sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tilkkuja, tilkkuja!


Ruutu-ruudussa tilkkuprojekti on edennyt hitaasti,  tässä on silittämättömiä ompeluksia pitkinä nauhoina odottamassa irtileikkausta ja lisääkin aion vielä tehdä.  Ruutujen määrä on vielä arvoitus, lasken sitten kun silitän ja jotenkin järjestelen niitä "väreittäin".

Vähän olen siivoillut aarrearkkua/työhuonetta ja löytänyt useampia keskeneräisiä projekteja, erikokoisia peittopintoja löytyi viisi kappaletta, nyt niihin on sentään liitetty taustakankaat samaan pinoon ja totesin että meikäläisellä taustakankaissa löytyy.  No, vähemmän kivat pääsivät sitten mökille menevään matonkudekassiin. Joskus ennen tehtyä: Marikankaista tehty Marin unet- torkkupeitto vuodelta 1998 (130x185 cm), peitto makoilee kangaspussissaan komeron hyllyllä. Peitossa ei ole ollenkaan tikkauksia, vaan pinnat ja vanu on sidottu toisiinsa lankasolmuilla. Keskusneliöinä on lahjaksi saadut mallitilkut.


Sopivasti valmistuivat Katjulta saamastani ohuesta villalangasta Tiikeri-sukat, ulkona nimittäin sataa räntää.  Neuloin varpaista varteen ja sain kaiken langan käytettyä näihin.  Sukat pääsevät nyt ensin  yösukiksi ja vasta syksyllä arkikulutukseen. Näitä tuli tikutettua toista viikkoa 2,5 puikoilla.

Jämälangoista on valmistunut myös myssy.

Ilmoittauduin Jämäkuuhun/blogiin jossa laitetaan jämälangat toiseen muotoon eli yritetään kuluttaa loppuun keränloput ajalla 15.4. -31.5.2013.  Tämä on minulle muistaakseni kolmas kerta ja odotan innolla homman alkua. Ensin pitää vain kaivella kätköistä kaikki vajaat kerät ja nöttöset odottamaan puikkojen kera aloituslupaa. Käykää sitten katsomassa mitä kaikkea ihanaa saa pienestäkin määrästä lankaa aikaiseksi, kanssaneulojia on monia.

Kiitos hauskoista kommenteista edelliseen ja takatalvista viikonalkua!
PS. Koirulille löytyy lämmikettä lyhyen turkin päälle.

9 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Todella kaunis peitto, ota ihmeessä pois sieltä pussista.
Tykkään myöskin sukista ja myssystä.

Marle kirjoitti...

Pidän tuosta maripeitosta. En ole koskaan kokeillut tuota sitomalla kiinnittämistä, mutta näyttää hauskalata nuo sidontalangat. Kylläpä olikin ihan Nipsun näköinen teidän koiruus ilman talvitakkia.

Tiinatei kirjoitti...

Nätti peitto! Siivousta näkyy olevan liikkeellä monessa paikassa, ja sen myötä näyttää löytyvän kaikenlaista. Sukkasi ovat kauniit, mukavan näköinen neulemalli.

Katju kirjoitti...

Saitpa kauniit sukat.

Unknown kirjoitti...

Ota vaan kaunis Maripeittosi pussista käyttöön ,sillä se on kaunis!! Kommeet on sukat ja myssy. En olekkaan tikutellut koskaan sukkaa varpaista nilkkaan.

satunNainen Paula kirjoitti...

Oih, ihanan houkutteleva tuo eka kuva!! Voi kun pääsisi sormeilemaan...

Susi kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani :) Upeita tilkkutöitä, mun hermoilla ei tuollaisia tehtäis... Koiran turkki on kyllä mainio, näyttää alemmassa kuvassa ihan lampaalta ;D

Anitta kirjoitti...

Kyllä sinuilla tilkkuja riittää moneen työhön.

Sude kirjoitti...

Mahtavan hieno peitto, wau ! Ja hienoja on nuo sun neuleetkin. Mukava seurata mitä teet jämälangoista, niitä kun piisaa minullakin :)