maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kummajainen vuoden takaa!


 Laitanpa tähän oman blogini kummajaisen vuoden takaa. Tämä on ainoa postaus joka ei ole saanut yhtään kommenttia ja siitä voin kyllä ihan itseäni syyttää. Tein tuona päivänä vuorokauden vaihtuessa kolme eri postausta ja julkaisin ne peräjälkeen joilloin tämä keskimmäinen jäi sitten pimentoon tai jonnekin piiloon. Itse en käytä ns. blogilistoja (jotka antavat luettavaksi viimeisimmän) lukiessani muiden kirjoituksia vaan menen kirjanmerkkien kautta blogeihin ja usein katson mitä kivaa bloggaajan omalta näkyvillä olevalta listalta löytyy. Olen löytänyt sitä kautta monia kivoja juttuja ja etenkin malleja erilaisiin käsitöihin.

Seuraava postaus tulee sitten ensi sunnuntaina sisältäen kaikenlaista mansikoista Puhoksen perinnepäiviin ym.

Mukavaa viikonalkua!

********************************************

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vihdoinkin valmis!Tämän neulejakun historia on pitkä, langat ostettu joskus 3 vuotta sitten Kirstikistä Mannerheimintieltä, kahta erilaista puuvillalankaa, toinen yksivärinen ja toinen pätkävärjätty, lisäksi kotoa löytyy vielä tuota kirjavaa lilanvärisenä. Vihreitäkin jäi yli joten jotain muutakin niistä vielä syntyy.
 
Jakku on neulottu ns. omasta päästä, aloitettu hihansuista ja ommeltu silmukat yhteen keskellä selkää, alaosaan silmukat poimittu sitten yläosan alareunasta ja neulottu sopivan pituiseksi. Kaula-aukko ja napituslistat neulottu viimeiseksi.
Tämä kuuluu sarjaan "jotain valmista joka kuukausi", jolla on myös olemassa samanniminen blogi, käykää kurkkimassa mitä siihen ilmoittautuneet ovat saaneet aikaan.

 

Jakun kuvasi tyttäreni ja itse otin pari kuvaa Kiteenlahdessa olevasta perinnepihasta josta olimme sunnuntaina käymässä.

10 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihanan vihreä jakku, ja tosi kiva malli siun päästäsi lähtikin:))

Nuo vanhat perinnepihat on arvokkaita, kertovat monta tarinaa sen paikan historiasta.

Sude kirjoitti...

Mainio tapa neuloa jakku.♥ Täytyykin laittaa idea korvan taa. Tuonhan vois hyvin tehdä jälangoista, eikä yhtään haittais vaikka joku väri loppuisikin kesken.

Marle kirjoitti...

Siis tätäkö ei kukaan kommentoinut? Tosi hieno ja taitavasti tehty jakku, eikä kukaan sanonut mitään. Onneksi annoit tämän toisen mahdollisuuden ;)

MariL kirjoitti...

Todella kaunis jakku! :)

Välillä kyllä ihmetyttää, miksi jotkut postaukset jäävät kokonaan vaille kommentteja. Itse virkkasin viime vuoden loppupuolella omasta mielestäni aivan ihanan pitsiliinan olohuoneen pöydälle, siinä oli iso työkin, kun tein sen ohuesta langasta ja liina on kuitenkin aika kookas. Ja sitten siihen postaukseen ei koskaan tullut ainuttakaan kommenttia!

Minusta paras tapa seurata blogeja on syötteenlukijan kautta, näin ei pääse yksikään postaus ohi silmien, kun syötteenlukija näyttää kaikki lukemattomat postaukset (jopa kaikki sellaisetkin, jotka on myöhemmin poistettu varsinaiselta blogisivustolta!). Jos menee blogiin jonkun listan tai kirjanmerkkien kautta, niin silloin yleensä näkee vain sen uusimman, eikä välttämättä hoksaa, että postauksia on tullut edellisen vierailun jälkeen enemmänkin, varsinkin jos on ollut pitempi tauko, niin postauksia saattaa olla jopa toisella sivullakin lukematta. Minä saatan joskus kirjoittaa sen kolmekin postausta päivässä, jolloin harmittaa, jos osa jää lukematta. Joku minulle sanoikin, että jos blogi päivittyy liian usein tai blogin lukija on ollut vaikkapa reissussa eikä ole päässyt lukemaan, niin silloin ei jaksa lukea kaikkia postauksia, vaan hyppää osan yli. Ja silloin saattaa jäädä tällaiset sinun jakkusi kaltaiset helmet huomaamatta!

Anitta kirjoitti...

Kaunis jakku. Tekisi mieli tehdä itsellekin samanlainen.
Joskus jää joku postaus huomaamatta. Hyvä, että laitoit kuvan uudestaan.

Lea P kirjoitti...

Kiitos jakkukommenteista.
Tähän voi hyvinkin laittaa jämälangat ja sais ihanan kirjavan vaatteen. Vinkkejä neulomiseen löytynee hakusanoilla "poikittain neulottu jakku-villatakki-villapaita".

*VEKKI* kirjoitti...

Nätti jakku-villis. Ja tuo perinnepihan kerrassaan upea.

pau kirjoitti...

Sievä jakku kerrassaan. Ehkä teen jossain vaiheessa tuon tyyppisen. Tuo raitalanka vielä tekee pystyraidat neuleeseen, joten sekin sopii hyvin täti-ihmiselle; tarkoitan itseäni :)
Onko hihansuissa vastaava koristeneule kuin kaula-aukossa; sekin on soma :)

Lea P kirjoitti...

Vekki ja Pau: kiitos kommenteistanne ja hihansuut on ihan ilman koristeita.

Jokke kirjoitti...

Kaunis lanka ja kaunis jakku siitä syntyi.