sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Myssyjä ja ompelua!


Kolme sytomyssyä olen saanut aikaiseksi, värit näissä on kyllä jostakin muualta kuin todellisuudesta. Oikeasti ne eivät erotu näin selvästi toisistaan.
Vaaleanpunainen tiskikukka tuli tehtyä Dalia-nimisestä (Lankamaailma) bambu50%-akryl50% -langasta joka ei sitten toimikkaan niin hyvin kuin puhdas bambu tai puuvillasekotteinen. Taidan purkaa, pestä ja neuloa myssyksi. Lanka oli ihan kiva neulottava.

On sitä ennenkin ollut välineurheilua, tässä nuo bambipuikot (nro 2) ovat melkein 60-vuoden takaa, niillä olen harjoitellut ensimmäisiä silmukoita. Nuo Samusirkkapuikot (nro3) löysin kirpparilta 1 euron hintaan ja heti lähtivät mukaani.

Tämän kässäpussin ompelin lahjukseksi ja näitä tulen tekemään lisääkin, pallokangas on Marimekon tehtaanmyymälän alesta ja pöllökangas löytyi sitten ihan oikeasta kangaskaupasta.

Knit´n´Tag-puut ovat kokeneet kovia, laitan tähän vain Marttapuiden kuvat. Onni ja Arki-puu on melkein entisellään, joitain kukkia ja yksi kukkanauha on lähtenyt jonkun matkaan.
Vasemmalla 25.8. kuvattu ja oikealla eilinen otos.
 
Toisessa puussa onkin sitten tapahtunut isompia asioita, alaosan virkattu osa on viety kokonaan ja kaunis virkattu päivänvarjo lähtenyt myös varjostamaan jotain toista kaunokaista. Myös kukkia on tästäkin kadonnut. Tässä myös vasemmalla 25.8. kuvattu ja eilinen otos oikealla.

Novitan valkoinen puu oli menettänyt kaikki kauniit virkkaukset, jäljellä vain valkea langanpätkä n. 2 metrin korkeudella, samoin oli kadonnut myös solidaarisuus-silmukoiden työ.


Kaikesta huolimatta, mukavaa viikonalkua t. Lea P.

8 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Harmi noiden puiden kohtalo:(
Olisi suonut niiden antavan iloa pidemmäksi ajaksi.
Nyt kun näin puikkojen päissä Samut niin mieleen muistui että minäkin olen niillä kutomista harjoitellut:)

Kvilttaaja kirjoitti...

Apua, mun samusirkkapuikot ovat kadonneet. Ne oli siniset ja kamalan terävät. Sormet meni verille.

Kvilttaaja kirjoitti...

Samusirkkapuikkoni ovat kuulemma tyttäreni kokoelmissa, eli tallessa ovat sittenkin. Niillä neuloin 50-luvulla.

Anitta kirjoitti...

Nostalgiset puikot sinulla.
Kurjaa tuo töiden repiminen puista.

kosotäti kirjoitti...

Nostalgiaa, tuollaisilla puikoilla miekin olen nuken kaulaliinaa neulonut.
Harmi että puut on riisuttu, nyyh.

Lea P kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, arvasin että nuo puikot saavat huomiota.
Vielä ensi lauantaina kuvaan puut ja sitten en enään, luulen niiden olevan aika surullisessa kunnossa sen jälkeen näytettäväksi.

Tanja kirjoitti...

Solidaarisuussilmukoiden työ poistettiin ennen aikojaan puistosta, koska se toimitettiin loppusijoituspaikkaansa pakolaisleirille. Tosin sekin työ kohtasi ilkivaltaa.

Marle kirjoitti...

Puikot ovat somat! Puiden kohtalo harmittaa kovasti. Mikä hel...ti ihmisä vaivaa, kun kaikki kiva pitää tileltä pois raivaa???