keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Harrastin harrastusta



 Lahdessa Sibelius-talossa lauantaina 19.3. yli 400 muun asiasta kiinnostuneen kanssa osallistumalla Tilkkuyhdistys Finnquilt ry:n vuosikokoukseen ja Tilkkulatu16 tapahtumaan.
Parhaat tarinat tapahtumasta löytyvät blogeista - Marle tekee -  ja - Neulanhaltija -.
Linkeistä pääsette suoraan hurmaaviin tunnelmiin ja kuvasatoon mukaan.

 

Todella mielenkiintoinen oli Helena Vaarin luento hänen tekstiilitaiteestaan,  suosittelen tutustumista hänen omiin sivuihinsa .



Luentosalin seinillä oli vaikka mitä kivaa ja hienoja kuvia löytyy mainitsemistani blogeista, oma kamera ei yllä lähellekään samaan tarkkuuteen.  Nämä ovat hollolalaisten tilkkuilijoiden patalappuja.


Jotainhan sitä tietysti tarttui omiin käsiinkin kotiintuomisiksi, nuo rautalangat ovat pussukoiden kehyksiä, esittelen käyttötavan kunhan ensin saan yhden pussukan ommeltua.
Kankaita ei pitänyt (tietenkään) hankkia yhtään mutta eihän näistä herkuista ohi päässyt. Näitä varmaan silittelen ja ihailen vuoden ennenkuin jotain saan aikaiseksi.


Näistä mukialusista voisi sanoa että valmistuivat oikeaan aikaan mutta vuosi jolloin olen tiput niitä varten leikellyt kankaasta on unohtunut. Todellinen vihdoinkin valmista-projekti.

**************************************************


Naamakirjan virkkaus-ryhmissä virkataan nyt Bilteman muurausnaruja sellaisella innolla että narut ovat ajoittain loppu kaupasta. Omissani käytin mallina Virpi Siiran Ympyrävirkkauskirjan mandalaa ja koukkuna oli 2,5mm.  Oranssin lanka oli noita muita ohuempaa ja siksi on pienempi.

**************************************************

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja hyvää tulevaa huhtikuuta.
Sen jälkeen onkin melkein kesä.





7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Tosi upeita tilkkutöitä, kyllä työ tilkkumestarit olette taitavia. Pienistä kankaan palasista loihditte upeita töitä.
Jaaha että siekin hurahdit muurausnaruun :)) miun onni on ettei täältä niitä saa , muuten olisin varmasti mukana villityksessä.
Oikein aurinkoista alkavaa huhtikuuta

Marle kirjoitti...

Tipualuset ovat oikein sievät! Vähän joka blogissa, missä koukku heiluu, on jotain tuosta narusta tehtyä. Kaikki tekoset ovat olleet kauniita ja niin on nuo sinun ympyräiset lasinaluset.

Tiinatei kirjoitti...

Hienoja löytöjä Ladulta! Minulta jäi jostain kumman syystä kaikki pienet työt kuvaamatta. Mukinaluset ovat tosi hauskoja!

Suvituulian kasityopaja kirjoitti...

Hyvältä näyttää!

Neulanhaltija kirjoitti...

Kaunis Kiitos Linkkivinkkauksesta! Ja tervetuloa blogiini uudestaankin. Siellä vilahtelee aina sillointällöin tilkkutöitä. Mukavaa kevättä sinulle!

Sari Räsänen kirjoitti...

Mukinaluset ovat huiput ja hauskat!

Anitta kirjoitti...

Kyllä nuo tilkkutyöt on sitten kauniita, mutta aikaa ja kärsivällisyyttä varmasti vaativat.