sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Monenlaista


Sytomyssyjä tein marttaystävältä saadusta trikoosta, myssyjä tuli monenkokoisia, yhteensä 21 kpl. Siilit löytyivät tilkkukurssin jämälaatikosta ja niillä koristelin nuo pienemmät. Myssyt ovat kaikki kaksinkertaisia, osa suorakulmioita ja osa päälaesta pyöristettyjä. 


Lisää näppispyyhkeitä valmistui tilkkukurssilla keskiviikkona, oikeanpuoleinen oli näytillä jo aikaisemmin. Narrasin  hintatietoni kanssa, nämä maksoikin 1,99/2 kpl ja nyt perjantaina 1,49/2 kpl kun kävin hankkimassa Ikeasta 3 pakkausta lisää. Näitä saattaa näkyä myös seuraavassa postauksessa.


Nämä sukat aloitin tiistaina 7-veikkalangasta 3,25 pyöröllä, kantapäästä alkaen kahdelta eri kerältä eli jämäsukat. Ei ois kannattanut, vähän tuli hankaluuksia tuossa terässä yhdistämisvirkkauksen kanssa mutta lopulta sain sukat kasaan.  Nää on minulla ekat tasona neulotut sukat ja ohje löytyy Sukat kahdella puikolla-kirjasta, siellä kyllä neuvotaan neulomaan yhtä sukkaa kerralla eikä kahta pyöröllä.
Ihan tuli käypäset ja teen toistekin.


Nämä joskus aloitetut valmistuivat tänään, sukat ovat lasten kokoa n. 34 ja pipo aikuiselle sopiva puuvillainen.


Uudenmaan kässämartoissa neulotaan myssyjä naistenklinikan keskososastolle, koko on todella pieni, vain 26 silmukkaa puikolla myssyosassa ja sitten neulotaan tuo hartialämmitin, pieni keeppi, siihen lisäksi. Tämä on tarpeellinen lämmike kenguruhoidossa ja lapsi saa tämän omaksi.
Minulla on toinen jo valmistumassa. Tarinaa ja ohje myssyyn löytyy tästä.Tilkkuystäväni Marlen kanssa pidettiin pieni kangasvaihto, minä annoin hänelle Elvis- ja Beatles- kangaspaloja ja itse sain kivaa kana-kangasta ja hienon kortin.  Saattaa olla että tämä tilkku pääsee koristamaan seuraavaa pussukkaa tai sitten omaa näppispyyhettä.

*************************************************


Pagisen mitä pagisen-blogissa pehmitetään miestä tuleviin projekteihin herkuilla, tällä kertaa tiikerkaakulla ja lihapadalla. Minä kyselin kakkureseptiä kommentissani ja hän sitten julkaisi sen kaikkien käyttöön. Reseptissä painotetaan voin käyttöä ja hyvää tuli kuten näkyy tuossa leikatussa kakkukuvassa, kakkupaperi on niin rasv./voinen että lautasen kuviot näkyvät sen läpi.

Herkullista viikonalkua kaikille ja kommenteista iso kiitos.6 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ihan on Martan tekemän näköinen kakku, tasainen, kauniin kullanruskea ja muutenkin komea. Varmasti mies tuollaisella pehmittyy projekteihin, siis jos tykkää kakusta!

kosotäti kirjoitti...

Mukavaa kun leivoit kakun, eikö vain olekkin maukas,
Oot sie ollu ahkerana, ihania pipoja, sukkia ym.
Nuo pyöröpuikoilla tehdyt sukat ovat mielenkiitoiset, montakohan sukanneulomistapaa on olemassa

Marle kirjoitti...

Aina hieman huippaa, kun tulen tänne työmyyrän blogiin! Miten ihmeessä sinä ehdit näin paljon? Näppäriä näppiksiä, pipoja monen kokooisina, huivia hartioille, suloisia sukkia ja vielä parasta miesten pehmitysainetta kakun muodossa. Uusi sananlasku on Voi vanhin voitehista. Kyllä voilla leivottu on aina parasta.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Niin huippaa ja hengästyttää minuakin tuo aikaansaannosten määrä.Kauniita ja tarpeellisia kaikki. Ehkäpä minunkin joululahjapaketeista löytyy tänä vuonna tuollaisia pyyhkeitä.Kiitos ideasta.

Kvilttaaja kirjoitti...

Ihmettelen, miksi neuloa sukat tasona, kun pyörönä neulominen on keksitty. Vanhalla neulekoneellani voi neuloa vain tasona ja sivusauman ompeleminen oli aika tylsää eikä saumasta tullut koskaa mukavan joustavaa.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kyllä täällä on taas tehty niin paljon kaikkea kaunista ja paljon, olet sinä aikamoinen ahertaja:)
Ihana kakku. Nam!