sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Valmista on

piirakoita ja ne kaksi paria sukkia.

 Piirakkatalkoot pidettiin Pirjo-ystävän kotona kera miesten jouluviikon maanantaina ensimmäistä kertaa ja samalla päätettiin tehdä tästä perinne, sen verran sukkelaan syntyi 105 ruispiirasta ja sitä ennen ystävän yksin tekemät 19 gluteenitonta. Ja koko porukka sai olla mukana tekemässä tietenkin maailman parhaita piiraita.

***************************************

Joulukalenterisukatkin sain Tapaninpäivänä valmiiksi, nämä on tikuteltu 2 mm puikoilla ja lankoina oli kaikenlaisia omia ja saatuja jämiä sukkalangoista ja joitakin pikkukeriä Colinetten Jitterbugia, siitä johtuu joidenkin väriraitojen sekava väritys. Vinkit väreihin ja kirjoneuleisiin löytyy Missäneuloimmekerran-blogista.Alunperinhän meinasin tehdä sukat punaisella pohjavärillä, tässä nämä toisiin varvasosiin kasvaneet sukat jotka tikuttelin myös 2 mm puikoilla.

******************************************

Pakkasta 8°, hiukan lunta ja toivottavasti kuu pikkuhiljaa himmenee että saisi yöllä nukutuksi.

Mukavia välipäiviä!6 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Varjelkoon, mikä määrä piirakoita. Yhdessä leipoen on kyllä kiva tehdä.
Kauniit nuo kalenterisukat, molemmat.

Kvilttaaja kirjoitti...

Komeat sukatolet tehyt. Upeat käsintehdyt piirakat.

Inka kirjoitti...

mehän ollaan melkein sukkasamikset! Todella hienot on sunkin kalenterisukat : )

Marle kirjoitti...

Minä ihan tunnen noiden piirakoiden tuoksun! Varmasti herkullisia ja on hyvä luoda uusia perinteitä, vaikka joka päivä. Molemmat sukat on hienot, en ikinä saisi tuommoisia aikaan. Onneksi tajusin sen ennen kuin edes aloitin. Lea, laita silmät kiinni kun käyt nukkumaan. Silloin voi nukkua vaikka keskipäivällä.

*VEKKI* kirjoitti...

Voi NAM NAM, on se vahinko ettei täältä pääse sinne vähän maistelemaan.
Tosi nätit sukatkin tekaisit.

Pirena kirjoitti...

Piirakat nam, minunkin pitäisi osata kun äitini ahkerasti niitä leipoi, mutta en ole ollenkaan kokki-ihminen.
Sukat ovat kauniita sullakin. Olispa pitänyt ajatella tarkemmin se aloitus ja ottaa pohjaväriksi joku muu kuin valkoinen. No alussa noudatin kirjaimellisesti ohjetta kun Neulisti ja Vyyhti olivat ottaneet valkoisen. Minä kun en ymmärrä lontoonkieltä niin en ole ravelrystä löytänyt tätä joulukalenterisukkaryhmää. Olisi kiva nähdä miten erilaisia sukkia kukin sai aikaiseksi.