sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Keskeneräisyyksiä ym.

 

Joskus ammoin aloitettu Qvidi-Mina-jakku on vihdoinkin harsittu-ommeltu kasaan. Ruutuja tuossa on 404 kpl ja koska ne ovat pienempiä kuin ns. ohjekoko 5x5 cm niin joudun varmaan virkkaamaan ainakin n. 30 ruutua lisää plus reunusten puolikasruudut ennenkuin pystyn tätä edes sovittamaan.

 Jakun ruudutetun kaavan olin piirtänyt lakanakankaalle 5x5 cm ruudutuksella ja siinä ommellessa ruutuja yhteen kaava jäi isoksi ja jakku kutistui kuin se kuuluisa pyy maailmanlopun alla. Ompeluun käytin ohutta vaaleanharmaata villalankaa jolla aion ommella myös työn loppuun.
Miksiköhän sitä siirtelee näitä ns. viimeistelyhommia vuodesta toiseen kun yhdistämiseen ei sitten kuitenkaan mennyt n. 8 tuntia enempää. Hoh-hoijaa.
Pasianssin ruutujen asettelun hoiti onneksi tyttäreni.

*******************************************


Kävin torstaina Syyrinkiläisten kanssa vierailulla YLEn puvustamossa. Tässä muutama kuva peruukkiseinistä ja jännästä piippausrautojen uunista. Noilla käherretään karva-karvalta ommeltuja viiksiä, pulisonkeja ym.

 Hattujakin löytyy joka lähtöön.


Töissään ahkeroivalla ompelijalla oli hieno farkuista tehty aputasku, vieressä näyte vaatteiden arkistotiedoista, numerot tarkoittavat vuosilukuja.
Kivan tarinan vierailusta löydät Marlen blogista.

****************************************

Lauantaina kävin kässämessuilla Vanhassa satamassa ja ensimmäiseksi menin Kierrätyskeskuksen pisteeseen josta tein tosi hyvät löydöt lankojen suhteen.  Pyöreät kerät ovat australialaista villaa höystettynä kasmirvillalla ja nuo kolme värikästä pötkylää sisältävät merinon lisäksi alpakkaa ja silkkiä. Ovat muuten suloisen pehmoisia.

Muu tarpeellinen löytyi muilta myyjiltä. Monta tuttua tilkkuilijaa ja neuleystävää tapasin myös siellä ruuhkan keskellä.

*****************************************


Jemmassa olleista Novitan Sädelangoista virkkasin huivin Novita-kevät 2013 ohje nro 34 mukaan. Lankaa meni yhteensä 4 kerää joista kaksi oli valkoisia.  Tätä on tullut virkattua mökkimatkalla ja hiihtokisoja katsoessa.

****************************************


Laukku on nyt saanut vuoriosan sisäänsä ja seuraavaksi siihen pitäisi kiinnittää hihnaa varten D-lenkit ja sen jälkeen vetoketju. Läppäkin on vielä vaiheessa mutta nyt vois jo sanoa että melkein valmis tapaus.


Kiitos kommenteistanne edelliseen  ja mukavaa alkavaa maaliskuuta.


11 kommenttia:

Tilkkureppu kirjoitti...

Johan olet ollut ahkera taas, pieniä ovat jakun ruudut!
Ylen puvustamossa käynti oli varmasti mielenkiintoinen:)
Laukkuhan on kohta valmis, kiva nähdä se valmiina!

TeSa kirjoitti...

Onpa kaunis väritys tulossa jakkuusi. Suuritöinen. Upea!

kosotäti kirjoitti...

Toi puvustamo on varmasti mahtava paikka, hienoa että pääsit sinne.
jakusta tulee varmasti upea,ja ihania lankoja olet ostanu.
Ja vielä kehut tuolle valmistuvalle laukulle, mite ihmeessä joku on noi ahkera :)

Marle kirjoitti...

Onkohan Inga jo saanut oman Qudi Minansa valmiiksi? Niin suuritöinen, etten ikinä olisi saanut kelmea lappusta enempää aikaiseksi. Eipä törmätty messuilla, vaikka kierrätyskeskuksessa minäkin vietin aikaa aika pitkästi. Laukku alkaa jo hahmottua. Sisus on hyvä monine taskuineen. Kivat kuvat sinulla tuolta Yleltä.

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä saalis kierrätyksestä. Miten ihmeessä tuommoiset langat on sinne joutuneetkaan.
Mä en ikinä koskaan sais tehtyä Qvidi Minaa vaiks se on kuin kiva ja nätti. Onnittelut sulle ku oot jo noin pitkällä. Moni on tuon aloittanut mutta harva valmiiksi saanut.
Muikeata maaliskuuta Sinulle.

Tiinatei kirjoitti...

Onpa kaunis keskeneräinen!

satunNainen Paula kirjoitti...

Mahtavat kierrätyslöydöt!!
Upea jakku tulossa!! Voi, haluaisin samanlaisen, mutta toteutus saattaisi tökkiä pahemman kerran...

Tuulia kirjoitti...

Jakusta tulee upea ja huivi on myös kaunis.

Niina kirjoitti...

:) itse vaan haaveilen ajasta tehdä taas jotain ajan kanssa. Nyt on kädessä tenniskyynärpää ja muutto jne edessä.

Pirena kirjoitti...

Ihan kuin olisin lukenut tuosta pitkäaikaisesta rojektista, enkä ole ollenkaan varma oliko se sinun blogisi. Kyllä se aina mukavalta tuntuu jos saa jonkun pitkään hautuneen työn valmiiksi.

Lea P kirjoitti...

Pirena: on tämä keikkunut täällä jo vuonna 2013 tammikuussa ja tilkkuja on aloiteltu varmaankin joskus edellisellä vuosikymmenellä.