maanantai 1. joulukuuta 2014

Näppipyyhkeitä lisää

 
ja varikselle vihdoinkin jalka.
Hain Ikeasta lisää pieniä käsipyyhkeitä ja tein toisen 6-sarjan näppipyyhkeitä, nyt nämä riittävät lahjuksiksi ja itsellekin. 
Varis-neulis on maannut laatikossa pari vuotta odotellen sopivaa jalkaa itselleen.  Viikolla kävin Tiikeri-kaupassa ihan muissa etsinnöissä ja silmiini osui koristenauhahyllyköstä nuo hienot lakatut, puiset, korkeat lankarullat jotka tosin oli päällystetty 3 metriä pitkällä glitteri"sametti"nauhalla. Heti tiesin että nyt varis pääsee raakkumaan ompelupöytäni läheisyyteen kun saa jalan itselleen. Pyysin miestä ujuttamaan jalan sisään palasen uudenvuoden tinakenkää jotta se pysyisi paremmin pystyssä eikä keikahtelisi itsekseen.  Vähän on kuitenkin vielä hutera, kerronpa myöhemmin mitä keksittiin korjaukseksi.Tänään alkaa Joulukalenterisukkien neulonta, otin lankakuvan ennenkuin olin tarkemmin tutustunut sääntöihin ja joudunkin nyt raapimaan porukasta pois nuo iskemättömät (muutaman vuoden kaapissa lojuneet) kerät tai nimeän ne ihan omalla määräyksellä jämiksi vedoten tuohon säilöntäaikaan ;-) Toinen mahdollisuus on kysellä tutuilta ohuita sukkalankajämiä, saas nähdä miten tässä vielä käy.
Tänään oli ohjeena neuloa varvasosa ihan millä värillä miellyttää sukkaan A ja yksi raita lempiäänilevyn kannen värillä. Värinä siihen sopisi tuo ruskehtava vasemmalla kun ajattelee Beatlesien Please please me-älppärin kantta. Levy on vuodelta 1963 ja monona kuuluu.Vapautinpa itseni eräästä ikuisuusprojektista joka ei tuntunut edistyvän millään vaikka alkuvuodesta värjäilin siihen lisää lankaakin. Näistä oli tulossa neulejakku ilman napituksia ja olin jo pitkällä helmassa menossa (ylhäältä alaspäin) kun se sitten stoppasi. Olipa kiva purkaa mokoma tekele. Vielä pitää vyyhditä nuo kerät ja kastella suoremmiksi. Saas nähdä mitä näistä nalleista joskus kasvaa.Pikkuisia keskosmyssyjä on valmistunut lisää.  Värit on missä lie tässä pimeydessä, eikä salamakaan pelasta niitä.

*****************************************
Seuraavaksi esittelen muiden tekemiä ihanuuksia:

Päivi-niminen ystäväni Sauna-baarista (Maunulan asukastalo) oli askarrellut nämä hienot kortit ja sain luvan esitellä ne täällä. Neulekortissa myssy on neulottu kirjoneuleena eikä tehty silmukoita jäljentäen.


Toisena on Mirja Kaikko'n tekemä kaksipuoleinen tilkkunauha "Ainakin sata tilkkua"-kurssilta (Työvis/Malmitalo/op. Heljä Reponen). Tilkkuja on yhteensä 24 erilaista, eli seläkkäin ommeltuina tässä näkyvissä 12. Tilkun koko n. 5 x5 cm, jokainen pisto on käsin ommeltu ja taitaa tuo pyöreä pitsi olla ompelulangasta virkattu. Ja valo tekisi nämä vieläkin kauniimmiksi.

****************************

Mukavaa joulukuun alkua!


7 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ihana toi varisneulatyyny, noin upeeta en oo ennen nähnytkään.
Sieviä no keksoslasten myssyt, antavat pikkusille lämpöä ja lohtua.

Anitta kirjoitti...

Komea varis sinulla ompeluseurana.
Minulla on muutamia jämäkeriä ohutta sukkalankaa, saat jos tarvitset. (Laitoin langoista kuvan blogiini)

Lea P kirjoitti...

Kiitos variskehuista.
Anitta: kävinpä kurkkaamassa ja laitoin viestin sinulle.

Marle kirjoitti...

Onko sinun varis ollut jalattomana koko ajan? Minä laitoin silloin tiimarin halpislaarista kynttilänjalan. On tukeva. Mutta hyvä että vaakku nyt pääsee raakkumaan ihmisten ilmoille. Jännä nähdä, millaiset sukat syntyy. Tekisi mieli itsekin alkaa, mutta en taida jaksaa. Vauvaneulomukset ovat suloisia ja näppikset tarpeellisia.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kiva varis nuppineulatyyny ja hyvä, että sai jalan. Näppikset ovat kyllä kiva idea!

nätti rätti kirjoitti...

hmmm... tuota tilkkutyönauhakuvaa pitääkin klikata suuremmaksi ja katsoa tarkemmin...

Unknown kirjoitti...

Johan on komee varis, onneksi löysit jalat jotta pääsee esille!! Pyyhkeiden tuunaus onnistunut !!! Noista sun langoisdta tulee varmaan kauniita sukkia, odottelen valmista :)