sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lahjuksia!

Sain aivan ihanan lahjuksen kotitalon naapurilta, ihanat peltipurkit ja paljon vanhoja nappeja (kaikki ei ole tässä), puuvillalankaa ja sukkien parsintalankaa, kultasilmäisiä neuloja ja karhunlankoja.  Neulatyynyt, joista pieni samettinen on täynnä hienoa hiekkaa, ovat käsinkoristellut. 
Olenkin ollut ilman neulanteroittajaa ja nyt minulla on sellainen.


Olen edelleenkin juuttuneena Jämäkuuhun mutta sain sentään valmiiksi ensimmäisen ikinä tekemäni lautanauhavyön johon sain oppia kässämarttojen kurssilla.  Pituutta nauhalla on n. 1,70 cm.
Kullerot kukkivat mökin päädyssä ja nauha on sidottu sähkötolpan pystyssäpitovaijeriin (vaimikäseonnimeltään).


Mökkimatkan jämälangoista tein tossut virkkaamalla ja tarinaa on täällä.Viikon viileinä päivinä valmistui nämä jämätyöt joista voit lukea tästä.

Mukavaa ja lämpimämpää viikkoa toivoen Lea P.

12 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Harus on nimeltään se sähkötolpan tuki. Harukset ovat tuttuja, mutta miten toimii neulanteroittaja? Ihania nappeja olet saanut. Muistan nähneeni joskus Atlas-parsinlankaa, mutta se oli lapsuudesssa. Kai tuut kaupunkiin? Olemme 4.6. Raijalla Lehtisaaressa, ei siis Tiinalla.

Marle kirjoitti...

Tuollainen naapuri olisi kiva minullakin. Rakastan peltipurkkeja. Näpsäkät tossut, saa tulla viileäkin kesä, niin tassut pysyy lämpiminä. En kyllä käsitä miksi tuo vyö on 170 cm pitkä! Kiritetäänkö sitä monta kertaa ympäri?

Tiinatei kirjoitti...

Ihania ja nostalgisia aarteita olet saanut! Ja jämälangat olet saanut jalostettua monenlaiseen käyttöön!

Irma kirjoitti...

Aivan ihania peltirasioita ja nappeja:) Tykkään!!
Virkatut tossut on kivat, haluaisin:)

KristiinaS kirjoitti...

Aivan mahtavat lahjukset!
Ja ahkerakin oot ollut.
Hyvä ku HS-kirjoituksesta tunnistit ettei se ihan ollut mun sanomaa. Mua niin harmittaa tökerö kirjoitus hienosta paikasta.
Yks mun saarikaverikin on Kässämartoissa, olisko Seija ollu samalla kurssilla?

Unknown kirjoitti...

Kuten aiemmatkin ovat kommentoineet, sulla on ihana naapuri! Ja ahkerakin olet ollut. Paljon ihania käsitöitä!!

Kaye kirjoitti...

Ihania vanhoja tavaroita <3 :)

Anitta kirjoitti...

Hienoja lahjuksia.
Kivat nuo tossukat, oikein passelin näköiset.

Unknown kirjoitti...

hei. kivoja juttuja täällä sun sivuilla. minäkin muuten tilkkuilen käyppäs katsomassa jos ehdit; tilkkusilppuri.vuodatus.net.

Tuolla jokuvuosi sitten oli kirjattu muumeista jotain. niistä mulla olis kysyttävää. voisitko ottaa minuun yhteyttä osoitteeseen. se olisi minulle lähes elintärkeää!!
tuija.sipila(at)kotinet.com

Lea P kirjoitti...

Kvilttaaja: Neulanteroittajaan tietääkseni tökitään neulaa useamman kerran ja siitä siliää samalla mahdolliset kolot ja neulaa voi edelleenkin käyttää. Se hiekka on tosi hienoa, kuin pulveria.
(En ole kaupungissa 4.6.)

Marle: Vyö on kait joku perinnemalli ja käytetty varmaankin pitkien hameiden/mekkojen kanssa ja siihen on ripusteltu solmuihin sitten jotain tarvikkeitakin.

Kristiina: Hassua mutta en tunnista kässämartoista nimeltä oikeastaan ketään, kasvot saattaisin tunnistaa. Siellä on aina monta naista paikalla ja semmoinen tekemisen vimma ettei siinä nimiä kysellä, tehdään ja jutellaan.

Tuija/Tilkkusilppuri: Laitoin sinulle postia.

Ja kaikille yhteisesti: Kiitos kivoista kommenteista lahjuksiin ja tekemisiini. Täällä Kiteellä tuulee, aurinko paistaa ja aion keittää kahvit ja mennä sen juomaan pihakiikkuun kera jämälapaskutimen.

*VEKKI* kirjoitti...

Hienoja juttuja sait, aivan ihania nämä vanhat käsityöjutut.
Hyvää viikonloppua myös, aurinkoista.

Matleena kirjoitti...

Ihanan lahjan olet saanut! Tuota neulanteroittajaa en olekaan ennen tiennyt. :)

Olet sinä muuten ahkera sekä käsitöissäsi että bloggaajana, vaikka monta vuottahan sinun blogia saakin odottaa. ;) Minä saan katsastaa monta päivitystä jokaisella käynnilläni. Niin tai minä olen liian hidas, voihan se olla sitäkin. :D