tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tomaatti omenapuussaMökillä tein ainoan keväthomman mitä lumelta pystyi, leikkasin ainoasta satoa antavasta valkeakuulas-omenapuusta ylöspäin sojottavia oksia. Ovat kuulemma vesiversoja jotka eivät tee omenoita. Puutarhurin hommista en oikeastaan muuta tiedä kuin että herneistä kasvaa herneitä ja ruohosipulia saa ystäviltä mättäinä jotka tuottavat kiitettävästi satoa vuodesta vuoteen.
Ja nyt pitäisi viimeinkin laittaa samettikukan siemenet itämään, jos meinaa niitä kukkivina kesällä nähdä.Pääsiäisen mökkimatka ja osa mökkiajastakin meni näiden pienten pipojen neulomisessa. Aion antaa ne Kätilöopiston sairaalaan. Näitä on kiva tehdä kun valmistuvat niin nopeasti.


Sytomyssyjä on valmistunut kaksi kappaletta, ylempi on peruspipo kun tuo lanka oli vähän haastava ja alempi on Lankapirtistä löytynyt The Shilling Hat-malli. Sieltä pääsee sen ohjeeseen. Pipo oli helppo ja mukava neuloa bambu-puuvillasta, onnistuu varmaan ihan mistä vaan langasta.

Ogelin päivätilkkuilun viimeisellä kerralla 4.4.2012 Maija ompeli tikkauksia japanilaiseen palapelipeittoon, näkyy taustalla taiteltuna valmiiksi työtä varten. Opistolla on hyvät tilat tehdä niitä, ei ole ympärillä kaikkea muuta ylimääräistä tavaraa ja saa pyöriteltyä isoakin peittoa aika näppärästi isolla pöydällä. Itse joudun peiton tikkaukseen käyttämään varmaankin keittiön ruokapöytää jonka voin siirtää keskemmälle huonetta.


Etualalla näkyy Sirppan (ei ole kirj.virhe) kaunis tuulimyllypeitto joka on tehty batiikkikankaista. Luonnossa peiton värit ovat paljon kauniimmat. Sirppa on tikannut peiton koneella ja pinta on täynnä vaihtuvavärisellä langalla tikattuja isoja ympyröitä. Eipä siitä enään puutu kuin reunatikkaukset ja kantti reunaan niin peitto on valmis.

Mukavaa viikonjatkoa!

4 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Kiva tomaatti!
Mikä kuvio noissa valkoisissa oikean reunan myssyissä on.

Lea P kirjoitti...

Hei Anitta!
Vaaleissa pipoissa on neulottu 3 kerrosta sileää ja 4:llä krs:lla on tehty 1 o - 1 n kerros. Olen vuorotellen aloittanut oikealla ja nurjalla tuon 4:n kerroksen, silmukoita oli 64.

Anitta kirjoitti...

Pitääpä kokeilla tuota raitaa. Näyttää kuvassa kivalta

Matleena kirjoitti...

Että osaa olla kaunis peitto tuo Sirppan tekemä! Miten joku osaa.

Muttaa sinulla itselläsi onkin ollut oikein myssytehdas käynnissä. Ja niin nättejä myssyjä on syntynytkin. Taitaaa muuten tuo ylempi sytomyssy olla samaa "nyppylankaa", jota minä erehdyin ostamaan tarjouksesta, kun lankana näytti niin kivalta. On kyllä tihkasta neulottavaa.