lauantai 10. maaliskuuta 2012

Kertaus on opintojen äiti...

vai miten sitä viisaat ihmiset sanoikaan aikanaan kun joku homma piti tehdä kahteen kertaan.


Viikon alussa esitelty pussukka meni tänään purkuun kun oli liian lötkö, puuttui vanut ja tikkaukset.


Ei nuo tikkaukset kyllä mitään mestariluokkaa ole kun meikäläisen harjoittelu on ihan alkutekijöissään mutta kunhan pari vuotta menee niin eipä tiedä tuloksesta.


Tässä pussukka uudessa kuosissa ja tietenkin sitten taas unohdin ne lirpukkeet reunoista joilla saa hyvän otteen avatessa ja sulkiessa. Laitoin sitten vetskariin tuollaisen puuvillalankaan pujotellun helmi-nappisysteemin lohduksi. Sen verran napakka tuli että seisoskelee itsekseen.

Torstaina kässämartoissa askarreltiin rintarosseja eri materiaaleista:Ruusu on ommeltu verasta, ohut huopakin käy, pääasia että kangas ei purkaudu koska reunaa ei leikkaamisen jälkeen käsitellä mitenkään. Hyvä ohje ruusuun löytyy Marle47-blogista.

Vetskarirossiin ompelin siihen kangasreunaan pieniä etupistoja kaksinkertaisella langalla, vedin kippuraan ja sitten kieputtelin sopivasti ja laitoin joistan kohti nuppareilla kiinni ennen kuin ompelin sen sillä samaisella langalla muotoonsa. Nappi koristeeksi ja taakse hakaneula, jonka näissä laitan aina hiukan keskikohdan yläpuolella ettei koru irvistele yläpuolelta.


Tämä Jojo-nappi-helmirossi on suosikkini, leikataan kankaasta n, 15 cm läpimittäinen pyörylä, kaksinkertaisella langalla ommellaan etupistoja n. 0,5 cm reunasta ja vedetään niin suppuun kuin saadaan ja ommellaan läpi muutaman kerran. Nappeja voi laittaa yhden tai useamman peittämään rutistuskohdan, yksi iso nappikin riittää koristeeksi. Itse tykkään ommella useamman, helmet on ommeltu jokainen oman reikänsä päälle, eli lanka ei kulje reiästä reikään kuten vaatteissa. (Olipas hankala selostus.)Tähän kukkaseen käytettiin miestenpukukangasnäytepaloja, pätkä voilénauhaa ja nappi+helmet. Kankaista leikattiin neliöt jotka taiteltiin kahteen kertaan kolmioksi, ommeltiin etupistoilla (on ihan samat kuin harsinpistot, tiheämmässä vain) pitkältä sivulta kaikki neljä kangaskerrosta läpi ja vedettiin kasaan ja pääteltiin. Yhdistettiin viisi lehteä toisiinsa, nauha taiteltiin, pari pistoa ja nappi päälle sekä sinne taakse taustan siistimiseksi pieni pala huopaa johon ommeltiin lopuksi koru- tai hakaneula.


Tämä ruusunen ei vielä tiedä miksi isona aikoo, siksi on vielä keskeneräinen. Jos itseäni yhtään tunnen niin luulen sen joutuvan keskeneräisiä projekteja sisältävään laatikkoon.

En minä näitä kaikkia rosseja tehnyt torstai-iltana, vain nämä kaksi alinta ja muut kolme olivat malleina mukana.

No nyt se kahvikin jäähtyi kun tänne tulin terveisiä laittamaan, toivottavasti kaunistaa.
Mukavaa viikonloppua!

3 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Kivoja rosseja. Vetoketjukukkasta on vähän tehnyt mieli kokeilla, mutta ei ole joutilasta vetoketjua tullut vastaan.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Jäpäkkä pussukka on aina hyvä, mutta kyllä kai leprumpaakin olisi voinut käyttää?

Kyselit, mitä voisit tehdä kolmiopaloista. Julkaisin äsken blogissani kolme ideaa, joista yksikään ei tosin ole minun!

KristiinaS kirjoitti...

No just kaikkii tollasia täällä on myytävänä, muotikamaa sanoisin:) Ja isoa pitää olla.