Kissa istuu nyt uudessa puserossa (kerran pestyssä ja ommellessa rypistyneessä) uudestaan pykäpistoin ommeltuna. Taitaa tuo pusero kupsahtaa ennemmin kuin kissa joka taitaa olla melko pitkäikäistä sukua kun edellisessä oleskeli 21 vuotta.
Virkkasin itselleni siitä Kaapelin kierrätystapahtumasta ostetusta pellavasta itselleni hatun ja jouduin lisäämään lieriin puuvillalankaa kun olin ottanut pellavaa liian vähän mukaan maalle. Ois se koko rullakin mukaan mahtunut mutta kun piti olevinaan säästää tilaa muille langoille.
Eiks ole hieno hatunesittelijä, sain sen lahjaksi viime kesänä ystävältäni. Pää on styroksia ja kevyt, mies sitten laittoi siihen vanerisen kiekon painoksi. Liitoskappaleena pään ja kiekon välillä on samppanjapullon korkki, se sattui sopimaan hyvin kaulassa olevaan reikään.
Viereisessä kuvassa on rohdinpellavasta virkattuja pesukintaita.
Olen useammassa blogissa törmännyt lankojen lupiininkukilla väräjäykseen ja kun kukkia on tienvarsi väärällään niin piti minunkin kokeilla. Täytyy kyllä myöntää etten ole mikään ekspertti tässä hommassa ja teen kaiken varmaan ihan väärin. Kukat sai kätevästi kerättyä kassiin kun ensin taittoi kukinnosta sen nupullisen osan pois ja sitten vetäisi(lypsi) ne siniset kukat varresta kouraan. Tienvarressa on nyt kummallisia kukattomia kukkavarsia vaikka kuinka paljon.
Kassissa oli kukkia 1245g ja pistin ne kolmeen jo aikaisempina kesinä käytettyihin värjäyspusseihin.
Sitten seuraakin se väärävärjäysosuus (jos ohjeisiin vertaa, esim. veden määrä), minulla on 10 litran kattila johon laitoin n. 5 litraa vettä ja pussukat sinne mukaan, kun keitos oli noin 50° laitoin sinne mukaan kaksi 100g kasteltua vyyhtiä harmaata tuntematonta lankaa, lisäsin pari litraa kuumaa vettä, keittelin tunnin ja otin kutistuneet kukkapussit pois. No, lanka oli edelleenkin harmaata mutta liemi ihanan tumman violettia, tässä vaiheessa muistin jonkun lisänneen keitokseen soodaa ja saaneen värin tarttumaan lankaan. Ja ihme tapahtui reilun ruokalusikallisen soodalisäyksen jälkeen, väri muuttui vihertäväksi ja tarttui myös lankaan. Kuvassa väri on pliisu, saas nähdä miltä lanka näyttää huomenna kun on yön yli lillunut liemessä.
Langan koostumusta yritin selvitellä sitä polttamalla ja tarkkaan liekin väriä tutkimalla, paloi vain pienen ajan eikä sulanut kuten tekokuidut joten arvelen siinä jonkinverran villaa olevan. Palanut osakin mureni hienoksi tuhkaksi.
Värikylläistä viikonalku kaikille!
9 kommenttia:
Ihana tuo kesähattusi ja kuolematon kissa istuu taas tyytyväisenä edustuspaikalla. Kauhean ahkera sinä jaksatkin olla! Rauhotu nyt vähän lomailemaan. Tosin itsevärjätyt langat on kyllä niin kaunnin värisiä, ettei niitä kaupan valokoimat voita.
Onpas nätti virkattu hattu.
Värjääminen on varmaan jännittävää kun ei aina tiedä mitä tulee saaliiksi.
Eri blogeista on kiva lukea, millaisia tuloksia tulee milläkin konstilla. Esim
http://pyhalyyti.blogspot.fi/2012/06/no-nyt-on-vihreeta-ja-ei-kai-taas.html
Mielenkiintoinen värjäyskokemus! On noita kukkia saanut nyppiä tuohon määrään. Kesähattusi on vallan loistava, pellavaisena miellyttävä käyttää.
Mielenkiintoinen värjäyskokemus! On noita kukkia saanut nyppiä tuohon määrään. Kesähattusi on vallan loistava, pellavaisena miellyttävä käyttää.
Kaunista olet taas tehnyt ja ahkera ollut! Onko vuorokaudessasi enemmän kuin 24tuntia? Isoäiti
Ihana kissa!
Kiinnostava värjäyskokeilu, postaatko kuvat lopputuloksesta?!
Toi hattu on ihana niin kesäinen kuin vaan voi olla.
Hauska värjäys siulla ja upean värinen lopputulos.
Kaunis hattu ja tuo kissa on varmaan tyytyväinen kun pääsi uuden puseron edustaa koristamaan.
Mielenkiintoista tuo värjäys, kiva nähdä minkä väristä lankasta tulee:)
Mielenkiintoista: tilkkukissa kestää ja kestää niin, että puserot alta hajoavat. Taitaa silläkin olla yhdeksän henkeä tai enemmän.
Jännä värjäysjuttu. En harrasta lankoja, kankaita vain, mutta kiva oli lukea.
Lähetä kommentti