maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vapun herkut!




Donitsiresepti lupasi 25-30 kpl, niitä tuli kuitenkin 39 kpl. Eikä montaa enään ole jäljellä, sai syödä monta kun olivat niin pikkuisia.



Siman kanssa näitä herkuteltiin.

Hauskaa vappua jokaiselle!

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Neulapitsiä opettelemassa ja pipoja!


Torstaina kässämartoissa opeteltiin neulapitsin (hienommin frivolité-pitsi) tekemistä, opettaja-martta osasi, me muut harjoittelimme. Täytyy sanoa että olipa helppoa verrattuna siihen joskus vuosia sitten kokeilemaani käpy/sukkulapitsiin verrattuna, neulan kanssa työskennellessä voi käyttää melkein mitä lankaa vain, käpypitsiin taas täytyy valita ihan oikea napakka pitsilanka.



Kaikkien töitä ei tässä ole näytillä kun osa ehti jo poistua paikalta ennenkuin kamerat muistettiin.


Tässä minun ensimmäinen kiepurani neulapitsitaiturin saralla. Eikös ole ihan kuin ohjekirjassa?

Neuloja ja ohjekirja tilattiin Englannista, juutuupista löytyy opetusviedoita nimellä needletatting tai tatting with needle, näppärästi käy kun osaa, tämäkin pitsinrakennus.



Pieniä pipoja ja sytomyssyjä on taas valmistunut, nämä ilmoitin jämäblogiin jossa on nähtävillä aivan huikeita ja ihania jämälankaprojekteja, käykää katsomassa. Näihin sain kulumaan tasan 200 g.


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ostoksia ja jotain valmista


Kävin Taito Shopissa Etelä-Espalla alessa, josta ostin 4 kpl 50 cm mattosukkuloita, poppanakudetta ja pitsikävyn kadonneen kapineen tilalle. Nuo vihertävät housut löytyi Fidasta ja niistä tulee paikkamateriaalia mieheni lempparihousuihin.


Tein Hesarin ohjeella simaa ja ovat menossa kylmäkellariin tilkkuystäväni Irjan tekemässä kopassa.
Siman kanssa nautitaan sitten itsetehtyjä donitseja, ne matopullat saa jäädä kaupan hyllylle.


Pieni ompeluskin on tehty, rillipussi autossa käytettäville aurinkolaseille. Mies käyttää näitä omien silmälasiensa päällä ajaessaan, karmean näköiset mutta kätevät.
Ei kyllä pitäisi paljon arvostella noita rillejä, itselläni oli melkein samanlaiset silmälasit joskus 70-luvulla.

Jotain valmista otsikossa viittaa samannimiseen blogiin, ja Jämäblogiakin harrastan. Käykääpä kurkkaamassa sielläkin.




perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vauvapipoja


Nämä 3 vauvapipoa valmistui viime viikonloppuna ja alemmassa kuvassa olevat 7 pipoa tällä viikolla.

 14.4. liityin Jämäblogiin,  jossa neulotaan, virkataan ja miten kukin haluaa päästä langanlopuistaan eroon. Itseltäni löytyi jonkinverran puuvilla- ja villalankojen loppuja.  Aloin ensimmäiseksi kuluttamaan puuvillalankoja vauvapipoihin koska niihin saa ihan pienetkin jämät nätisti käytettyä. Niistä ensimmäiset ovat nämä 7 pipoa. Näihin meni vasta 159 g ja olin ilmoittanut löytäneeni 1050 g puuvillajämiä. Tällä kulutuksella saa tikuttaa aika monta pipoa.
 


Mukavaa viikonloppua, vaikka nyt sateiselta näyttääkin!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Synttärit!



Koirulimme Sancha (portugalin vesikoira) täyttää tänään 11-vuotta, siksipä ilta-ateria oli vähän tavallisesta poikkeava. Normaalin riisi-saksanhirvipuuron-lammasriisipapujen lisäksi oli annos nyt koristeltu porkkanaruusukkeilla joiden sisällä oli herkkuna lammasnappuloita.
Samalla lailla pisteli menemään kuin pienet lapset, ensin ne herkut ja sitten loppuruoka.


Tämän jälkeen mennäänkin sitten hankkimaan tähän vuodenaikaan kuuluva kurakuorrutus vatsaan ja tassuihin sekä sen jälkeen suihkuun.

Hauskaa päivänjatkoa kaikille toivoo Sancha ja Lea.

Lisäys: Sancha sai jo aamulla onnittelut Morris-kissalta ja emännältään, kiitos muistamisesta.

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Hanhenmarssia!


Helsingin tilkkukilta Syyrinki piti tänään vuotuisen kurssipäivän hanhien kanssa.
Kiltamme jäsen Milja oli tehnyt ison pohjatyön "valokuvasta kangaskuvaksi"-kurssia varten ja toi mukanaan myös tarvittavia materiaaleja, piirtoheitinkalvoja, pergamiini(voi)paperia ja liimaharsoa sekä silitystä varten vielä leivinpaperia. Sekä myös kankaita, jos joltain juuri jotain tärkeää puuttui omista tuomisistaan. Tietenkin myös vaihdoimme kankaita keskenämme.

Sitten piirrettiin, valittiin kankaita, piirrettiin ja silitettiin liimaharsot ja leikattiin ja aseteltiin ja taas silitettiin. Kuulostaa sekavalta, mutta kun teki miten neuvottiin niin saatiin aivan ihana Hanhenmarssi aikaiseksi.


Omat hanheni ovat tässä; mustavalkoisen tein ensin ja sitten tuon Marihanhen toiseksi.



Sirpan hanhet ovat löytäneet ihan oman ruokapaikan kun noin yhdessä nokkivat.



Eijan hanhi taitaa pitää vahtia että muut saavat ruokailla rauhassa, aika tiukka ilme sillä.


Tässä koko marssiporukka potretissa, meitä oli 9 oppilasta ja osa ehti tehdä kaksikin hanhikuvaa. Tämän jälkeen vielä koristetikataan, laitetaan vanu ja vuori, tehdään lisää tikkauksia sekä kehystetään sovittuun kokoon. Tiedä vaikka esiintyisivät joskus yhdessä jossain näyttelyssämme.

Oli muuten kiva päivä, kiitos Milja ja muut.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tomaatti omenapuussa



Mökillä tein ainoan keväthomman mitä lumelta pystyi, leikkasin ainoasta satoa antavasta valkeakuulas-omenapuusta ylöspäin sojottavia oksia. Ovat kuulemma vesiversoja jotka eivät tee omenoita. Puutarhurin hommista en oikeastaan muuta tiedä kuin että herneistä kasvaa herneitä ja ruohosipulia saa ystäviltä mättäinä jotka tuottavat kiitettävästi satoa vuodesta vuoteen.
Ja nyt pitäisi viimeinkin laittaa samettikukan siemenet itämään, jos meinaa niitä kukkivina kesällä nähdä.



Pääsiäisen mökkimatka ja osa mökkiajastakin meni näiden pienten pipojen neulomisessa. Aion antaa ne Kätilöopiston sairaalaan. Näitä on kiva tehdä kun valmistuvat niin nopeasti.


Sytomyssyjä on valmistunut kaksi kappaletta, ylempi on peruspipo kun tuo lanka oli vähän haastava ja alempi on Lankapirtistä löytynyt The Shilling Hat-malli. Sieltä pääsee sen ohjeeseen. Pipo oli helppo ja mukava neuloa bambu-puuvillasta, onnistuu varmaan ihan mistä vaan langasta.

Ogelin päivätilkkuilun viimeisellä kerralla 4.4.2012 Maija ompeli tikkauksia japanilaiseen palapelipeittoon, näkyy taustalla taiteltuna valmiiksi työtä varten. Opistolla on hyvät tilat tehdä niitä, ei ole ympärillä kaikkea muuta ylimääräistä tavaraa ja saa pyöriteltyä isoakin peittoa aika näppärästi isolla pöydällä. Itse joudun peiton tikkaukseen käyttämään varmaankin keittiön ruokapöytää jonka voin siirtää keskemmälle huonetta.


Etualalla näkyy Sirppan (ei ole kirj.virhe) kaunis tuulimyllypeitto joka on tehty batiikkikankaista. Luonnossa peiton värit ovat paljon kauniimmat. Sirppa on tikannut peiton koneella ja pinta on täynnä vaihtuvavärisellä langalla tikattuja isoja ympyröitä. Eipä siitä enään puutu kuin reunatikkaukset ja kantti reunaan niin peitto on valmis.

Mukavaa viikonjatkoa!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Hyvää Pääsiäistä!


Näiden mahtavien noitien myötä toivotan Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille!
Nämä eivät ole omia tekemisiä, materiaali on 90% kierrätystä ja näitä oli myytävänä Ogelin kauppakeskuksen käytävällä muutama viikko sitten.

Tähän perään laitankin näytille keväisen muovipussilöydön kangaskaapistani. Palat on leikattu ja järjestelty neulojen kanssa vanhan lakanan päälle ja kuten näkyy pussissa on vietetty aikaa ainakin 5 vuotta.


Nyt on jo vähän oikoonnuttu ja saatu kaikki irronneetkin palat omille paikoilleen.


Sitten on jo päästy ompelupinoihin ja koko homma pienempään tilaan.


Ja ommeltuna tähän muotoon jossa se nyt odottelee mahdollisia jatkotoimenpiteitä.


Pitänee tunnustaa että näitä tällaisia keskeneräisiä pintoja löytyy kaapista useampi, ja muutama jotka ovat jo osittain käsintikattuja. Tämäntalvisen tiffanypeiton aion tikata koneella koska voin käyttää siinä suoria linjoja, niiden kiepurakuvioiden ompeluun tutustun sitten jossain pienemmässä työssä.

Pääsiäisreissun käsityönä aion harrastaa vauvapipoja ja sukkia.

Aurinkoista ja lämmintä kevätviikonloppua t. Lea P.