lauantai 31. joulukuuta 2016

Pieni ompelus ja neulomuksia


Ompelun saralla tällainen pieni leipäkoriliina vain on syntynyt joulukuussa ja sekin käsinommellen. 
Mies kävi mökillä marraskuussa ja pyysin häntä tuomaan vanhan 30-v. Berninan pois mökiltä tarkoituksena hankkia sille uusi koti. Sen tilalle piti viedä pienempi Elna Stella mutta kuinkas kävikään, muistin vasta 20 km ennen mökkipihaa että kone onkin kotona stadissa. Illalla ennen nukkumaanmenoa vielä mietin että kone pitää siirtää hyllyltään, kylläkin ihan näkyvältä paikalta, keskelle huonetta muiden matkaan otettavien viereen että se varmasti tulee mukaan.
Opinpa sen että älä jätä huomiseksi sitä minkä voit tehdä tänään.

 

Tällaisia kankaita ja trikoita olin varustanut mukaan ompeluhommiksi (mökillä on myös saumuri), mutta mitään näistä en ole harmitteluni takia edistänyt eteenpäin. No, onpa tekemistä Ogelin tilkkukurssilla kun nämä ovat edelleenkin kankaina.

*******************************************************
 Onneksi kaikenlaisten käsitöiden tykkääjänä olin varustautunut mökkimatkaan myös villalangoilla joten ihan toimettomana ei ole tarvinnut olla.


Kahdet sukat vähän isompaa kokoa neuloin ensin, kokomittaukseen sain ennen mökkimatkaa neulekavereiden tapaamisessa hienon vinkin, otetaan mittanauha ja asetetaan 14 cm viiva kantapään taakse ja sukan koko näkyy sitten varpaiden kohdalla.  Näitten sukkien koko johtuu ihan käytettävissä olleen lankamäärän mukaan eli jämiä ei jäänyt.

 

Kolme huivia syntyi 350 g lankaa joka tässä on Cewec Verona Fine 53% vilaa ja 47% akryyliä. Tästä langasta ehdin ensin neulomaan jakkua 200 g mutta jouduin toteamaan että ei sovi siihen ollenkaan, neule ei laskeutunut niin kuin olisi pitänyt. Opinpa sen että huimia metrimääriä antava lanka ei sovi pihtaamiseen oikean lopputuloksen saamiseksi. Ja sitten purettiin (siinä olen mestari) ja mietin mihin saan langat kulumaan.  
Muistin kivan ja helpon sekä nopean virkattavan huivimallin jolla olen aikaisemminkin huiveja tehnyt, virkkausmallin nimi on Mother of the Bride.
Linkistä löytyy kaavio huiviin.
Virkkasin kaksi huivia toinen 150 g, toinen 125 g ja neulottu 75 g ja langasta ei jäänyt jäljelle pätkääkään.  Virkatut huivit annoin lahjoiksi ja neulotun pidin itse.

*****************************************

Jo kesällä oli sovittu puufirman kanssa että kun naapuri kaadattaa koivikkonsa niin meiltä kaadetaan myös puita jotka olivat kasvaneet isoiksi. Naapurin kanssa olimme sopineet että saamme kaataa puut hänen maalleen koska oma tonttimme on mökin kohdalta kapea. Oksien ja risujen korjaamishommaa onkin sitten keväämmällä tiedossa ihan kiitettävästi. Tuo metsäkone on todella nopea vehje, 15 sekuntia ja puu on kaadettu, pätkitty ja oksittu. (Nämä 2 kuvaa ovat mieheni ottamat.)


Mökille tullessa oli lunta ihan kiitettävästi, tänään on lumitilanne ja maisema ihan toinen, vesikeli - tuulta ja liukasta, ensiviikolle luvassa n. 30° kylmempää.

PS. Ei päästy puunkaadolla rikastumaan, mökille tullessa huomattiin että 11,5 v. vanha ilmalämpöpumppu on sanonut sopimuksensa irti kun sisälämpö oli vain + 6°. Eilen asennettiin uusi ja raha tekee vain onnellisen ohikulun tilillä.

********************************************

Hyvää Uutta Vuotta ja varokaa liukastumista!

7 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Irma kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta!

Kiitos sukkakokovinkistä, en ole tuota koskaan kuullut, tieto tuli hyvään tarpeeseen:)
Risusavotassa näyttää olevan kevääksi hommia, ei tarvitse miettiä mitä tekisi.

Anitta kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Täällä on ollut ihan harmaa päivä. Koko päivän on saanut pitää valoja päällä sisällä.

Kyllä nuo nykyajan koneet on nopeita ja käteviä.

Marle kirjoitti...

Ihan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että miehesi ottamat kuvat on mielettömän upeat! Silmät osui niihin heti. Onneksi olet monipuolinen kästyöihminen, ei koneen puute pahemmin koettele! Sukan koon mittaus on kyllä hyvä vinkki. Huivit ovat kauniita, olet ollut todella ahkerana.

Kvilttaaja kirjoitti...

Kiitos sukanmittausvinkistä. Hyvää uutta vuotta. Olet mestari tekemään jämälangoista sukkia, jotka eivät näytä jämäsukilta ollenkaan.

KristiinaS kirjoitti...

Ai ai, oliko nyt ihan pakko puita kaataa? Muuttunut maankäyttö on tosi pahis tulevaisuuden kannalta. Ja risuja ja rankoja pitää jättää sinne pikkuväen ruuaksi ja uutta elämää luomaan. Niih.

Hyvä kun oli lankaa ja puikkoja. Riittääkö niistä vielä uuden vuoden puolelle tehtävää vai joko tulet sieltä pois?

Hyvää vuodenvaihdetta ja onnea uudelle vuodelle, antoisaa sellaista.

*VEKKI* kirjoitti...

Hauska tuo konejuttusi, ja kyllähän sitä aina kässyihmisellä langat ja puikot löytyy. Mittausvihje oikein hyvä. Oikein hyvää tulevaa käsityövuotta myös Sinulle.