sunnuntai 2. elokuuta 2015

Aurinko paistaa

... ainakin tällä hetkellä ja lämpöäkin on melkein 19°.  Sadetta ja kylmää on riittänyt ja ne muutamat aurinkoiset ja lämpimät päivät tuntuvat ihan harhatapauksilta. Kuvitelmat leikata matonkuteita pihalla ovat edelleenkin kuvitelmia mutta tuplat kahdesta ikkunasta otettiin pois heinäkuun puolella. 

Saas nähdä saadaanko edes elokuussa muutama lämpimämpi päivä mutta eipä ole tarvinnut huolehtia kukkien, herneiden ja kahden kurpitsan kastelusta näillä keleillä. 

Sisällä on saanut istuskella käsitöitä tehden tuntematta minkäänlaista huonoa omaatuntoa, ja tällä aasinsillalla (mikähän sekin oikeasti on) pääsenkin esittelemään tekemisiäni.


Ainoat vähänkään tilkkuiluun hennosti liittyvät tekemiset, osa jo vuosi sitten leikeltyjä ja tänä keväänä kierrätystapahtumasta hankittuja kankaita ja niistä syntyneet pussukat ja kassit.


Marimekkotilkun käytin kokonaan, taskussa 4 pientä jämäpalaa kerä vuorikankaan. Vuorikankaat samaisesta tapahtumasta.

*****************************************
Ja sitten virkkaus- ja neuleosastolle:


Omista vanhoista Florica-lankajämistä (perittyjä, kirpparilöytöjä) ja ystävältä ostetuista syntyi tämä peitto 130 x 175 cm (846 g). Ja lankoja on vielä jäljellä vaikka kahteen samankokoiseen.Tässä värilajitelma 23 eri väristä, vanhemmat langat tuntuivat olevan paksumpia kuin tämän päivän Floricat virkata vaikka tässä näyttävätkin melko tasalaatuisilta.


Arvaakohan kukaan mikä tämä on? Kyseessä on mallitilkku ylhäältä alaspäin-neulottavaan jakkuun tai puseroon. Hiukan tuli tuosta hihasta turhan leveä mutta tekniikka ainakin tuli selväksi.  Kiitos tyttärelle hyvästä opetuksesta, nyt pitäisi vain rohkaista itsensä aloittamaan neule siihen hankituista langoista.


Tässä on kaikki kesäkuun alussa neulotut sytomyssyt potretissa piirongin laatikossa.


Vasemmalla on bambutiskirättejä ja vieressä viimeisimmät sytomyssyt.

****************************************

Puhoksen perinnepäivillä heinäkuun puolivälissä tuuleteltiin kansallis- ja kansanpukuja.


Itselläni oli päällä feresi röijyineen, päähine vielä puuttuu ja laukkuna nykyaikaisesti farkkutuunaus.


Perinnepäivillä oli kumpanakin päivänä (la-su) myös neulontakilpailu Kitteen Käsikkäitten järjestämänä, ja minä sitten voitin sen sunnuntain kisan. 
Silmukoita 15 ja aikaa 15 min.,  kerroksia sain aikaiseksi 2 s vaille 45 krs. ja kilpailulanka haastavasti purettua ja monisäikeistä.  Palkintona oli aina tarpeellista sukkalankaa ja puikot.

***************************************

Sitten eläimiin ja ötököihin + muihin kasvaviin:

Kaikenlaisia lentäviä on tullut vastaan (huom. mies on kutsunut minut katsomaan näitä) pitkin kesää.
Vasemmalla lehmuskiitäjä, keskellä pikkupystyperä ja unikko juuri auenneena.


Vas. harmaasiepon poikanen ensilennon jälkeen kaulassaan muhkea punkki, keskellä keisarinviitta ja oikealla lepakko postin heittolaatikon kyljessä varpaistaan roikkumassa. Lepakko makoili keskellä tietä josta mies nosti sen roskapihdeillä postilaatikon sisään. Paikka ei kuitenkaan ollut lepakon mieleen ja siirtyi itse tuohon paikkaan. Mitähän jännää oli tapahtunut että se keskellä päivää oli tielle joutunut.
 

Sieniä, sieniä.... niitä on metsät pullollaan ja on niitä mustikoitakin. Ensimmäinen mustikkapiirakka kohta syöty ja just mies toi sangollisen lisää, pitänee siirtyä putsaustehtäviin.Nyt jo pilvistelee (klo 16.10), toivottavasti tälle kuulle löytyy aurinkoisia ja kuivia päiviä, matotkin nimittäin odottavat vuosittaista kylpyään.

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja mukavia kesäpäiviä kaikille!


6 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

No herttinen sentään ko sie oot ollu ahkera, ihan ensin kehun tuon peiton se on niin mahtva ja mikä hauska malli, tuon otan kyllä talteen. ihania pussukoita ja kasseja, myssyjä ja ötökät päälle.
Ihan tuo siun feresi ja nuttu

Tilkkureppu kirjoitti...

Nyt on kyllä ahkeroitu, niin on palajon kaikkia kivaa ja kaunista tehty:)
Hienoja lintu, lepakko, kukka ja perhoskuvia! Täälläkin on tänään käyty mustikassa ja nyt on mustikat putsattu ja purkeissa pakastusta vaille.

Hieno tar kirjoitti...

Mahtava sienisato ja käsityösato :)

MariJ kirjoitti...

Aivan ällistyttävän ihana tuo sinun peitto! :) Kansallispukukuvasta tuli mieleen, että jokohan täällä Oulussa on kansallispukujen tuuletuspäivä tältä vuodelta mennyt, yleensä se on tässä elokuussa, enkä ole ainakaan vielä törmännyt ilmoituksiin, että se olisi tulossa tai mennyt. Monena vuonna olen suunnitellut sinne meneväni, mutta aina se on ollut jotenkin hankalaan aikaan ja muutenkin autottomana on vähän haasteellista päästä kansallispuku päällä johonkin tilaisuuteen. Ei huvittaisi sotkea puvun helmoja pyörän pinnojen välissä...

Marle kirjoitti...

Et ole ihan toimettomana oleillut. Peitolle on varmaan jo ollut käyttöä viileinä iltoina. Oikein hyvältä näytät feresissä ja nutussasi. Meille tuli kerran tuo lehmuskiitäjä parvekkeella olleeseen palmun runkoon. Pelästyin kamalasti, kun se on aika iso ja melkein epäilin sitä jonkun vieraan valtion armeijan vakoilulennokiksi. En uskaltanut mennä parvekkeelle uudelleen ennen kuin se oli kadonnut. Komeat on sienisaaliit! Jopa minäkin olen ottanut hieman sieniä ja tehnyt kastikkeen. Ja onnittelut sukkelalle neulojalle! Hyvä tietää mistä saa apua, jos tarvitsee jotain nopeasti saada : D

Matleena kirjoitti...

Olet sinä ahkerasti puuhannut käsitöiden parissa ja vielä ehtinyt juoksemaan miehen kutsun mukaan katsomassa ötököitä, lepakoita ja vaikka mitä. :) Meilläkin on muuten sama tapa, että kutsutaan toisemme katsomaan, jos jotain harvinaisempaa nähdään. Viimeksi pari kolme päivää sitten mökillä mies kutsui minua katsomaan ja kehoitti ottamaan kameran mukaan. Siellä sitten ihmeteltiin nuoressa kuusikossa ihmeellisiä "hattivatteja" ja nappasin minä muutaman kuvankin. Kotona sitten LuontoPortin avulla tunnistettiin ne hattivatit purppuranuijakkaiksi. :)