sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pussukoita ja myssyjä
Työviksen tilkkukurssilla Ogelissa Ulla-ope esitteli kivan kukkapussukan ja pitihän minunkin sitten sellainen saada. Pohja on neliö ja tähän olisi helppo istuttaa erilaisia tilkkuharjoituksia ja kirjontatilkkuja eri sivuille kuten oli mallipussukassakin. Seuraavakin on jo työn alla, kokonaan kierrätysmarimekoista.  Ja siitäkin puuttuu ne tilkut ;(


Kerrankin olen saanut jonkun kankaan käytettyä niin loppuun ettei siitä löydy jemmoista edes langanpätkää.  Marimekon Raanu-kangas joka on kuin tilkuista koottu sopii tähän pussukkaan hyvin. Kokoa tällä on seuraavasti: lev. 23 cm, kork.  14 cm ja pohjan pit. 18 cm ja lev. 5,5 cm.
Sisälle ompelin taskun ja päällikangas on tikattu ohueen poly-huopaan suorilla tikkauksilla, antaa vähän ryhtiä ja pussukka pysyy hyvin pystyssä.


Näitä myssyköitä on tullut neulottua pitkin talvea ja kevättä, huomenna vien isot vaaleansiniset Sytomyssytapaamiseen Saunabaariin Maunulaan.  Pienet pipot toimitan toisiin paikkoihin.Tulee sitä pyykkiä ihan puhtaista/uusista kankaista, koska haluan kutistaa ne ennen tilkkutöihin joutumista.  Käytän usein töissäni rinnakkain uusia ja käytettyjä/vaatteista purettuja kankaita. Isot vaaleat saumuroin risareunoista ennen pesukoneeseen joutumista mutta kirjavien kanssa harrastin nyrkkipyykkiä pesualtaassa.  Haluan olla varma että kankaat eivät valmiissa työssä joskus värjää vierustovereitaan. Kastelun ja testailun jälkeen nekin pääsivät huuhteluun ja linkoon pesukoneeseen. 
Näitä kankaita olen keräillyt vuosien 2014-15 aikana joten oli jo korkea aika pestä ne.


Kiitoksia edellisen Tallinnaretken kommenteista ja mukavaa viikonalkua, 
keskiviikkona saakin sitten aprillata.

 
 

10 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Ogelissa on tapahtunut joku katastrofi ja kurssi siirtyy rajikselle, missä lieneekään. Valtavasti oot taas hankkinut kankaita.

Anitta kirjoitti...

Onpas kauniita pussukoita. Ja kankaita näkyy olevan vielä jäljelläkin. :)

Hieno tar kirjoitti...

Ahkera harrastaja, noin paljon valmista! Mitähän uusista kankaista tulee?

kosotäti kirjoitti...

Tuo ensimäinen pussukka on hauska, sehän sopis vaikka käsityö pussiksi.
Upea on tuo toinenkin ja nuo myssytkin on kauniita. Sie oot ollu tuotteliaalla päällä :)

Tilkkureppu kirjoitti...

Onpa kivoja pussukoita, tuosta ensimmäisestä tulee mieleen mansikka:) Paljon olet taas kerinnyt!

Marle kirjoitti...

Jännän mallinen pussukka. Tuonne voisi piilottaa jotain tosi tärkeää, jonkun aarteen. Hyvät niput puhdasta pyykkiä! Ja Raanu-pussukka on aivan ihana. Minulla on sitä kangasta jäljellä vielä pieni pala. Aivan söpöjä nuo pilkkupipot!

Sari Räsänen kirjoitti...

Kiva reuna pussukassa!! Tykkään ja taidanpa kokeillakkin joskus. Pirteä on tuo alimmainenkin pussukka!! Myssyjä hyvään tarkoitukseen. I lovet.

Tiinatei kirjoitti...

Hauska pussukka tuo ensimmäinen! Raanukankaasta saa niin kaunista ja toimii pussukassa hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Saat paljon hyödyllistä aikaseksi. Isoäiti

Jokke kirjoitti...

Ihana kukkanen! Ja siihen voisi laittaa vaikka lehtiäkin.