perjantai 10. toukokuuta 2013

Kässämarttaretkeilyä!


Aamulla klo 8 bussi starttasi kohti seikkailuja, ensin mentiin tutustumaan Vuorelmaan ja tietenkin tekemään myös ostoksia. Vuorelma kutoo paljon kansallispukukankaita ja tuottaa myös ihania lankoja. Ylhäällä oikealla on oikea tilkkuilijan unelmatakki, ommeltu villaisista kansallispukutilkuista, alempana samassa rivissä aplikaatiotyönä valmistettu seinävaate joka oli n. A3 kokoinen.
 

Omat ostokseni Vuorelmalta oli käytetty ja käytöstä poistettu käsin tehty pingoitin ja kaksi rullaa rukkiani varten. Toivottavasti rullat sopivat vanhaan rukkiini.Seuraavaksi siirryttiin Lahteen syömään, jonka jälkeen piti lähteä toiseen retkikohteeseen Pirtinkehräämöön. Sattui vain niin mukavasti että ravintola Harald oli samalla kadulla ja melkein vierekkäin Lahden uuden kangaskaupan Wexlerin vieressä. Kaupasta on juttua myös Tilkunviilaajan ja Töölön Tilkkupajan sivuilla.

Ja puodistahan piti sitten ostaa vähän kangasta, nuo Beatlesit ja Elvis oli ihan mietittyjä, katit oli juuri tulleet ja niin ihania että pakko oli saada sitäkin + sitten tuo vaaleanpunainen palalaarista.
Koska olin karannut ruokailusta ilman jälkiruokakahvia toisen martan kanssa ja aikaa ei ollut niin jäi harmittamaan se etten ehtinyt ollenkaan tutustua ja ostaa metrivetoketjuja, vetimiä, nauhoja enkä nappeja.  Siellä on myynnissä myös ihan mukavia vaate- ja sisustuskankaitakin.


Pirtin kehräämöllä saimme hienon tietoiskun suomalaisen villan käsittelystä vaikka se usein matkustaakin pestäväksi Englantiin tai Belgiaan. Osa villasta kyllä pestään vielä tehtaallakin. Tuoksut oli ihanan lampaiset/navettaiset heti sisään mennessä koska villan vastaanottohuone oli ensimmäisenä. Kesän aikana myymälä kuulemma siirtyy tähän tilaan ja villat tulevat sisään jostain muualta.Itselleni ostin ruskeakirjavaa 100% pässinpökkimää (näistä tulee jotain miehelleni), 200 g pussin kirjavaa pestyä villaa ja villatopsia kehruuharjoituksia varten. Huovutusvillat tulee ystävälleni.

*************************

 

Näin surullisesti oli mustarastaan pesälle tänään tai viime yönä käynyt,  varmaankin varis oli käynyt herkuttelemassa. Otan pesän rippeet pois ja toivon että uutta pesää parvekkeelle ei tulisi.

****************************

Jämäblogia edelleenkin täyttelen mutta keskeneräisiä en esittele,  mukavaa viikonloppua ja kiitos kommenteista edelliseen postaukseeni.

10 kommenttia:

Kaye kirjoitti...

Aaaaawwwww, tuo kissakangas <3 <3 <3

Sari Räsänen kirjoitti...

Ah, miten ihania lankoja ja kankaita. Minäkin tykästyin tuohon kassakankaaseen. Oletko koskaan tehnyt lampaanvillasukkia? Tänään työkaverilla oli mukana oma tekemät lampaanvillasukat(oma lammas, kehräämössä kehrätty). Taisi olla n.30 vuotta vanhat eikä miksikään menneet ja todella lämpöset. On taineet kyllä hankkia kehräämöör maksetut rahat takaisin jo aikaa sitten .

Tiinatei kirjoitti...

Miten ihana retki! Paljon mielenkiintoisia juttuja ja ihania, tarpeellisia ostoksia!

Kvilttaaja kirjoitti...

Voi surku mustarastaan pesää. Olikohan rastas oksalla laulamassa, kun ryöstäjä pääsi pesälle.
Makeissa paikoissa kässämartat ovat käyneet. Kiva kun esittelet kotimaisia kässäosoitteita. Tuonne Wexleriin on varmaan ihan pakko hurauttaa joku päivä, vaikka en oikeasti tiedä tarvitsevani mitään.

kosotäti kirjoitti...

Upealla retkellä oletkin ollut.
Voi surku tuota rastaan pesän kohtaloa.

Arja kirjoitti...

Sinulla on ollutkin oikein mukava käsityöaiheinen retki. Pingottimesi on näyte siitä, miten ennen on osattu ja haluttu tehdä työvälineistä kauniita. Pirtin kehräämön lankoja olen ostanut joskus Mikkelin Wanhasta Talosta, jossa sillä on myymälä. Olisi mukava päästä opastetulle kierrokselle itse kehräämöön. Voi pientä mustarastas parkaa.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kivan tuntuinen retki ja paljon nähtävää!
Oi voi rastaan pesää!

Anitta kirjoitti...

Hieno reissu teillä on ollut.
Surkea kohtalo rastaan pesällä.
Hyvää äitienpäivää!

Mallaviri kirjoitti...

Hauska reissu teillä! Tuo kissakangas on kyllä aivan super :-)

KristiinaS kirjoitti...

Ihana retki teillä on ollut. Nyt oon vähän kade ku noin kivoissa paikoissa oot päässy käymään. Oi oi,kehua vois vaikk kuinka. Ja että ihan Beatles-kangastakin! Sen rinnalla kissakangas on ihan Out ja Last Season ja Passé.