sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vanhoja tilkkuja Joskus ennen, ainakin 7 vuotta sitten on tullut ommeltua näitä hyrrä-blokkeja, yksi peittokin on samaisella mallilla käsintikkausvaiheessa ja pino valmiiksi leikattuja kankaita odottaa rasiassa yhdistämistä. Jotain kivempaa on tullut väliin kun nämäkin ovat vielä tässä vaiheessa, kokoa blokilla on 27 x 27 cm, peittoon ne ei edes riitä.  Hyrräkankaita ei ole jäljellä yhtään mutta reunakankaita ehkä löytyisi kotoa. Muistais vaan sitten ne kun jossain vaiheessa tulee kotona käytyä keskellä kesää.
Pöytäliina saattais syntyä (toivottavasti), mulla on joku kummallinen peittomania, aina pitäis tehdä isoja töitä. Onkohan tähän jonkinlaista hoitoa olemassa?


Tänään katselin Wallanderin suosiolla päiväsaikaan noiden futiskisojen takia ja siksikin että yömyöhällä tsiigatut murhajutut saavat minut höpöttelemään unissani. Pari viikkoa sitten mies kysäsi aamulla että mitä unta olin nähnyt enkä muistanut mitään nähneeni, olin kuulemma höpöttänyt seuraavanlaista: ... mä sut kohta tapan ja ripustan hirteen maan ja taivaan välille...

No tämähän tapahtui edellisen illan Wallanderissa jossa kirkossa oli hirtetty paikallinen naislääkäri.

Tätä aion tehdä jatkossa, paremmassa valossa tulee muuten vähemmän virheitä neuloessakin ;D Tässä värjäämäni lupiinilanka kuivuneena kera alkuperäisen mallin.
Aika kivan vihreää langasta tuli, luonnossa on kyllä vähän lämpimämmän sävyinen.

Lupiinin kukat kerään tällä tavalla, ei tarvitse nyppiä eikä mukaan tule muuta kuin noita kukkia.Autotallikin melkein valmistui, ikkunoista puuttuu vielä pleksit.


Lämpimämpiä kelejä odotellen, mukavaa viikonalkua ja kiitos kommenteistanne.

12 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Kivoja hyrräblokkeja.Oletko ajatellut kasvattaa peittoa välisuikaleilla?

Päivi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tilkunviilaaja kirjoitti...

Olipa kammottava puheenaihe keskellä yötä! Hyvät hermot on sun miehellä, kun ei edes hätkähtänyt!

Tykkään sun hyrräblokeista, mutta varmaan olet kanssani samaa mieltä, että yleiskuvaa pitäisi jotenkin väkevöittää. Toivottavasti saat tilkkupinnan valmiiksi!

Ja peittoja pitää tehdä! Ne on hauskimpia, kun isossa pinnassa blokit ja kuviot ovat parhaiten edukseen. Ei sua tästä tarvitse parantaa!

Anitta kirjoitti...

Onpas ollut karmeita unia. Minä keräsin viime yönä tavaroita kun piti lähteä äkkiä pakoon venäläisiä. Olikin mukava herätä ja huomata että unta vaan oli ollut.
Noista hyrristä tulee kaunis peitto tai miksei pöytäliinakin.

Hieno tar kirjoitti...

Hempeää lankaa tuli, ehkä uniesi vastapainoksi:) Mä olin yhtenä yönä töissä, kova suukopu oli käynnissä - stressiunia. Hyrrät on ihastuttavia, pöytäliinakin olisi tosi kaunis näistä palasista.

kosotäti kirjoitti...

Tosi kauniita nuo hyrrät, ja kauniin väristä lankaa olet saanut lupiinilla, hyvä että joku saa vihreää:))

Kvilttaaja kirjoitti...

Ihanan pehmeeät värit hyrrälokeissasi. Älä missään nimessä lisää mitään "terävöittävää", menisi pilalle koko työ. Jatka rauhallisella värityksellä, niin siitä tulee harmoninen ja käyttökelpoinen peitto tai liina.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kauniita hyrräblokkeja. Ihanan pehmeät värit!
Lupiinivärjäys, mielenkiintoista:) kaunis vihreä väri.

Hannele kirjoitti...

Minustakin nuo ovat todella kauniin harmonisia väritykseltään, kovin voimakkaiden värien lisääminen välikaitaleina tms pilaisi tunnelman. Oletko miettinyt, että työn kasvattamiseksi neliöt voisi laittaa "kulmalleen" pystyyn ja väleihin sijoittaa vaaleat/valkoiset kangasneliöt. Isojen töiden tekeminen ei suinkaan ole sairaus, useimmat blokkimallit pääsevät oikeukssinsa vata suurina pintoina.

Marle kirjoitti...

Kyllä se on nyt parempi, että jätät ne Wallanderit katsomatta Lankoihinkin olet jo ruvennut tekemään hirttosilmukoita. Pahalta vaikuttaa. Hyrräblokit on hauskoja ja pöytishän niistä tulee kepeästi.

KristiinaS kirjoitti...

Kiitos koppiskommentista, kiva tietää mistä siinä oli kyse. Nyt on kuvatkin saatu laitettua.
Komea autotalli. Onhan siitä iloa sitten rempan jälkeenkin.

Tilkkuilo kirjoitti...

Hyrräblokit ovat niin herkkiä ja kauniita. Värjäys vaikuttaa mielenkiintoiselta, kukkien keräämisineen ja lopputuloksineen.