tiistai 10. heinäkuuta 2012

Perinnepäivä Kiteen Puhoksessa


Sunnuntaille 8.7. oli säätieteilijät luvanneet sadetta ja ukkosta mutta Kiteellä ainakin oli oikein hyvä ilma kun suunnistimme miehen ja tyttären kanssa Perinnepäiville Puhokseen.


Kuvia tuli otettua joten niitä tässä on useita.


Puhoksen Martat olivat koonneet aivan ihanan tekstiilinäyttelyn johon oli löydetty aarteita marttojen omista ja tuttujen kätköistä, kahvipöydän takana oli esillä vanhoja ohjekirjoja ja -lehtisiä joita sai myös katsella. 

 


 Esillä oli myös nämä varsinaiset aarteet, ohjetaulut nimikoimiseen, napinläpeen ja napinompeluun. Taulut on käsinpiirretyt v. 1935 ja pelastettu erään koulun vintintyhjennyksen yhteydessä jätelavalta.

 Pyyheliinapeittoja oli monta ja ne oli ripustettu kekseliäästi metalliverkkolieriön päälle.

 

 Tässä pässi pääsee villoistaan perinteisten keritsimien kanssa.


 Mitenkähän sitä saisi itse aikaiseksi näin hienon kahvipussikassin, tekijä on todellinen taituri.


 Pärehöyläkin oli tuotu paikalle ja oppia sai päreiden asentamisessa katolle tai seinään.


Perinnepäivään kuuluu myös vanhat autot, kuormuri oli kuin namu kirkkaassa auringonpaisteessa.Elviskin matkaili maakunnassa ja päivän tuliaiseksi itselleni ostin Kainuun Harmas-villalankaa 2-säikeisenä unisukkia varten.

 

Ja se luontokuva on nyt syömistä vaille, kesän ekat mustikat kera mansikoitten ja pikkaraiset kanttarellit.

Kiitos edelliseen kirjoitukseen kommentoineille, niitä on mukava lukea (mukavampaa kuin tsekkailla tilastoista josko täällä olisi joku käynyt).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ollut mielenkiintoinen ja monipuolinen näyttely; käsityöohjeista keritsemisen ja päreiden teon kautta kuorma-autoihin. - Edelliseen postaukseen piti sanomani, että olet löytänyt jostain ketoneilikoita, lapsuuden lempikukkiani. Kasvaako niitä sillä suuunnalla vielä tien vierustoilla? Täältä ruuhka-Suomesta ne ovat lähes tyystin hävinneet ja ovat ymmärtääkseni uhanlaisia kasveja.
Terveisin, Första maj

Lea P kirjoitti...

Juu, täällä ketoneilikat vielä rehottavat tienvierustoilla ja pellonreunoilla ja ahomansikat myös, niitä vain ei oikein voi syötäväksi kerätä vaikka mieli tekisi. Pietaryrttiä odottelen seuraavaksi kukkijaksi, siitä saisi hyvää väriainetta villalankoja varten.

Anitta kirjoitti...

Upeita käsitöitä on siellä ollut näytillä.
Pärehöyläkuvasta tuli ihan mieleen lapsuuden pärehöylän puksutus.

Lea P kirjoitti...

Puksutus täälläkin kuului siihen kun vanha traktori oli apukoneena.

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin[/url] The road to Leonard's Mills, through the University of Maine's Penobscot Experimental Forest, crosses a wide variety of habitats, including softwood monocultures. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose jakker[/url] Fanhcuqtu [url=http://csrhelix.com]Canada goose outlet [/url]
bhingv 696267 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]giant canada geese[/url] 231805 http://www.officialcanadagooseparkas.ca