoja ja yksi sytomyssy sekä unisukat. Tuota pätkärääkättyä Nallelankaa riittää vieläkin johonkin.

Qvidi-Mina-jakku on tauolla ja mietittävänä on erinäiset hihojen ja kainaloiden ruutuasettelut jotta jakusta ei tulisi liian väljä. Kunhan saan väriasettelun takaisin kotiin tyttäreltä niin pääsen jatkamaan pähkäilyä. Seuraavasta linkistä löytyy hienoja kuvia jakusta, käykää katsomassa:     http://turkki.vuodatus.net/blog/category/qvidi-minan+takki

Mukavaa viikonalkua lukijoilleni, t. Lea P.

10 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Kiva kassi on tulossa, vaan on siinä näpräämistä.

Marle kirjoitti...

Ihana kassi tuloillaan! Nuo kaikki marikankaat on minusta niin ihania. Jälleen ihmettelen noita sinun tuottoisia puikkoja.

kosotäti kirjoitti...

Kassista tulee tosi kaunis.

Lea P kirjoitti...

Kiitos kommenteista, näpräämistä oli kuten Anitta ounasteli, kassin esittelen ensi sunnuntaina.

Tiinatei kirjoitti...

Ihanat värit kassissasi!

Kvilttaaja kirjoitti...

Ja minä kun kuvittelin olevani kerrankin muiden kurssilaisten kanssa samassa vaiheessa kassin kanssa. Sitten toit valmiin kassin kurssille ja maailmani romahti ;( . Kassisi on tosi hieno.

Lea P kirjoitti...

Tiinateille kiitos kommentista.
Kvilttaaja: Mut kun piti nähdä miten ne palat natsaa toistensa kanssa valmiina pintana ja sitten vaan vahingossa ompelin sen kasaan.

KristiinaS kirjoitti...

Tsiigaas mikä kangaskauppa, ihania tilkkukankaita yms.
http://satunnainenblogi.blogspot.fi/2013/01/ommellaan.html

Lea P kirjoitti...

KristiinaS: On luettu ja ihasteltu jo aamulla. Hieno blogi!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Viuhkakassisi on upea! Onko kuvassa palat, 31 kpl, aseteltu niin, kuten ne sitten ommellaan yhteen. Minkä kokoinen neliö on sinun kassissasi Tekisi mieli tehdä samanlainen.