perjantai 29. kesäkuuta 2012

Uutta ja vanhaa!

Sukkia neuloin vuosi sitten ostetusta viruvasta, strechiä sisältävästä langasta.  Kerässä oli 100 g ja sain siitä kahdet sukat. Jos jostakin langasta sanon että ei enään koskaan tähän huusholliin niin tästä, neulomustuntuma oli kuin olisi neulonut ohutta kuminauhaa. Langassa on villaa ja puuvillaa sekä ne tekoaineet, jalkatuntuma jotenkin ei niin kiva. Taidan pistää kiertoon.Pesukone sanoi sopimuksensa irti kun ilmojen kuivuttua aioin ruveta pyykille, korjauttaa ei n. 30 vuotiasta enään kannattanut. Vettä olisi ottanut niin paljon kun kaivosta vettä löytyy, lämmitys ei toiminut ja ohjelmakin jumitti. Surku oli luopua aivan mahtavasta 2 kg koneesta jossa oli nopeat ja yksinkertaiset ohjelmat. Uudeksi haettiin sitten ainoa pieni kone joka nyt on markkinoilla, mutta mikä kumma siinä on että nykyisissä koneissa pesuohjelmat sitten kestää, tässäkin 60° pesu peräti 2 tuntia ja 58 minuuttia. No näillä mennään, onhan tässä uudessa plussaa ainakin se että nyt voi pestä isompia pyykkimääriä kerrallaan, niin ja oikein kun miettii, niin samahan se pesuaika on kuin  ennenkin, silloin sama pyykkimäärä vaati kaksi koneellista peräkkäin.Paikallisessa Marimekon tehtaanmyymälässä alkoi maanantaina ale ja sinnehän sitä piti heti aamusta mennä, hyvä kun menin, iltapäivällä ei varmaan tätä laukkua olisi enään ollut saatavana kun niitä oli vain kaksi tarjolla. Tämä on just sellainen kuin olen haaveillut (luullut itse tekeväni), paljon lokeroita ja taskuja, olkahihna ja etenkin kaksilukkoinen vetoketju sulkimena. Tässä on kiva ensi talvikautena kuljettaa tilkku- ja kansallispukukurssin tarvikkeita.Jos joku on joskus kuullut tukkimiehen täistä niin tässä tuo eläin on sitten ikuistettuna.


3 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Nykyisissä pesukoneissa on tosiaan jotku energiansäästöohjelmat ja pesu kestää kauan.
Vai on alennusmyynnit alkaneet. En olekaan käynyt marketeissa yms muutamaan päivään enkä taide alemyyntejä katsellakaan kun ei ole erityistä tarvetta.
Liva kuva tukkimiehen täistä.

paivis kirjoitti...

Minunkin koneessani ohjelmat kestää pitkään, mutta siinä on pikaohjelmanappi, jolla saa pesuajan lyhennettyä noin tuntiin ja pesutulos on aivan riittävä. Katsopa löytyykö sinultakin.
Ihana marikassi.

Lea P kirjoitti...

Anitta: Nämähän ne hidastaa, energiansäästöt, luulis sitä energiaa kuluvat pitkäkestoisessa ohjelmassakin. Saas nähdä minkä elukan löydän seuraavaan postiin.

paivis: Kotona pikaohjelmat löytyy napin kautta, täytyy kokeilla noita ns. tekokuituohjelmia ja päiväpyykkiohjelmakin löytyy (ns. vähän likainen). Kiitos kassikehusta.