keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Korvasieniä, kukkia ja neuleita!Laitanpa ensin tärkeimmän "uutisen", muutettu maalle pariksi viikoksi.

Mökki pystyssä eikä ihmeemmin hiirijuhlia vietetty ja ensimmäistä kertaa näin aikaisin mökillä (vuosi sitten jäin eläkkeelle kesäkuussa). Ihanaa ettei ensimmäisenä vastassa ollut voikukkameri johon olisi pitänyt käydä viikatteen kanssa käsiksi.
Takapakkia tulikin sitten siinä että tämän läppärin laturi oli jäänyt kaupunkikotiin 420 km taakse, onneksi tytär kävi sen pistokkeestaan hakemassa ja pisti postiin, joten taas olen sivistyksen parissa.Omalta maalta löytyi 954 g ja muualta 875 g korvasieniä, kuivatin kaikki kuivurissa. Nämä taitaa meikäläiselle riittää tätä lajia.

Ja nyt tulee sitten monta kuvaa jämäneuleista:


2 patalappua ja nuo pienemmät on tarkoitettu mukin tai teekannun alusiksi.

Lisää tossukoita, sukkia ja myssyjä.


 Niitä vauvamyssyjä,  aloitan myssyt useimmiten päälaelta 8 silmukalla ja lisäilen joka toinen kerros 2 silmukkaa/puikko  7 kertaa jolloin puikolla on 16 silmukka = yhteensä 64 silmukkaa, neulon sopivan monta kerrosta ja päätän.  Lähdin yhtenä tiistaina Munkkivuoresta 58 bussilla Itäkeskukseen ja otin langan ja puikot mukaan, loin silmukat bussissa ja neuloin menomatkan, jatkoin takaisin tullessa ja pipo oli päättelyä vaille valmis Tullinpuomin Shell:in kohdalla.  Vihreänä lankana oli Marttojen juhlavuoden sukkaprojektista jäänyttä Novita Wool-lankaa, keränloppuja, joita olen saanut piiriliitosta pipoja varten.Tämän viikon neuleet: tossut, pari patalappua ja afrikkakukkia jotka aion lahjoittaa Marttojen neulegraffitiin Ruttopuistoon (Helsingin Vanhan kirkon vieressä), alinpana on jakkaralle tehty päällys.Tässä tuo jakkaranpäällys paremmin näkyvillä.

Pieni loppukevennys loppuun asti lukeneille: Vatupassi löytyy myös iPadista. Piti saada maustehylly ompelu/kässä/aarrearkku-huoneen (ent. tyttären huone) seinälle erilaiselle tilpehöörille ja sehän täytyi saada suoraan että tavarat eivät tippuisi lattialle.


Mukavaa viikon jatkoa!6 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

mahtavia korvasieniä... Riittäkö kuivaus kuivurilla vai pitääkö ryöpätä...

Lea P kirjoitti...

Pitää ryöpätä nykyisten suositusten mukaan. Ennen kuulemma sienimurut pistettiin soosin sekaan ihan kuiviltaan, en kyllä suosittele kokeilemaan.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos iPad-vinkistä! En tiennyt vatupassista, mutta täytyy heti käydä lataamassa se. Vaan mitähän sillä keksisi tehdä, kun en ikinä ripusta mitään..?

Anitta kirjoitti...

Korvasieniä, oih, oon vähän kade nyt.
Osaat kyllä käyttää hyvin nuo jämälangat ja nuo afrikakukkaset on kauniita.
Aika kätevä tuo vatupassi. Mulla on kyllä ihan oikeakin, perintökalu.
Mukavaa oleilua siellä kesämaassa. Täällä paistaa nyt aurinko, pilvistelee välillä.

Kaliroth kirjoitti...

Meinasin just soittaa että onko se laturi tullu perille, mutta näköään on. :D

Lea P kirjoitti...

Tilkunviilaaja; et ripusta vai, useimman tilkkutyön olen lukenut joutuvan seinälle.

Anitta; löytyy meiltäkin tavallinen vatupassi autotallista, mutta kokeiltiin sitten tätä. Varo vaan jos alat virkkailemaan niitä afrikkakukkia, saatat jäädä koukkuun.

Kaliroth; KIITOS postituksesta, taas on maailma tavoitettavissa.