sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesän kukkia!

Enpäs osannut raflaavampaa otsikkoa keksiä vaikka ylläoleva kollaasi on melkein kokonaan itse väkertämäni "tilkkutäkki" Photoshopissa. Mies osaa nää hommat vaikka unissaan mutta minulla on ollut jonkunlainen kynnys kompastuttamassa tämän opettelun. Jospa nyt olisin seuraavien kanssa rohkeampi.
Kuvat ovat oman pihan kukista menneeltä viikolta, juhannusruusun sain ystävältä viime kesänä ja se teki vain yhden nupun joka on vieläkin tiukasti kiinni, saas nähdä aukeaako ollenkaan.
Akilleijoja pihassa on neljää väriä, tästä puuttuu valkoinen, siemeniä aion ottaa talteen ja antaa lahjuksina ystäville. Upea unikko kasvatti kaksi nuppua joista toinen sitten avautuikin juhannukseksi.


 Vaikka naapuri kaadatti metsänsä niin oli siitä jotain hyötyä meillekin, mies raivasi komeat pino puuta askareeksi ja paljon sinne vielä jäikin ötököiden pesäpuiksi.


Haapaperhonen oli törmännyt autoon ja sen siivet olivat menneet ns. solmuun. 
Varovasti ne aseteltiin oikeaan järjestykseen ja perhonen jätettiin pihan kivelle toipumaan.
Hetken päästä ei kiveltä löytynyt kuin yksi etusiipi, joku isompi siivekäs oli käynyt nappaamassa sen poikasilleen ruoaksi.


Meillä on pihalla kesäasukas, kovin on metsäjäniksen poikanen kasvanut siitä kun ensimmäisen kerran sen näimme toukokuussa. Vähän on epätarkka kuva kun ikkunan läpi kuvasin.
 Lämpimämpiä kelejä odotellen jotta pääsisi mattopyykille, t. Lea


7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Oikein hyvin onnistunut kollaasi.
haapaperhonen on useana päivänä vieraillut meidän autotallissa, se on tosi kauniin värinen.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis kollaasi kesäkukista ja tuo valkoinen akileija on aivan ihana!

Anitta kirjoitti...

Hyvät kuvat olet saanut kukkasistasi.
Ai, lämmintä odottelet. Täällä on kyllä ihan hellettä. Ei nyt jaksa päiväsaikaan muuta kuin loikoilla.

*VEKKI* kirjoitti...

Ihanaa kesää, sitä odottelimme pitkään.

Tanja kirjoitti...

Ihana kukkakollaasi; nyt on kesä kauneimmillaan.

Kvilttaaja kirjoitti...

Miten erotat toisistaan rusakon ja metsäjäniksen poikaset? Tuo söpöliini näyttää ihan rusakolta. Kurja kohtalo haapaperhosella. Ne on niin komeita. Meillä oli joskus mökillä niitä, mutta Päijänteen länsipuolella ne on tosi harvinaisia.

Lea P kirjoitti...

Taas kiitos kaikille kommenteista kuvakollaasiin ja sitten Kvilttaajalle jänis/rusakko-selvitystä: Mies sen tunnisti(isänsä harrasti metsästystä ja pupua on varmaan syönytkin) ja nyt kyllä minäkin vaikka aika hankala tapaus onkin, pään muoto ja korvien pituus on jonkinlainen erottava tekijä ja sitten tämä meidän pupunen on vihannessyöjä, eli pistelee voikukan- ja ratamonlehtiä urakalla suuhunsa. Rusakko ei kuulemma salaateista välitä, jos on kuukkelin haun tuloksia uskominen.