maanantai 15. lokakuuta 2012

Terveisiä Tukholmasta!

Kuten edellisessä postauksessa lupasin niin tässä ne terveiset länsinaapurista tulevat.

Matka oli Marttaliiton järjestämä hyvinvointiristeily Tukholmaan ja siihen osallistui reilut 230 marttaa. Ohjelmaa oli luennoista erilaisiin tuote- ja palveluesittelyihin ja kässämarttojen työpajaan meno- ja tulomatkalla.

Meitä oli kolme kässämarttaa opastamassa heijastinkorujen, virkattujen ruusujen ja erilaisten patalappujen tekemiseen. Samalla ratkottiin monia kässäongelmia, kehuttiin lankoja tai ihmeteltiin muuten vain maailman menoa.
 
 Novitan Susanne Ranta-Kiiski oli kattanut varsinaisen herkkupöydän tuote-esittelyosastolle, näytillä ja hypisteltävinä olivat niin kuluvan talven kuin tulevan keväänkin lankauutuudet ja värit. Kevät- ja kesälankavärit ovat kauniin pastellisia kuten isommasta kuvasta näkyy. "Lahjuksena" jokaiselle oli Novitan 7 veljestä-lehti josta löytyy monia kivoja ohjeita.
Lauantaina oli mahdollista osallistua opastetulle kiertoajelulle tai lähteä ominpäin tutustumaan kaupunkiin. Minä lähdin marttasisarusten kanssa kävellen vanhaan kaupunkiin ja kaupungin vanhimpaan konditoriaan ensin kahville ja hyvälle leivokselle.

Herkkuhetken jälkeen sisarukset suunnistivat keskustaan ja minä lähdin takaisin Södermalmille etsimään kirppareita ja käymään tutussa lanka- ja kangaskaupassa.
Lankakauppa litet nystan (S:t Paulsgatan 20) on keksinyt ihan oman näköisen huomionherättäjän.
Ostin harmaata Z-kierteistä villalankaa neulakintaisiin (olin jostain vähän aikaa sitten lukenut että tämä olisi siihen kinnasompeluun oikein sopiva lanka), saattaa olla että lanka joutuu vielä väriliemeen. Vihreäkirjavista Fabeleista tulee miehelle kaulaliina.
Vihreä ihana puuvillakangas löytyi Emmaus-kirppikseltä hintaan 10 kr ja lautaset 20 kr kpl.

Kangaskauppa on entisessä autotallissa vinosti vasemmalle litet nystan-kaupasta samalla kadulla.
Kaupassa oli heti oven vieressä houkuttimena lasten trikookankaita 149 kr/metri. Minulle tarttui mukaan 16 erilaista joulukuosista tilkkukangasta. Onneksi sattui silmiin hauska tarjous, näytetilkkuja 2 kr/kpl joten en paljon köyhtynyt eikä kangashyllyt kotona kovin lihoneet.

Suunnistaessani takaisin terminaaliin päin jouduin, menin, näin ja kuuntelin http://www.touchofblues.se/ ulkoilmajammailua Medborgarplatsenilla, heillä oli Mojo Heat-nimisen uuden cd:n julkistamistilaisuus. Ai että oli hyvää musiikkia, siellä kantaväestön keskellä minäkin naputtelin kenkiäni nupukiveykseen ja veivasin salaa lantiotani.  Tämä tapahtuma kyllä kruunasi koko matkan.

 Olihan minulla tietysti myös oma kässä mukana, sukkapuikot, kahteen kertaan eri muodossa ollut Norolanka ja kahteen kertaan myös kastellut sekä ohutta kampalankaa lisukkeeksi. Jos nyt onnistuisi ihan käyttösukat saamaan tuosta ulkomaan langasta, ja jos oikein kiirusta pidän niin valmistuvat Sukkasadon Perunalaariin.

Mukavia matkoja muillekin toivotellen Lea P.




7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Voi onpa ollut ihana matka! :)

kosotäti kirjoitti...

Kyllä sinulla on ollut onnistunut matka, kaikkea upeaa olet nähnyt ja kokenut, ja mahtavia tuliaisia ostanut.

Anitta kirjoitti...

Minä vaan matkustelin tänään junalla keskustaan syömään kiinalaista ruokaa.
Teillä on ollut hieno matka isolla porukalla ja kivoja ostoksiakin olet tehnyt.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Voi hyvänen aika, rouva P! Olin tuolla Medborgarplatsenilla sattumalta minäkin. Ihan ei törmätty, mutta vähältä on täytynyt pitää! Kivaa musiikkia tyypit soittivat.

KristiinaS kirjoitti...

Hieno reissu on ollut, ja tosi edullisia hankintoja. Hyvää musaakin ilmaiseksi. Kannatti reissata.

Lea P kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, ja torilla olisi varmaan pistetty tanssiksi jos Tilkunviilaajaan olisin törmännyt.

Marle kirjoitti...

Kiva matkakertomus ja hienoja shopingeja olet tehnyt.