torstai 1. maaliskuuta 2012

Mitä sitä tulikaan tehtyä..

alkuvuodesta 2012. Ja saahan nähdä mihin järjestykseen ne tähän tupsahtavat, vielä en osaa tätä ohjelmaa niin kovin hyvin käyttää että en virheitä saisi aikaan.

Olen mukana Maikin tilkkujen perustamassa hössötyksessä, jotainvalmista, josta löytyy osa näissä kuvissa olevista jutuista. (Enkä osannut vielä linkittää sinne.)

Työviksen Päivätilkkuilijoissa Ogelissa opeteltiin Japanilaista palapeliä enkä sitten raaskinutkaan leikellä silpuiksi noita kankaita vaan tein simppelin pöytäliinan.

Jämäpalat leikkelin sitten oikeaoppisesti silpuksi ja järjestelin uudestaan jotta sain aikaiseksi oikeanlaisen pinnan. Tämäkin muotoutui pöytäliinaksi. Kummassakin on ohut lakanakangas vuorina ilman vanua ja tikattu koneella saumanvarojen päältä.


Tässä on tunisialaisella virkkauksella valmistuneet kaksi lapasparia ja paksusta langasta neulotut tumput, noihin tumppuihin pitäisi vielä keksiä jotain värillistä piristettä vaikka tupsujen muodossa. Lahjalaatikkoon menevät.

Sytomyssyjä on vuosien varrella valmistunut useita, tässä tammikuun myssyt jotka on jo toimitettu eteenpäin ja alemmassa kuvassa helmikuun tuotokset.


Nämä toimitan Ninalle maanantaina Saunabaariin Maunulaan, jossa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina kokoontuu sytoporukka neulomaan klo 10-13.
Sytomyssykampanjasta löytyy hyvät tiedot koko maata kattavasti Matleenan Lankapirtti-blogista, kannattaa käydä siellä kurkkimassa ihan muutenkin.

Mukavaa loppuviikkoa, t. Lea P.

3 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Onpa kaunis tuo tilkkupeitto. Ei minun kärsivällisyydellä eikä taidoilla tuollaista tehtäis.
Sytomyssyille taitaa olla jatkuva tarve.

Lea P kirjoitti...

Sitä peittoa tuli väkerrettyä 6 vuotta, pinta valmistunut 1999 ja viimeiset käsintikkaukset 2005. Nyt mietityttää että millä kankaalla sen leventäisi kun sänky on suurempi johon sen alunperin tein ja reunan kankaat on loppu.

Hannele kirjoitti...

Hauska löytää uusi tilkkublogi - tervetuloa blogien maailmaan :) Tuo japanilainen palapeli on kiehtonut minuakin pitkään, koskakohan saisin kokeiltua...