sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Virkkuukoukkujen uudet varret ja pusuttelevat ketut

 
Virkkuukoukut saivat uudet varret Katjua matkimalla, eikä ollut edes vaikeeta.  Koukkuja on kertynyt perintönä ja omina ostoina, metallisia todella pienikoukkuisia on yli 20 kpl, osa kylläkin pääsi metalliroskiin vinksahtaneen muotonsa takia. 
 
Paistetut koukut uusilla varsilla ylemmässä kuvassa ja Fimomassamatoja alempana. Teippasin  muovitabletin leipomisalustaksi ja leikkuuvälineeksi otin ruokaveitsen.
Kivalta tuntuvat koukut uusine varsineen.

***************************************


Muurausnarukassi valmistui jo pari viikkoa sitten ja sai vuorin taskuineen sekä sangat perjantaina. Kassin pohjaosaan virkkasin 10 m muovipäällysteistä pyykkinarua vähän jämäköittämään olemusta. Narua oli vihreästä ja pinkistä kokonaiset kerät + jämät edellisistä virkkauksista. Sangat on kirpparilta ostetusta huonokuntoisesta narukassista, niissä on kätevästi metalliosan toisessa päässä irroitettavat pallukat (ruuvit) joten olivat helpot pujottaa paikoilleen.

***************************************


Solmioista ja paidasta tein tyynyn ystävälle jolta sain materiaalia ison kassillisen.
Tätä sommittelin viimeisellä työviksen kevään tilkkukurssitapaamisella.
 Alemmissa kuvissa on varmaan ainakin 10 vuoden takaa aloitetun Dear Jane-peiton tilkut, neljä kun viitsisi vielä tehdä niin saisi kolme tyynypintaa ainakin aikaiseksi.  Kirjan tilasin tekijältään ensimmäisenä nettiostoksenani ja mukana tuli rintanappi ja viivaimet jotka ovat jemmanneet itsensä jonnekin piiloon. Blokeista kaikki suoralinjaiset on ommelta ompelukoneella ja pyöreäkuvioiset käsin aplikaationa eli ei mitenkään oikeaoppisesti.

****************************************Värttinällä kehräämisen saralla olen saanut ahaa-elämyksen, kuten huomaat on siinä ihan oikeaa yksisäikeistä lankaa ilman hirveitä muhkuja joita olen aikaisemmin hienosti aikaansaanut.
Rukkikuiskaaja Laura Hämäri vihki monta naista kehräyksen saloihin Vanhankylän Kartanossa 7.4., tästä löytyy myös Katjun blogista hieno tarina.

**************************************


Lauantaina olin marttailemassa Kädentaitotapahtumassa messukeskuksessa ja käytettyjen t-paitojen jatkokäyttöopastuksen jälkeen kiertelin osastoa tarkoituksena vain katsella.  Nämä langat vain oli niin herkut että ostettaviksi joutuivat, vyötteellinen on puuvilla-pellavaa ja oranssi pellava-bambua.
Ja tiskiräteiksi taitavat muuttua nämä 100 g:n kerät.
Tämänpäiväisen käynnin ostoksina olikin sitten nuo pöllö-muistilaput.


Tänään tapasin messuhulinoissa myös tilkkuystäväni Marlen joka ensitöikseen lahjoi minut tällä pusuttelevat ketut-pussukalla, olen kuulemma testikäyttäjä tälle koska tässä muovi + karkkipaperit sekä tukikangas on tikattu suoraan kaikkien kerrosten läpi, sisällä on vielä erillinen sudenkorentokuosinen vuori.  Pussukkaan mahtuu hyvin puhelin piiloon.
Tää on vaan niin ihana että raaskiiko edes käyttää mihinkään, paitsi jos en käytä niin eihän tätä kukaan muu näkisikään.  Huomenissa näyttelen tätä Saunabaarin Sytomyssyilijöille ja Kampin palvelukeskuksen neuleporukalle.

************************************

Mukavaa viikonalkua kaikille!

5 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Hengäsyttävää hommasta toiseen hyppäämistä. Parannellut virkkuukoukut näyttävät iloisilta.

Marle kirjoitti...

Nuo virkkuukoukut on varmasti mukavammat kädessä (ja paremman näköisetkin) kuin ennen. Pysyy paremmin veltoissakin sormissa tuommoinen tukeva varsi. Kassi on niin kaunisvärinen ja huolella tehty, kun on vetskarit ja taskutkin. Solmiotyyny on loistoidea! Kaunis päällinen ja näppärästi tuo paita käytetty taustaksi. Sinun ostokset painottui lankohin, minun kankaisiin. Pöllö-muistilaput on kivoja, ne ainakin huomaa! Ehkä voit ottaa kesäksi lampaan sinne mökille ja alkaisit valmistaa lankaa ihan ite. Talveksi antaisit lampaan johonkin tilalle hoitoon. Saapa nähdä, miten kännypussi kestää. No eihän ne ketut voi vuositolkulla suudella. Se on ihan selvä juttu. Kiitos mukavasta seurasta ja kaffesta!

*VEKKI* kirjoitti...

Miten tuo Fimo pysyy kiinni tuossa koukussa? On tuo muurauslangan suosio aivan omaa luokkaansa. Klpsuvirkkauskaan ei taida pärjätä. Mistä lie alkanut. Mutta hienoja tyynyjä olet tehnyt Aivan ihana solmiotyyny.

Outi-M kirjoitti...

Hienot koukut ja aivan ihana kassi, samoin pussikka. Kauniita kaikki.

KristiinaS kirjoitti...

Oletpas saanut paljon aikaan. Fimo-paistetuista koukuista taitaa tulla muoti-ilmiö. Mutta nyt ne ei mahdu tuohon kivaan koteloon mikä sulla näytti olevan.
Oisit näyttänyt sen pyykkinarupohjan; siis onko se ulkopuolinen pohja josta sitt tuo laukun virkkaus alkaa vaiko? Noh, en mä kuitenkaan tee.