torstai 29. maaliskuuta 2012

Askarteluja ja ompeluita


Tiffanypeitto on nyt saanut reunatkin ja seuraavaksi onkin sitten se suurin urakka, vanu ja vuori harsimalla päälliseen kiinni ja tikkaus. Siinä onkin miettimistä....


kun alapuoli näyttää tältä. Äly oli käymässä jossain muualla kun ompelin nuo saumavarat tuohon kaitaleen alle, olis vaan pitänyt järjestää ne tilkun puolelle niin tikkaus menisi helpommin. Joudun luultavasti tikkaamaan noiden risteysalueiden yli etteivät saumat joskus pesuissa kääntyisi väärään suuntaan. Ja mä en ole mikään ekspertti konetikkauksen saralla, kaikki aikaisemmat peitot ovat käsintikattuja ja nyt se ei kyllä kiinnosta yhtään. No, asia selvinnee jossain vaiheessa.

Sitten siirrytään askarteluosioon:

Vadillinen muovimunia, keltaisia ja aniliinisia, jotka on päällystetty virkkaamalla joko kahdella värillä tai vain kultalangalla.


Pussukat ja jojorintarosseja napeilla koristeltuina.


Tänään näprättyjä onnittelukortteja...


ja pääsiäiskortteja. Ja uutena on hankittu vain nuo tekstitarrat kaikki muu löytyi erilaisista jemmoista. Nyt ainakin tiedän ettei joulua -12 ja pääsiäistä -13 varten tarvitse ostaa mitään lisätarvikkeita. Askartelut menevät Etu-Töölön marttojen myyjäispöytään Töölön kirkolle lauantaina 31.3. klo 11-14.


Kansallispukurintamalla tulee opiskelutauko, kurssi loppuu ensi maanantaina 2.4.

Tämän aasinsillan kautta pääsemmekin seuraavaan: Soja Murto http://soja.blogit.fi/ järjestää mielenkiintoisen arvonnan, käykääpä katsomassa ja osallistumassa, löytyy vähän rullaamalla alempaa aloitussivulta. (Mä en oikein osaa vielä linkittää vaikka on se kait yhden kerran vahingossa onnistunutkin.) Osallistumisaikaa on kuun loppuun.

Mukavaa viikonloppua!

15 kommenttia:

Soja kirjoitti...

Olipas kiva, että kävit kommentoimassa, niin löysin pirteän blogisi! Oi, munia, mie olen heikkona eri tavoin tehtyihin pääsiäismuniin :)

Kvilttaaja kirjoitti...

Tiffanypeitto on todella hieno. Äimistelen, mitä kaikkea saatkaan aikaan. Upeaa.

intsu kirjoitti...

kyllä on upea peitto tulossa ja on jo nytkin! myös ihastuttavia pääsiäismuni ja kauniita kortteja.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hyvän näköinen tuo tiffanypeittosi! Minulle ei ole tullut mieleenkään, että saumanvarat pitäisi reunakaitaleessa kääntää tilkun puolelle - silitän yleensä siihen suuntaan, mihin ne helpoiten asettuvat eli sille puolelle, missä on vähemmän saumoja.

Eikö olekin juu vaikea keksiä, millaista tikkausta laittaa? Minulla alkaa mansikka- ja suklaajäätelön värinen peite olla koossa, muttei ole hajuakaan siitä, miten sen lopulta tikkaisin.

Anitta kirjoitti...

Upea tuo tiffanypeitto ja kauniita kortteja.

Lea P kirjoitti...

Vastaanpa kaikille teille yhteisesti:
Kiitos kehuista!
Nyt pitäisi tarkistaa onko kotona tarpeeksi vanua vai lähdenkö hakemaan sitä kaupungilta. Vuoriksi onneksi löytyi kangas omasta hyllystä.

Sude kirjoitti...

Täältäpäs löytyikin niin monipuolista käsityötä, että oli ihan pakko liittyä vakilukijaksi =) Hienoja töitä olet tehnyt.

Lea P kirjoitti...

Sude: Kiitos ja samat sanat sinunkin tekemisistä! Ne apinat on ihania.

Anonyymi kirjoitti...

Upea peitto!

Nuo rintarossit on suloisia, miulle voisit joskus opettaa kuin semmoisia tehdään :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuo edellinen anonyymi olen siis mie -marsu-

Lea P kirjoitti...

Marsu: Tuolla jossain alempana selvitänkin niiden tekemistä mutta saatanpa joskus laittaa ihan kuvallisenkin postin tänne.

Irma kirjoitti...

Peitostasi on tulossa todella kaunis:)
Pääsiäismunat ovat kivoja, raikkaita pääsiäisvärejä:)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Upea peitto tulossa!

Sirpa-Liisa kirjoitti...

Peittosi on kaunis ja kärsivällisyyttä vaatia! Voi kuinka nättejä kortteja olet tehnyt.

Matleena kirjoitti...

No nyt sain jollakin tavoin kahlattua läpi tähän astiset postauksesi ja ihailin kaikkia monipuolisia käsitöitäsi. Jatkossa poikkeankin sitten tänne usein. :)