perjantai 27. huhtikuuta 2012

Neulapitsiä opettelemassa ja pipoja!


Torstaina kässämartoissa opeteltiin neulapitsin (hienommin frivolité-pitsi) tekemistä, opettaja-martta osasi, me muut harjoittelimme. Täytyy sanoa että olipa helppoa verrattuna siihen joskus vuosia sitten kokeilemaani käpy/sukkulapitsiin verrattuna, neulan kanssa työskennellessä voi käyttää melkein mitä lankaa vain, käpypitsiin taas täytyy valita ihan oikea napakka pitsilanka.Kaikkien töitä ei tässä ole näytillä kun osa ehti jo poistua paikalta ennenkuin kamerat muistettiin.


Tässä minun ensimmäinen kiepurani neulapitsitaiturin saralla. Eikös ole ihan kuin ohjekirjassa?

Neuloja ja ohjekirja tilattiin Englannista, juutuupista löytyy opetusviedoita nimellä needletatting tai tatting with needle, näppärästi käy kun osaa, tämäkin pitsinrakennus.Pieniä pipoja ja sytomyssyjä on taas valmistunut, nämä ilmoitin jämäblogiin jossa on nähtävillä aivan huikeita ja ihania jämälankaprojekteja, käykää katsomassa. Näihin sain kulumaan tasan 200 g.


5 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Todella mielenkiintoista. Perinteinen frivolite on ihan helppoa, kun käyttää kunnon Aero-sukkulaa eikä kaikki into rapise sukkulan täyttövaiheessa. Jälki on todella saman näköistä. Ostin joskus verkonpaikkaussukkuloita ja niillä pystyy tekemään villalangastakin. Langan pitää olla vaan sen verran liukasta, että liukuu solmujen sisällä. Söpöjä vauvapipoja oot taas tehnyt.

KristiinaS kirjoitti...

No niin, mähän sanoin, että neulalla on niiiiin paljon helpompaa kuin sukkulalla, olkoot sitten vaikka mimmonen sukkula, niih.
Ja toi kirja on tosi selkee opas.

Anitta kirjoitti...

Kaunista pitsiä tuo frivolite.
Oletpa saanut monta myssyäkin. Mulla niitä tulee hitaasti kun teen muuta joutavaa välissä tai otan päivätorkkuja.
Nyt tuoksuu janssonin kiusaus keittiöstä.

Lea P kirjoitti...

Kvilttaaja: Kokeilin sukkulalla samalla langalla kuin neulallakin tehdä tuota pitsiä niin eihän siitä mitään tullut, joten langan rakenne on tärkeä.

Kristiina: Aion kyllä sen sukkulaversionkin opetella tämän lisäksi.

Anitta: Multa on ne "joutavat" jäänyt nyt välistä, siksi noita pipoja syntyy.

Matleena kirjoitti...

Sukkulaversiolla tein frivoliteetä ennen nuorena, mutta tuosta neulasysteemistä en tiedä mitään. Pitänee yrittää tutustua joskus.
Ihana kasa pikkuneuleita. :)