sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Matonkuteet!


 Minun tapani tehdä matonkuteita on seuraavanlainen, ompelen kolmenpistonsiksakilla lakanan, verhon tjm. ympyräksi, olis pitänyt edellisessä varmaankin käyttää sanaa putki niin asia olisi selittynyt helpommin.
Isossa kuvassa näkyy miten ompelu aloitetaan ja vieressä miten se jatkuu sinne loppuun,  kuteen leveydeksi olen laittanut n. 3,5 cm ja leveys pysyy samanlaisena koko lakanan osalta. En tykkää leikata saksilla kuteita vaan yritän tällä repimisellä päästä vähän helpommalla. Tässä ei saksia tarvitse kuin ompeleen ylimenoon.  
Toivottavasti tämä kuva vähän selvensi asiaa. 
Ja jos jollain on vielä fiksumpi tapa niin kommentteihin saa jättää vinkkejä.


 Kanttarelleja on jo noussut (huomenna soossissa) ja hiukan lakkoja saatiin lähisuolta. Hilloa noista taitaa tulla reilu puoli litraa. Mustikoitakin näkyy tulevan mukavasti.


Mökin pihalla kasvaa humala 7,5 m salkoa myöten,  viidessä viikossa se kiipesi latvaan asti ja kohta kukkiikin.  Nuo" irtolatvat" kääntyvät silmukoiksi tuulen avulla ja tekevät humalasalon aika kivan näköiseksi.

Mukavaa viikonalkua!


11 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Mahtava humalasalko, ja nam, ihania maukkaita lakkoja.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kätevältä tavalta näyttää tuo sun matonkudetekniikkasi. Ihan oli ymmärrettävä selvitys!

Anitta kirjoitti...

Kiva humalasalko.

Sari Räsänen kirjoitti...

Hei metsään kanttarellejä poimimaan. Mulla kasvaa omassa kotipihassa Tammen katveessa niin paljon, että on vieläkin pakkasessa!! Lakkametsässä käytiin äidin kanssa viimevuonna( olin ekakertaa lakassa) kivaa oli tänä vuonna mennään uudestaan tähän meidään mökin lähelle!!

Kvilttaaja kirjoitti...

Kävipä hauskasti tuon matonkude leikkuun kuvauksen kanssa. Ympyrää en ymmärtänyt ollenkaan, mutta putkeen ompeleminen avautui heti. Mihin käytät tuollaisen määrän humalaa? Aiotko tehdä olutta oikein saavikaupalla? Hauskan näköinen humalasalko.

Tilkkureppu kirjoitti...

Hieno humalasalko! Hillaakin nam nam!
Ensin en tajunnut tuota matonkuteiden leikkuuta, vaan piti lukea oikein ajatuksen kanssa niin sitten avautui, hyvä ja helppo tapa!

Lea P kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista.
Lakkahilloa tuli vajaa litra, kolmeen pieneen purkkiin.
Humala on vain koristeena, kasvoi ennen mökin seinää pitkin ja "jokapaikassa" eli oli oikea riiviö, nyt se on saatu ruotuun ja kasvaa mökin edessä tuota salkoa pitkin. Olutta en siitä pane, sitä saa kaupasta valmiina ;).

Kiva että matonkudehommakin selvisi kyselijöille.

*VEKKI* kirjoitti...

Voi mitä herkkuja! Lakkoja ja kanttarelleja ei voi kukaan vastustaa.
Hyvä systeemi tuo matonkudeympyrä.

kio kirjoitti...

herkullista! missä päin suomea olet kun lakkaa olet löytänyt? tänään kävin poimimassa n.5l mustikoita, yritin laskeskella paljonko tarvitaan, jos mies joka päivä syö puuronsa kanssa kourallisen

KristiinaS kirjoitti...

Tota noin, mä oon niin toope näissä kudeasioissa, että en vieläkään ymmärtänyt . . Noh, kerrot sitt ku joskus kesän jälkeen tavataan (huom. en kirjoittanut sitä sanaa mikä tulee kesän jälkeen).

pau kirjoitti...

Onpa mahtava humalasalko, komea kerrassaan, näyttävä!