sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Virkkuita ja vanhan korjausta


Ylläolevia pata-pannulappuja on tullut virkattua pitkin talvea ja sain ne vihdoinkin nakitettua yhteen reunavirkkauksella. Näissä on kaikissa kaksi ympyrää seläkkäin, sukkalankajämiä ja villakirjontatopseja joita välillä löytää edullisesti kirppareilta.


 Taidan uskaltaa väittää tätä Printexin kankaasta tehtyä jakkua ainakin 60-vuotiaaksi,  äitini teki ja käytti tätä joskus 50-luvulla ja nyt se on minun kaapissa oleillut vuosikymmeniä vähällä käytöllä vaikka olinkin aikanaan siirtänyt muotolaskokset uuteen paikkaan ja päästänyt kaiken liikenevän hiha- ja sivusaumoista käyttöön.  Viimeviikolla sain sitten korjattua pienen kaula-aukon sopivammaksi, poistin pystykauluksen ja tein siitä alavaran. Ihan pienet tilkkujämät aion vielä ommella johonkin pussukkaan pinnaksi muiden vanhojen Printex- ja Marimekkotilkkujen kanssa.


Eilen lauantaina klo 11.40 alkoi varsinainen raekuuro täällä Stadissa kun olin lähdössä Ogelin Lankamaailman neuletapaamiseen jossa aiheena oli neulesanastojen salaisuudet kielillä englanti-norja-ruotsi ja tanska. Paikalle tulleet saivat kattavan sanaston A4-muodossa myös mukaansa,  pistän muovitaskuun ja tärkeiden ohjeiden kansioon.

Mukavaa viikonalkua ja toivotaan kuivia kelejä vapuksi!


6 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Tuo Printexin kangas on aivan mahtava ja vielä niin hyväkuntoinenkin. Virkkaaminen näyttää vieneen sut kokonaan. Kivoja patalappuja. Jouduin lauantaina tuohon raekuuroon ja sen aiheuttamaan liikennejumiin. Kevät keikkuen tulevi. Toivottavasti takatalvi hellittää nopeasti.

Anitta kirjoitti...

Onpa hyvin säilynyt pusero. Ihan muodikaskin vielä.

Toivottavasti ilmat lämpenee vapuksi.

kosotäti kirjoitti...

Hauskoja patalappuja.
Kyllä ennen tehtiin kankaat kestämään, hyvän näköisen puseron tuunasit.
Vappunahan aina on ollut valkeaa maassa :)

Marle kirjoitti...

Ahaa, tässähän ne kaikki lankamenot on nähtävillä. Kiva tuo hyrrämäinen kuvio, saa pään pyörälle. Pikkujakku on niin hieno! Onkohan ennen naiset olleet jotain kurkikauloja vai miksi kaikissa vanhoissa vaatteissa on kamalan pieni kaula-aukko? Siveellisyys syystäkö? Eivät kai halunneet paljastaa resurssejaan.

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi nätti kangas on tuossa puserossa. Ja kuten moni sanoo, ennen oli kaikki parempaa...

Tiinatei kirjoitti...

Ihania, perinteisiä patalappuja! Hienosti toteutettu uudistus, hyviä materiaaleja kannattaa uudistaa.