sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kukotettu lamppu!


Viime viikolla oli eräässä blogissa näitä lintuja ja sitten niitä piti tietysti saada itselleenkin. Minulla vain käköset muuttuivat kukoiksi, käkiä näistäkin saa kun jättää nuo heltat pois.

Ensin piirtelin pienemmän ja sitten sille kaveriksi vähän isomman ja pitihän sitä sitten se protokin tehdä, että lenteleekö hienosti.
Viisi lintua lentelee nyt ilmavirrassa pyöriskellen kattolampussa ja salamalla tulikin ihan erilainen näkymä johtuen varmaankin lintujen materiaalista. Näissä on liimaharson kanssa selättäin silitettyä tapettia "hohdolla" (näytepala joka löytyi aikaisin syksyllä taloyhtiön paperiroskiksesta) jonka sitten kuitenkin jouduin vielä ompelemaan koneella reunoja pitkin kun alkoi irvistelemään. Tapetti ei ole ihan sileää joten liimat ei oikein pitäneet. Siipinä on vanhaa vesileimaista linen bank-paperia.
Muutaman linnun laitoin joulukortin mukaan ystäville.Vanhan Ylioppilastalon joulumyyjäiset avautuivat viime sunnuntaina ja maanantaina kävin tekemässä perinteisen pyrähdyksen sinne. Käsillään ry:n kojulla (kuvaan sain luvan) on aina tuttuja myymässä ja heillä on hyvät arpajaisetkin, jokaisella 2 €:n arvalla voittaa. Ja mitäs sitä tilkkuiluakin harrastava voittaisi kuin kauniin jouluisen pannulapun.

Talo oli täynnä toinen toistaan hienompia käsin tehtyjä tavaroita, kannattaa käydä ostoksilla.Samaisella kaupunkireissulla tuli käytyä Marimekon myymälässä palalaatikkoa tutkailemassa, josko vaikka uutta ihanaa Raanu-kangasta olisi sinne joutunut n. puolimetrinen pala kaitaliinaksi. Eipä löytynyt mutta jonkin verran uteliaani ihmisenä sitten kysäisin että onko tuota kangasta mahdollisesti jossain pientä jäännöspalaa ja löytyihän sitä pakanpää (enempää ei koko kaupassa ollut), pikkaisen yli metrin ja sain sen sitten puoleen hintaan.
Tästä riittää sitten kaupunkikotiin se kaitaliina, mökille pieni neliöliina ja vielä jääkin pieni pala tuleviin projekteihin.


Pikkuruisia vauvapipoja on syntynyt muutama ja huomenna olisi tarkoitus viedä nämäkin Helsingin Kätilöopistolle. Arvatkaas oliko pääteltävää tuossa puna-vihreässä pipossa, jokainen värivaihto on oma pätkänsä koska olivat jämälankoja muutaman vuoden takaisesta Marttojen vauvasukkaprojektista. Ja niitä pieniä nöttösiä on vielä jonkin verran odottamassa pipoelämää.

Mukavaa viikonalkua, t. Lea P.

11 kommenttia:

Mallaviri kirjoitti...

Ihania lintuja! Tosi hauskalta näyttää, kun niitä on kokonainen parvi :-)

Kvilttaaja kirjoitti...

Kivoja lintuja. Muistan nähneeni vuosia sitten tuollaisia. Hienot paperipitsit teit niille. Linen Bankista on näemmä moneksi.

Tiinatei kirjoitti...

Voi, olin jo ihan unohtanut nuo ihanat Karjalan käet! Noita tehtiin ennen vanhaan (n. 40 vuotta sitten) koulussa aina jouluksi. Linnun vartalo tehtiin punaisesta kartongista ja siipiröyhelö juuri noin valkoisesta silkkipaperista. Tyylikäitä ovat käkesi/kukkosi tapettiasussakin!

Marle kirjoitti...

Hieno idea tehdä kukkosia! Kauniita ovat, Muistelen, että lapsena koulussa värkkäsimme samanlaisia. Tokaluokkalaisen jälki oli hieman toisenlaista.

Irma kirjoitti...

Mukavan näköisiä lintuja lentelee kotonasi:)

Palaga kirjoitti...

Voi kuinka ihaniksi ovat karjalankäet muuttuneet, kun ovat saaneet valkoisen värin!

kosotäti kirjoitti...

Kylläpä siun käköset onkin kauniita, tuo tapetti on hyvä idea.

Anitta kirjoitti...

Kivoja lintusia ja kaunis tuo kangaskin.

Lea P kirjoitti...

Kiitos lintuskommenteista, lisää taitaa tänään syntyä.

KristiinaS kirjoitti...

Aina kannattaa kysyä, ei se mitään maksa, ja nytkin sulla kävi tosi hyvä mäihä tuon kankaan kanssa.
Nyt vasta mä tännekin muistin tulla lukemaan, taidat jo olla maaseutumaisemissa. Miks tää blogi ei oo Blogilistalla?
Hyvät joulut sinne pakkaseen;)

Astralee kirjoitti...

Hei! Terveiset taalta lumettomasta Valparaiso Indianasta. Olen ihaillut noita lintujasi.Olisko mitenkaan mahdollista saada niista kaavaa.Heheee jos alkais nain aikasin niin varmaan sais muutaman tehtya ennen ens Joulua.
Terv
Mirja