torstai 17. toukokuuta 2012

Jämäilyä, tossuja ja niitä vauvapipoja


Vauvapipoja on taas tullut harrastettua ja yhdet pienet lapaset ja pötkösukatkin aikaansaatu.

Pipojen välissä innostuin sitten tekemään tossuja, niissä ei kauan aikaa menen kun langat käytetään kolmin- tai nelinkertaisina. Minulla tuli tehtyä kolminkertaisesta langasta koska jostain syystä en ole hankkinut itselleni 5 nr puikkoja. Ne on nyt merkitty kalenteriin hankintalistalle.  Tässä on kaivettuna esiin langat ja Annikainen puikoissa-blogista saatu ohje.

Ensin tein miehelle vihreät, sitten perään itselleni punaiset (Lankapirtin ohje, kärjestä aloitettu), oranssivihreät kukkaiset menevät tyttärelle ja siniset lahjalaatikkoon.

Opettelin myös uuden langankulutustekniikan, iskunyörin tekemistä. Nyörit laitoin koristeiksi ensimmäisiin ikinä valmiiksi saamiini neulakintaisiin joista toisesta tuli vähän liian pieni, onneksi ei näin kuvassa näy. Nyöriin meni lankaa huikeat 4 grammaa.  Nämä ilmoitan myös jotain valmista joka kuukausi hössötykseen koska sain toisen kintaan valmiiksi peukalon osalta vasta nyt, aloitettu nämä on joskus viimevuoden puolella.

Jämälankapussukat huutelevat kohta eioota mutta onneksi viikon päästä pääsen maalle pariksi viikoksi ja sieltä muistaakseni lankoja löytyy lisää.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Oletkin ahkerasti jämäillyt, joten eipä ihme, että pussit alkavat tyhjentyä. :)

Matleena kirjoitti...

Ai niin, jäi sanomatta, että tuo neulatekniikka on minulla vielä oppimatta. Neulojakin on monta, kun mies teki katajasta niitä kasan. Ei ole siitäkään kiinni. ;D

Lea P kirjoitti...

Matleena, eipä muuta kuin porukka kasaan ja yhdessä harjoittelemaan. Monta kertaa sain itsekin harjoitella ennenkuin alkoi sujua, langat katkesi ja purkaakin piti. Aion kyllä vielä jatkaa harrastusta, sitten syksymmällä.

Kvilttaaja kirjoitti...

Ei kukaan, ei todellakaan kukaan voi olla noin tehokas. Pipot ovat ihania, vaavien vanhemmat tykkäävät varmasti noista. Noi pitäisi oikeastaan kierrättää designvuoden jonkun tapahtuman kautta.

Lea P kirjoitti...

Kvilttaaja, pienet pipot ovat tosi nopeita tehdä eikä noissa tossuissakaan mene kuin viitisen tuntia pari ja telkkarista ei nykyään tule liian hyviä ohjelmia joten neulon. Neule kulkee kyllä aika monessa paikassa mukana enkä ujostele sen esiinottamista edes bussissa.
On tässä tietysti se "vika" että jämäneuleet ovat hiljentäneet tilkkuilun ihan kokonaan, onneksi tämä loppuu toukokuun lopussa ;).

Anitta kirjoitti...

Oletpa ollut taas tehokas.
Mun pitäis saada aikaiseksi viedä vauvamyssyt jossain vaiheessa.

Tintti kirjoitti...

Ihania noi tossut!
Olet saanut niihin tosi kauniit värit.
Ja nuo tumput!

Lea P kirjoitti...

Anitta: Pipot pussiin ja maininta synnytysosasto ja voit jättää ne Kättärin tai Naistenklinikan Infoon vahtimestarille joka toimittaa ne perille.
Tintti: Kiitos värikehuista, niissä on sekaisin nallet, 7v, marimbat, floricat ym. tuntemattomat jämät. Mielestäni nöttöset uppoaa tähän malliin tosi hyvin.